Sunday, 1 May 2011

What happens when…..

What happens when….

Mum, Dad and The Little Misses dah takde kerja sangat after dinner tadi. And Mum was going through the photos that she took tengah hari tadi at the playground and exclaiming to her hubby that she can find a photo of Bruce Willis and Vin Diesel yang ada iras2 rupa The Other Half.

And her hubby was feeling extra vain tonite and answered the wife’s call by posing to look like those two actors.

And this is what happened.

IMG_9185

vin_diesel_01

Which one is the real Vin Diesel? Hikhikhikhik…

Miss 7 cakap, “I thought that was you Dad!”

Kembang semangkuk Dad dia, muahahaha.Laughing out loud

(credit to this website for the Vin Diesel image).

And another one….

Bruce-Willis-photos

(credit to this website for this image).

IMG_9224

I said to him, “Alamak! I forgot to put the fake blood on your cheek. And don’t forget the tanning lotion as well. Then barulah you look like Bruce!”

Let him be….. let him be…..

hikhikhikhik Eye rolling smile.

Nanti kalau you dah pergi Hollywood jangan lupa pulak kat wife you yang masih setia menanti…

IMG_9193

And kat anak2 you yang masih setia bergayut menunggu….

IMG_9178

IMG_9211

IMG_9204

IMG_9212-1

I told you we all tengah takde kerja, hahahahahaha….

33 comments:

Farra Dhelina said...

sama lah hehe

ati_emylia said...

k.min,

vin diesel hidung x mancung sgt... bruce willis muka ganas...TOH muka bapa mithali yg nak tunjuk ganas hahahahaha.....

btw,bg tau TOH he is more more more handsome than them (konfem kembang kempis hidung) hehehe

emy

penDragon said...

Sporting abis TOH!! Mmg sama....

Ayu said...

hahahahahahaha......gelak sakan ayu baca entry akak.baru je mlm td layan citer vin diesel...klu badan TOH b'ketak2 mcm vin diesel tu lg la seiras :D

tp TOH mmg nmpk mkn engsem la kak bila dah slim ni.suka tgk gmbr dia masa b'ice skating yg dia sengih (alya m'blkgkan kamera)

tgk gmbr alya n zahra....mcm lepas perasaan je.hehehe..

Ayu said...

oopppsss....tak sangka lak ayu jd top commentator kat blog akak.ada hadiah tak ni? hahaha...

lemongrass said...

Farra,
Lagilah perasan hubby I tu nanti, wahkahkah...

Emy,
Terus dia nak isi borang jadi double utk Vin Diesel dgn Bruce Willis sbb you kata dia lagi hensem dr dua orang itu, hahaha

Pendragon,
dia sporting habis only akhir2 ni aje sejak ada body baru ni, hahhaa

Ayu,
Nak ketal2 tu lambat lagi kot sbb nak kena kasi hilang lemak dulu baru boleh letak ketak2 tu. Tapi I tak minat badan ketak2 ni, hehehe.
I pun suka tengok gambar tu sbb dia senyum sweet aje ke I masa tu :-).
Psst....tunggu ye, mana tau I akan bagi nanti :-P

miratika said...

pic 1st n second sama sgt..!

pemerhati said...

salam akak..

wah..isteri mithali yg telah mengubah hubby nya menjadi begitu hensem..nampak muda yg version pakai spek tu..akak..klau TOH bubuh rambut (tak kurang rambut kt tengah --hehe) cam 20+ jek

Dinas Aldi said...

Kahkahkah idea yg bagus ni! Tang part isteri setia menunggu tu ok lagi tapi bila tengok anak2 setia bergayut menunggu tu sakit perut I gelak!

K.Nor said...

min, bila dia slim gitu, dia nampak much more younger tau.. bila dah nampak younger dah kurang nampak cam BW (tp may be BW zaman remaja kut hehe) apapun.. makin hensem ada la.. hehe

NADIAH KZAMAN said...

hahaha..tergelak2 saya bace entri ni..so funny!

PatinPasta said...

Kak Min,
Muahahaha! Seriously if your husband claims that he's related to Diesel or Willis, I bet people would believe it, no doubt!
Menjadi sungguh bila tak de keje ye? Hehehe!

lemongrass said...

Miratika,
Sama sbb I beria2 cari gambar Vin Diesel yg pakai sunglasses ala2 hubby I tu :-)

Pemerhati,
Salam. Hubby I tu dah memang rambut dia ala2 Prince William, balding. Tu yg dia lagi suka terus bagi botak sbb senang nak jaga, hehehe.

Dinas,
Nampak noh we all ni tgh takde kerja semalam kan :-)

Kak Nor,
I cakap dgn hubby semlm, kalau bila dia tua nanti muka mcm Bruce Willis, memang I akan berkenan sungguh. Sbb Bruce Willis tu hensem walaupun dah tua, hahaha.

Nadiah,
we all kurang kerja malam tadi tu yg buat entry merapu :-)

Aida,
Memang related, lain Mak lain Pak aje, hahaha.
Sunday nite masa school holidays, tu yg tade keroje :-D.

hasni said...

kak LG

mmg ampir samalah:-)
n ur hubby makin kurus kan,n napak lebih muda than b4

Sizuka said...

K.Min,

I sakit perut gelak. Tapi muka memang sebijik. Especially yg ambik gambar ala2 vin diesel tu.

blu4sky said...

fuhh...macho abis...
LG, now kat astro ada pertandingan pencarian lelaki masculine...klu masuk mesti menang...

JaJa'Z said...

OMG!!! seriusly sama kak...aduh duhhh..kena jaga2 ni kang buatnya pengarah hollywood nampak..terus ajak casting plak....

JaJa'Z said...

akak..ada request ni..since jaja kenal blog akak ni..tak pernah tgk lagi gambar ur hubby berambut!..hehehe..bleh tak tepek satu gambar deduluuu..yang tengah lebat berambut lagi..hehehhe

b a m b a m ' s said...

baru tgk citer fast & furios 5 semalam!hahahah..sama lar jugak ngan vin diesel!hak3..

tp body vin diesel lagi muscular kot..hehehhe..kalau x..sy pon dah jerit2 ingt VD tadik! :P

CT Delima said...

Assalamulaikum Min

Kak CT memang minat kat Vin Diesel nak2 cerita triple X tu.. memang maco habis. Tapi hubby you Min lagi maco dari diaorang tau... hahaha

lemongrass said...

Hasni,
I pun rasa dia nampak sgt2 muda skrg banding masa gemuk kan :-)

Shidah,
Hahaha...lepas ni boleh lah kalau dia gi M'sia, pretend dia Vin Diesel kan. And boleh lah I pun perasan sama, wahaha

blu4sky,
otot dia belum cukup ketak2 lagi utk masuk pertandingan tu kot, heheh

Jaja,
Jadi stunt double kan! hikhikhik. Kalau nak tengok gamabr dia ada rambut, kena tengok gambar dia masa toddler and masa kahwin. Lepas tu, rambut terus gugur dgn banyaknya ala2 Prince William, hahaha

Bambam,
Vin Diesel tu memang sgt2 lah muscular nya. I rasa his weight training regime memang sungguh2 mencabar, hikhikhik.

Kak CT,
Waalaikumsalam.
Muahahaha...di mata I, dia lah yg paling macho ;-P

anie,Nagoya said...

semestinya encem you hubby.....tercabarlah hiro filem2 tu.......

AnimNaim said...

wah..hensemnyer...kena tukar dah gambar sebelah kanan blog....

ComeyBelako said...

Ya Allah sis! i have away from your blog quite sometimes. Hubby tak sihat. Really focus on him. Wow! memang hebat. Your hubby must be very committed in his diet and excercise. Nanti nak kena khatam your blog apa rahsianya slim melim gitu. Btw, i pun baru beli treadmill...ngeh3....kita wait n see lah yer :)

afid said...

ekekkekekek...korang memang xde keje..tapi samala..

NenekPenne said...

haaah...mcm sama kan....

lemongrass said...

Anie,
Kenalah Bruce Willis start pakai botox sbb nak jadi muda balik kan, hhehehe

Anim,
Gambar kat sebelah kanan kena stay so boleh remind semua yg dia pernah tak ensem dulu, wakakaka

CB,
How's yr hubby dgn chemo dia skrg? Hubby I memang sgt2 committed dgn exercise dan counting calories ni. Even skrg pun dia still kira and timbang segala benda yg dia makan sbb nak kekal slim n ensem kan, hehehe

Afid,
tu lah, bila Mak Pak takde kerja dah, hahaha

Net,
Macam nak sama aje, tapi still tak sama :-D

MyStar.Anise said...

As salam...

Wah! dahsyat lah kak... banyak punyer kurus... syok nyer... Akak punyer program makanan sihat menjadi... Leh kongsi rahsia nie...

PUTUBAMBU said...

'takde keje' yg superbb..! muahahhaa..!

i like..

serupa..serupa

lemongrass said...

MyStarAnise,
Wassalam. Memang banyak lemak yg dah hilang, around 25% of his body weight gone :-). Tu yg dia suka sgt bergaya skrg ni, hahaha

Kak Putu,
Hahahaha...kdg2 benda 'takde kerja' ni yg best utk dibuat kan :-).

SJB AKA SUE J-B. said...

Yer lah memang sama hehe.

lemongrass said...

Sue,
hahahaha :-P

Adnazthie said...

Assalam LG..

Semoga semuanya sihat sejahtera.

Tak leh tahan N3 yang ni..apa-2 pun semakin hensemlah Mat Salleh tu..n isterinya pun apa kurangnya..