Friday, 27 January 2012

It is so green!

When The Litle Misses saw tonite’s dinner, both of them blurted out..

It’s so green!”

I pun tadi masa tengah masak and when putting it onto a serving plate terdetik jugak kata, hijau nya lah benda ni, hehehe…

But knowing that everything that made it green was natural and takde colouring langsung made it bearable lah.

I guess because I used so much of it, tu yang hijau sangat2.

Tadi for dinner, I made fettucine with basil pesto and sausages.

And I did use a LOT of pesto in the pasta tu yang hijaunya menikam kalbu sungguh! hahaha

My green pasta Open-mouthed smile!

IMG_5540

I made the pesto myself but kali ni cuma guna 2 cloves of garlic, a handful of roasted chashew nuts/gajus, loads of fresh basil, 1/3 cup of grated parmesan cheese and olive oil.

We have an abundance of basil in the garden so kena guna while it’s still around.

With pesto, you don’t have to use pine nuts, you can use any nuts you want. Even the pesto yang jual kat kedai in a jar tu pun guna a mixture of nuts jugak untuk jimat cost. So far, I’ve tried cashew and pine nuts aje and both tasted great. The Other Half kata if I didn’t tell him it wasn’t pine nuts, he wouldn’t have noticed. I think nuts like almond and cashew will make great pesto.

There’s a lot of pesto recipes out there yang guna other kinds of nuts. (But the pesto connoisseur will definitely say that only pine nuts can be used to make pesto and the taste is much superior. )

But tekak kita sendiri kan and ikut budget kita sendiri kan, apa kisah!

And I also made cheesy bread as a side dish to eat with the pasta.

IMG_5537

IMG_5542

I tried to knead the grated cheese and the dried garlic into the bread in the second kneading but the cheese clumped up pulaknya so ada some parts dapat cheese and ada some parts takde cheese, hehehe.

But my family didn’t care, they still ate it as though it was so good, hahahaha.

But sape yang suka their bread to be so lembut and kalau picit terus leper tu, won’t like our kind of cheesy bread ni lah. Sebab this bread is a bit rustic, jenis yang takde pakai bread softener or improver or any ‘softening agent’ and I uli sekejap aje. But kalau untuk makan panas2 for dinner, we love this kind of bread Smile.

IMG_5544

I sauteed some zucchinis and mushrooms as a side dish as well.

IMG_5548

IMG_5554

See, I told you it was green! I had to add the oven-dried tomatoes into the pasta to make it a bit more colourful, heeeee….

14 comments:

Muzel Zay said...

Green x green arr sis..janji sodap! Heheh

JieJ said...

Adoihai Kak LG..sedapnya!!!heheh..hijau my fav colour, tu yg tambah semangat nak makan pasta kak LG tu..hehe

kasihredha said...

cantikk...hijau menawan.

Ribbon Clown said...

rajin lah kak lG ni ber pesto2 ;)

whitecappuccino said...

Mak ai!!! sungguh akak tergoda rasa nak masuk mulut makanan ni semua..adoi!!

cahya indah said...

bertambah lapar pulak tengok pix pasta auntie LG ni..

T said...

Wow. All those thing from your kebun.
I tak penah buat pesto using pine nuts, though I make pesto all the time. Selalu guna almonds sebab tu selalu ada in hand. I also tend to omit grated parmesan in my pesto. Since you have your homemade "sun"-dried tomato, you should try adding it to the pesto the next time you make your pesto.

I love crusty bread too but I never tried the cheesy version. Do you just add shredded cheese to a typical french/italian bread?

SOHO Mama said...

I tak pernah masak pasta guna pesto, tapi tengok you buat pesto macam senang je, motivates me to try. Thank you for your inspiring dishes. Keep on posting em!! :)

susumanis said...

salam LG..ni kalau kat restoran ni mahu rega sampai 40 hinggit sepinggan..hehehe

ameeza77 said...

Sedapnyer, masuk blog u menjadi satu penyeksaan sekarang ni, adoila... the green look so... tempting!

MULAN said...

adoyai... meruntun kalbu tengok hijaunya foto2 kat sini.. hujan2 ni sangat2 laaaa laaaaparrnya LG..!!!

Alin Zabidin said...

I love pesto!...selalu beli kat IGA jer..now u dah bagi recipe boleh trylah ni...yippeeee....thanks myn

LadyBird said...

a'ah la kak.. hijau.. tp xlah sgt.. just hijau jerk.. :D.. x pernah makan mskn hijau mcm ni.. biasanya merah..

lemongrass said...

Muzel,
green tu pun colour jugak ye tak, so asalkan sedap, janji kta telan, hehehe.

JieJ,
macam melambai2 aje green pasta tu ye ;-).

Kak Kasih,
masa tgh masak tu, seriau jugak tengok dia hijau ya amat. Bila dah makan, sedap aje :-)

RC,
Terpaksa rajin sbb berlambak2 fresh basil kat kebun yg I kena use up. Or else, sure membebel hubby I, hehehehe.

Whitecappucino,
Lain dr yang lain ye kaler pasta nya, tu yg nampak sedap sgt :-)

Cahya Indah,
kena makan kenyang2 dulu before masuk sini ;-)

T,
The last pesto I made, I used the ovendried tomatoes and they were really nice! :-).
I had a lot of pine nuts in stock because they were selling it at half price so I stocked up lah, hehehe, so tu yg guna.
But I like the cashew pesto. I should try almond too.
I just added the cheese to an Italian bread recipe. If you spray the bread with water before baking because they say it can make it crustier. I've only done it once but I;ve forgotten whether it was crustier or not, hehehe.

SOHO Mama,
pesto is quite easy to make if you have all the ingredients. And it tastes much better freshly made :-).

Susumanis,
Itu sebab bila I balik Msia, I tak sanggup nak makan Western food sebab tak sanggup nak bayar 40 ringgit sepinggan, hahaha

Ameeza,
kena masuk bila dah kenyang sgt2, hehe

Mulan,
I kalau musim hujan kat Msia, I akan lapar benda goreng2 like keropok cicah sos, jemput2 pisang, goreng keledek or keladi. Sambil tengok TV :-).

Alin,
I pun slalu beli kat Coles aje the pesto. But since I ada banyak fresh basil kat kebun, tu yg buat sendiri :-).

Ladybird,
selalunya pesto ni memang hijau but I guna banyak pesto semalam, tu yg jadi lagi hijau :-).