Friday, 6 January 2012

Entry Friday night yang merapu ^_____^

Last night we went through old photos that we’ve got stored in a big plastic box.

(Ini semua semata2 nak cari the photo of me yang pakai the same baju kebaya tu lah.)

And while I was going through the photos, Miss 12 and Miss 8 pun ikut sama lah belek2 gambar2 lama sambil gelak2 sakan tengok their parents’ old photos and their baby photos, hehehehe……

And I found a photo of Miss 8 when she was only a few months old…

IMG_0242

She really didn’t have any hair masa tu. I rasa jauh sangat beza muka dia from when she was a baby to now kan just disebabkan the hair!

Ini pulak gambar tadi, dengan rambut serabai dia.

IMG_4904

Pipi still tembam bagai di pam2 though with double chins, hahahaha….

 

Lain pulak kisah Daddy dia….

Dolu2, masa dia kecik2, punyalah cantik rambut, blonde gitu and so fine….

IMG_0118

Agak2nya ramai lah Mak2 yg nak buat dia jadi calon menantu masa tu kan disebabkan dek kecomelan dia?

(Muahahahaha, gelak guling2 I sambil taip ayat kat atas tu, heeeee……)

Tapi sekarang…..

 IMG_4907

Still comel gak (lagi lah muahahaha) tapi kemana lah agaknya menghilang rambut dia yang blonde itu ye?

Kalau lah The Little Misses dapat his blonde hair genes, kan ke best…

Baru lah masa tu memang sampai mati pun orang2 yang tak kenal tak kan percaya yang diaorang anak2 I, hikhikhikhik…..

Apasal I buat this entry?

Saje je nak pekena The Other Half, hahahaha…..

While I pulak, dari dulu sampai sekarang masih maintain comel!

169 002

Wahkahkahkahkahkahkah….tak nak kalah Smile with tongue out

38 comments:

Missnote said...

hikhikhik..cumelnya ur bruce willis masa kecik,sebijik mcm miss 12.sayang the hair genes x menurun..hehe.tembamnya kak LG time baby!

MESSYSERABUT said...

you're really cute kak LG. btw kagum tgk blonde hair tu.

whitecappuccino said...

Miss 12 mresembles daddynyalah! LG pun tembam masa baby tu....hehehe..kalo tengok pics lama2 mesti nak gelak.

lemongrass said...

MissNote,
hahaha...memang so cumel kan ;-D. I thought dia ada iras2 Miss 8 jugak masa kecik :-).
I dari dulu sampai skrg tembam! hahaha

Messyserabut,
uish, terkedu sekejap dgn pujian you itu, hahaha... ;-)

whitecappucino,
I kena carik gambar yg diaorang nampak seiras betul2 lah kan, baru lah betul anak n bapak, hehehe.

Cheq Sue said...

haaaa cutenya akak masa baby tu...seksi lak eh...mesti seronok bila tgk gambar2 lama ni.. :)

kasihredha said...

hihihi...ada yang ada rambut waktu kecil dan bila besar dah tak de,,,pastu ada juga waktu kecil x de waktu besar lebat pulak :)

semua comel

JaSSNaNi said...

alolololo, comel2 belaka.. heheeh,,, paling geram tengok anak orang putih tu, ngan rambut perang, mulut merah.. hmmmm.. cute nye kak min time baby, pakai lampin je tu, sib baik ade cover2.. kadang2 orang dulu2 tu amik gambar time baby mesti gambar BO*** kan.. hehehe..

Lady of Leisure said...

hehe semua comel2 masa kecik.. :D

Nalisa said...

it made me muahahaha... it made me smile... it made me nak join u gelak guling2 jugak...

Mat Gebu said...

hahahaha, pic last tu..awwww.tak rela okehhh..nampak aurat's, cute je, mata dan hidung tu mcm still maintain dia nya position kan tak lari mana2....

blu4sky said...

hahaha that is funny
dulu suka tgk anak org putih..kepala anak org putih elok je bulat2..why ahh..

oh ya i'm just wondering masa your girls lahir dulu ada tak tanda mcm biru2 dkt buttock diorang? my coursemate pernah tanya i dulu..she said only asian babies je yg lahir ada tanda biru2 tu..anak org putih xde..

JaJa'Z said...

and now jaja tau la dr mana turunnya muka miss 12...dari daddy dia..hehhe

lemongrass said...

Cheq Sue,
gambar masa baby memang banyak yg seksi, hahaha

Kak Kasih,
tu lah kan, kalau lah hubby I tu masih ada his blonde hair sampai skrg, sure lagi lah sgt2 comelnya kan, hahaha

Nani,
orang2 dulu memang suka ambik gambar yg bogel or separa bogel, hahaha....
Anak mat saleh tu memang comel sungguh masa kecik kan, heeee

Lady of Leisure,
hehehe....malu I ;-)

Nalisa,
hahaha...Masa I menaip entry tu pun sikit2 tersenyum :-)

Cik Mat,
memang gambar baby tu posing ala2 retis Msia skrg ni kan, hahaha...

blu4sky,
maybe kepala bulat2 sbb masa keluar lalu canal tu cantik aje, hahaha ;-).
The bluish spots are called mongolian spots and tak silap I diaorang takde the spots masa lahir tu.

lemongrass said...

Jaja,
hehehe...anak bapak :-)

Flower said...

Semuanye comey2 belaka!

aThidEaN said...

miss 12 sama mcm the father lah:) so hensem btw masa kecil2

Mommy Lily said...

ye la sama dgn blu4sky, suka tengok kepala anak orang putih sebab bulat cantik. kalau baby kita ada yang bulat + leper sikit2 kann..hehe

Muzel Zay said...

Kak..tembam tul akak mase kcik..actually dulu2 mmg baby punye gmbr mest pose mcm tu kan..hihihih

penDragon said...

suka tgk gambar lama2 ni, and mesti gelak2 punya sbb tgk fesyen baju, rambut, badan (kurus/berisi)...x sangka TOH dulu blonde ye! akak pun comel bambam jugak masa baby...

IntanRizal said...

Kak LG,
Anak intan yang sulung pun masa baby botak until umur 2 years. Then bila rambut keluar macam maggie n tebal gila... sekarang ni dah macam singa la pulak jadinya :)

Ayu said...

hehehehe....sronok kan bila tgk gambar lama ni.t'imbas skali dgn kenangan masa tu.but TOH mmg cute masa kecik.bila tgk rambut dia yg dah nipis tu,takde lak mcm blonde.nmpk gelap je

hm...nnti ayu nak tunjuk la pic masa ayu kecik kat ainnur.nak tgk apa dia komen :)

Mira Marlena said...

Alahai kak Min,Zahra is so cute with that curly hair!Memang lain muka dia masa baby dulu...
TOH sama macam my hubs, masa kecik rambut blonde,with green eyes tapinya bila dah tua ni hilang semua rambut,mata pun tukar jadi honey brown..kakakaka and dia siap cakap sebab dia kawin rambut habis gugur, ada ke patut, chit!
Anyway, you look super tembam masa baby..cute! :-D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

i love child with blonde hair! HEHE.. semua comel lah, ur kids too!

Rusniza Mohd Nor said...

kak mynn, takziah dgn berita haritu.. Rus dah lama x jenguk blig, baru ni de kesempatan.. patut aritu saje cal akak x dapat, mayb akak kat mesia masatu..

cik tasukeecOklat said...

ur husband cOmel giler masa kecil..!!!!!mmg calon menantu lah masa tu..hehehe..~

Zaitun said...

Semua gambar comel2 aje terutamanya gambar miss 8,cute sangat. Kak Zai pun banyak gambar2 lama boleh buat suka dan sedih.

JieJ said...

Kak LG saja kan nak kenakan TOH..hehhehe..Miss 8 cute sangat and yes kak LG masih maintain comel.

MULAN said...

ha ahh, miss 12 & miss 8 tak blonde pulak.. tapi tetap comel sangat2.. wey, seksinya u tak pakai baju posing camtu.. hehehee...

kucingorengemok said...

oh wow,separuh bogel... sweet! ;)

azieazah said...

Comel sebab tak pakai baju, pakai napkin saja! hahahaha

lemongrass said...

Nora,
hehehe...mengimbau kenangan silam :-)

aThidean,
ramai yg kata muka diaorang serupa kan :-)

Mommy Lily,
Apasal kepala mat saleh semua bulat2 ye? Hubby I sampai skrg bulat aje, hahaha

Muzel,
apa pulak dulu aje tembam, skrg pun still tembam, hehehe. I rasa posing mcm tu tgh 'in' kot masa tu.

Pendragon,
I rasa kan, peha and betis I lah yg paling bambam kan. Sampai skrg peha n betis I memang kus semangat you! hehehe. Kalau lah hubby I tu continues ada blonde hair, kan ke best :-)

Intan,
dulu masa dia takde rambut, kita susah hati. Skrg ni bila dah rambut mcm maggi, kita susah hati nak jaga tak nak bagi tangled kan :-)

Ayu,
masa we all baru kahwin, rambut dia still ada blonde2 sikit lagi. But makin tua ni, makin brown pulak jadi nya :-).

Mira,
samalah mcm hubby I, dia kata sejak kahwin and ada anak, makin botak jadi nya dia. I pulak sejak kahwin and ada anak, terus ada bnyk gray hair, hahaha.

Fifiey,
kalau my girls dpt the blonde hair, sure lagi comel ek ;-)

Rus,
I baru balik dari Msia seminggu ni. Dah dpt sms you, nanti kita borak2 y :-)

Cik Tasukeecoklat,
Memang comel sgt2 kan with his blonde hair tu. Apakan daya, kecomelan itu tak kekal lama, hahaha.

Kak Zai,
sekali sekala memang seronok go through old photos kan. Banyak kenangan yang menusuk jiwa :-)

JieJ,
bila takde idea nak update blog, mengenakan hubby ada lah update yg terbaik, hahaha.

Mulan,
masa kecik posing tak pakai baju mcm tu, comel aje kan. Cub askrg posing mcm tu, buang tebiat betul, hehehe. Miss 12 n Miss 8 cuma ada reddish brown hair aje, sikit pun takde blonde nya :-)

KOG,
separuh bogel tu lah yg jadikan sgt2 sweet, wahkahkahkah

Kak Azie,
Kalau I posing skrg pakai lampin aje, comel tak? Muahahah....laaariiiiiiiii ;-)

Rozita said...

Hahaha memang kiut miut dari anaknya, bapaknya dan emaknya....

lemongrass said...

Rozita,
Sebab Mak Pak kiut miut lah, anak2 ikut kiut miut kan, hahahaha ;-P

susumanis said...

hehe..seme comel comel..x pe LG..blonde hair tu nanti dapat kat yr cucu loh..:))

lemongrass said...

susumanis,
kdg2 memang skip a generation kan benda2 yg mcm tu so maybelah kot boleh dpt ke cucu :-)

PUTUBAMBU said...

kehkeh...
bestnya tgk gambar2 lama..

nostalgia betul..

semua comel2 belaka time kecik2 dulu

lemongrass said...

Putu,
kalau tengok gambar lama, mesti nak tergelak kan, hehehe...

Akukah? said...

dobotnyer u masa kecik! rasa nak cubit2 je!!