Monday, 9 January 2012

My own DIY man ;-)

The reasons why he’s not a carpenter Winking smile.

Nowadays, most of the furniture sold comes in a flat pack.

IMG_4956

So, someone has to be able to read the instructions and be the main DIY guy. The Other Half dengan penuh konsentrasi membaca the instruction leaflet.

IMG_4957

Luckily, (after being married to me for so long and after being told off by me so many times for not reading instructions properly), he is now able to spend a decent amount of time reading the instrcutions before starting his DIY project, hehehehe.

Macam manalah nak jadi carpenter, baru start DIY, dah duduk ‘melendot’….

IMG_4959

Baru setengah jam mula project, dah terbaring sakan! Hikhikhik….

IMG_4960

IMG_4962

Siap bentang tikar lagi tu so senang dia nak baring2 sambil nak screw the nuts Smile.

But, tak kisah lah kan terbaring ke, duduk ke, berdiri ke, asalkan the end product looks like the picture on the box, hehehehe…

IMG_4963

The very proud man testing his ‘creation’ Smile.

IMG_4964

And pagi tadi and tengah hari tadi, we had our cups of coffee and tea sitting on the ‘Jack n Jill’ seat while looking at the garden…a peaceful thing to do Smile.

24 comments:

Mat Gebu said...

Ingat pakai kain pelikat tadi..phewww!..hahahaha

Muzel Zay said...

Hakahkahak..ksian..trtonggeng2 dibuatnye..u knw what..tibe2 trpkir hubby sy bleh ke ek wat cmtu..cos parents die pun ckp hubby sy xreti kemahiran ape2 ..kahkahakha..lawak2

kasihredha said...

akak pun sama dgn cik mat gebu...ingat pakai kain pelikat tadi...hihi
wahhh sampai terbaring2...macam repair kereta je ye...apa2 pun tahniah sebab berjaya.

Gambar2 tu buat akak gelak sorang2

ameeza77 said...

hehe, beriya tunjuk kat hubby ade mat saleh pakai kain pelikat :p
silap pandang la pulak kak LG :p

susumanis said...

Luckt LG loh...apa saja untuk wife tercinta..so nice the jack n jill kerusi tuh :))

lemongrass said...

Cik Mat,
kalau pakai kain pelikat sambil guna bolts and screws and nuts, takut pulak lain jadinya nanti, hahaha...

Muzel,
hubby I dulu mmng cukup tak suka baca instruction, terus buat aje. Pastu bila dah bnyk kali kena bukak balik, la ni baru 'pandai' baca instructions n buat DIY ni :-)

Kak Kasih,
tu lah yg we all pun gelak kan dia, sampai terbaring2 nak pasang kerusi, hahaha.

Ameeza,
hubby I tak terer langsung pakai kain pelikat, mcm I yg tak terer pakai kain batik lah, hehehe

Susumanis,
Kalau dia yg tak buat, I yg kena buat sambil membebel tak bereni, so terpaksalah dia buat jugak :-)

whitecappuccino said...

macam2 gaya dia, siap kuak lentang, mujur tak sempat kuak kupu2 jer ..tapi akhirnya berjaya juga ya? Tahniah!

Huda said...

hehehe, so sweet..:)

Cat-from-Sydney said...

Aunty LG,
When the interior decorator says accessorise, he meant to use a Bruce Willis lookalike....with a kain pelikat looking pants. He's so adorable....purrr...meow!

Aidah said...

Haiiiih...bertuahnye badannn. My husband kalau bab pasang sendiri nih, sila kirim salam. Hihi.

afid said...

cececececehhh...hehe

umihumairah said...

teror prince charming kak min
hubby me pun suke diy...
tp lmbt ler nak siapnyer..hek2..tp bila da siap sgt puas hatikn..kak min suke la tgk kerusi tu...kat msia ni xjmpa cmtula..hek3...n yg specialnyer hb kak min pkai kain plikat..so sweet....

JieJ said...

Kak LG, little misses tak join sama ke?heheh..

Mama Rocks said...

hahahaa mati-mati ingat kain pelikat, heran sekejap

tinie said...

betul lah tinie pun ingat TOH pakai kain pelikat.....hehehehe....

knv said...

sis, next letak beach lounger tu pun best. harus tertidur dibuat angin nyaman dari garden hahahahha!

JaJa'Z said...

macam2 aksi ur hubby ni kak min..mujur takde aksi terbang2..serammmmm :p

wanG said...

awww...romantic..jack n jill seat...hehe..

dila~noor said...

sis..my hubby pun suke bnde2 DIY nih..this is what husband are for kan?hehehe

ohye,banyak ke seluar pelikat collection die..nmpk comel..ekekeke =)

penDragon said...

adakah ini kes penderaan???!! kesian kt TOH sampai tergolek terbaring dia pasang kerusi tu. mcm best je seluar pelikat TOH...kikiki...

Flower said...

Myn, mana you beli seluar kain pelekat tu. Masa kat Msia, tu lah yg favourite dia pakai hari2. I dulu beli kat my cousin dari Terengganu. Very cooling tau bila pakai..

lemongrass said...

Whitecappucino,
itu lah Kak, macam2 gaya dia buat semata2 nak pasang kerusi tu, heeee

Huda,
:-)

Angelina,
I should have asked him to show off his muscles like Bruce Willis while DIY ing kan, baru lah betul2 accessorizing, hahaha

Aidah,
hubby I pun bercinta jugak nak buat benda2 DIY ni tp sbb dah segala benda sekrg ni kena DIY, terpaksalah dia memandaikan diri, hehehe

Afid,
:-)

UmiHumairah,
Hubby I ni kalau benda DIY yg dia yg nak guna, tang2 tu jugak dia buat. Kalau benda DIY tu I yg nak guna, lambaaaat lah sikit nak siap nya, hehehe

JieJ,
Little Misses tukang sorak aje, heee.... btw, you dah dpt ke barang yg I pos?

Mama Rocks,
hehehe...dia tak reti nak pakai kain pelikat :-)

Tinie,
kalau pakai kain pelikat, awal2 dah terburai, hahaha

knv,
kalau letak beach lounger tu, tak boleh lah we all nak berdua2an minum kopi. Surenya budak berdua tu akan kacau sama, hehehe

Jaja,
agaknya klu buat mcm2 aksi, the end product akan jadi sgt2 cantik kot, hahaha

wanG,
tu sbb we all beli yg itu instead of a bench, heee

Dila,
memang betul tu, bila lagi kan nak kerah tenaga hubbies ;-).
Dia ada 3-4 helai seluar kain batik ni :-)

Pendragon,
Memang kena dera buat benda tu cepat2, or else sampai bulan depan tak buat2, hehehe.

Nora,
I buat sendiri the seluar tu. All the kain pelikat yg orang bagi hadiah ke hubby I, I tukar kan ke seluar. Baru dia nak pakai, hehehe. But memang dia suka sgt2 pakai that seluar masa Summer.

eda said...

kak : mmg the other half akak neh nmpak cam berisi sikit erk ?? ke slh mata neh hehehe ~silents~

Munnafendy said...

ingat suami akak pakai kain pelikat td! teruja tgk mat saleh pakai kain pelikat =P