Saturday, 30 April 2011

Macam2 ada in this entry :-)

Saje nak tayang our photos again. Ye lah kan, asik tayang body cun The Other Half aje mana boleh kan, nak lah jugak tayang body cun I, muahahaha Winking smile. Kenalah jugak tunjuk yang Bruce Willis ciplak ni dah berpunya kan, hikhikhik.

Jom ramai2 pakat Smile with tongue out.

Tarik nafas cepat2, tuck the tummies in, camera dah nak click.

IMG_9147

Apasal blur gambar ni? Tak tau lah. Maybe goyang kot masa Miss 12 press the button.

IMG_9146

Miss 12 buat aksi ala2 model, hahahaha…..

IMG_9150

Miss 7 buat aksi ala2 budak sedih tengok balloon dia terlepas terbang terus kat atas, hehehehe…..

IMG_9156

Pagi tadi awal2 I dah tercongok depan kedai ni at 8.55am ingatkan awal (kedai ni sepatutnya bukak pukul 9!). Tengok2 the queue dah panjang gilers because of its happening sale!

Bukan kedai jewellery, nor kedai handbags, nor kedai kasut, nor kedai baju tau yang I kena queue ni.

But kedai King of Knives. Kedai yang jual kitchen gadgets!

I thought tak ramai lah yg akan queue up for the sale, rupa2nya ramai you. Ramai jugak orang Perth ni yang citarasa ala2 I ye, hikhikhik.

So, what did I end up buying?

A lot of things jugaklah. Actually nak ambik lagi banyak tapi tak cukup tangan nak bawak since tak boleh bawak masuk trolley nor basket into that shop. Nasib baik I bawak Miss 7 ikut sama, dapatlah jugak dia pegang barang utk I Smile.

(That’t what’s kids are for!).

I bought a set of santoku knives, a dicer, a handy opener, a diamond fingers knife sharpener, a mundial kitchen scissors, a set of cute salt n pepper mill and a cute balloon juicer. Semua ni was on sale, giler2 nya sale, around 75% each!

IMG_9162

kalau takde sale, tak sanggup I nak beli you sebab mahal gilers (except the handy opener aje lah yang I sanggup beli).

And our dinner tonite, crumbed fish (buat sendiri), lemon pepper squid (kedai mari), fries. I just oven baked all of them. Makan pulak dgn steamed carrots & broccoli and sauteed zucchinis.

IMG_9171

IMG_9177

Alhamdulillah kenyang Smile.

18 comments:

Ayu Safieza said...
This comment has been removed by the author.
Ayu Safieza said...

Kak Lg.......waaaaaaaaaaaaaaaaaa lomantic gilers......I love the first picture....:)....owh.....recognition....itew finggang kak dah ngalah kan kurengga tau......


COngrats kak......:)

Deliah's Deli said...

amboi2 kemain lgk makcik n pakcik ni..mmg x rugi la i x tgk royal wedding smlm..hr ni ada yg lagi hot! :))))

TopsyTurvyMum said...

Huwaaaaa!!*sambil memandang diri sendiri yg naik 2kg*

king of knives ada sale?? perth saje kahh?? harus gi skodeng jugak nih.

kak ngah said...

Tengahari tadi saya ke kuala selangor.. lalu pekan ijok! Nak gitau , McD dah ada kat pekan Kuala Selangor..Happening sungguh!

K.zoe said...

bestnye kak shopping. anyway i dream to have my own bakery shop bile dh cukup duit and dah kerja. memang minat sgt baking and hope so my dream ni come true.. :)

btw kurusnya akak.. hehehe.. awet muda betul. ke akak makan jamu nih? hehehe

zarin said...

love the first picture tu..lomatik laaaa ahkak and ahbang :D

btw, bestnya tengok apa yg u beli tu..jelesss hihi

penDragon said...

Fulamak.....dua2 cunlah! Apakata akak buat bisnes jual kitchen gadget ke, kitaorg boleh order!

Zaitun said...

Handsome dan cute model 2 orang tu ya.

Kak Zai pun kalau pergi Ikea angkut segala barang yang murah tapi tak pakai sangat pun.

lemongrass said...

Ayu,
kadang2 lomantik2 ni ada bagus untuk bagi banyak bunga dlm hati, hehehe....
Sekarang ni bukan I aje yg pinggang bak kerengga, hubby pun dah ala2 kerengga gak :-)

Del,
wahkahkahkah...Kepala botak dah memang ala2 William. I nak jadi cute and pretty mcm Kate tu memang tak kan tercapai lah, hahaha.

TTM,
Tu yg buat I kdg2 rasa gabra aje bila nak balik M'sia sbb tau akan naik 2-3kg punyalah.
I tau 1 Perth King of Knives buat sale sempena Mother's Day utk 2 hari. Sure nya tempat lain pun ada sale sama kan.

Kak Ngah,
Tak silap I McD kat K.selangor tu dah lama ada. Kat Ijok tu pun skrg ni dah ada KFC! Happy I bila balik kampung sbb boleh tuju situ first :-)

Zoe,
InsyaAllah one day semoga tercapai jugak hasrat you tu :-). Pastu bolehlah I dpt discount, hahaha.
I masa lepas bersalin pun tak makan jamu, lagi lah skrg. Kalau tengok dr dekat, baru nampak all the wrinkles :-)

Zarin,
hikhikhik...Mentang2 hubby I tu dah kurus skrg, everytime I suruh dia ambik gambar lomantik dgn I, terus aje setuju :-)

Pendragon,
I ni kalau nak buat bisnes kitchen gadget, rasa bersalah aje nak charge postage mahal2, hehehe.

Kak Zai,
terima kasih :-). I suka pergi sale kedai jual kitchen gadgets ni. Rasa mcm tak nak keluar, hehehe

K.Nor said...

mmg slim melim ler mr BW :)

ibh said...

Feewiiitttttt....Suka tgk aksi akak..Romantik tu..peluk..peluk..heeee

Sizuka said...

K.Min,

Fuyooo!!! Kurusnya both of u. kita org takleh lagi ambik gambar mcm tu. sham, kurus, me, bulat still.. hahahhaa...

huwaa.. nak nangis tgk the kitchen gadgets yg k.min beli. kalau tau, i'd have kirim.. mau warque kena tahan dgn kastam bawak balik pisau.. hehe..

lemongrass said...

Kak Nor,
Memang jauh sgt2 bezanya kan dgn 4 bulan dulu :-)

Sue,
Aksi lagi lomantik dr tu pun ada tp sbb blog ni untuk tayangan umum kan, so kenalah tapis, muahahah

Shidah,
Hahaha...kesian Warque kena hangkut barang 1 Perth. Next time you aje dtg sini, boleh beli mcm2 lagi! :-D.
Takpe you, ambik aje gambar berdua, pastu tampal lah kat dpn fridge bagi pembakar semangat, hahaha.

b a m b a m ' s said...

wah kak LG!jeles!hahahahah..

semoga berbahagia ke akhir hayat kak LG!hehehehe.. :P

lemongrass said...

Bambam,
InsyaAllah..Semoga doa you dimakbulkan, amin....

AI said...

aduhhhh...romantis nyer...ok la tu kan...moga kekal ke akhir hayat...dan bahagia selalu...

lemongrass said...

Al,
Amin ya rabbal al amin :-)