Saturday, 16 April 2011

His latest achievement

Pagi tadi after our exercise routine, again I heard this excited yell coming from the bathroom. Again tanpa saying anything I pergi hangkut the camera bawak masuk bathroom, hikhikhik….

And again, I present to you his latest….

IMG_8771

Taadaaa!!!!! So so close to his dream weight!

And his latest photo showing his slimness Winking smile… Sekarang ni, bila I ajak dia ambik gambar, mau aje dia! (memang vain pakcik ni, hehehe).

IMG_8782

Cun kan hubby I sekarang, muahahahahaha…. Ye lah, kalau bukan bini dia yang nak puji, sape lagi kan. I kenalah puji lebih2 so bolehlah dia kembang sebab I yang puji. Kalau dia kembang sebab orang lain yang puji, takut lain pulak jadi nya kan Winking smile.

So since he’s nearly there, I pun masaklah another of his favourite food tonite for dinner.

I made thai red chicken curry with beans and water chestnut, stir fry veges i oyster sauce with egg tofu and chicken sate for The Little Misses (but Dad diaorang pun makan jugak, hehehe).

IMG_8785

Sedapnya lah dapat makan nasi ni kan, hehehehehe. Like I told you before, makin kerap we all makan nasi sekarang ni sejak tukar ke healthy lifestyle ni!

IMG_8788

Up close of our dinner.

14 comments:

3E said...

Kak Mynn...
Mr E cakap...rupa ur TOH sangat lain...lain sangat2 masa last kita jumpa kat KLCC dulu...Then, Mr E pun kagumlah sebab dalam 2 bulan lebih ur TOH berjaya menslimkan dirinya......

zany said...

min, berat tu i patut achieved semalam (targetlah konon), tapi hazab tak turun-turun, statik kekalllll......hehehe. ni durian coming pulak.

Ayu said...

Alamak kak LG, cantiknya pose dalam pinggan. Dah dinner pun terasa nak dinner lagi. Hihi.. Btw, ur husband mmg cun sekarang, the wife too!! :D

ibh said...

OMG...berjaya capai target la tu...Kak LG..memang sedap dapat makan nasi kan..Dah nama tekak melayu..memang tak bleh pisah gak nasi tu...
Siyes la...sue semakin bersemangat tengok kejayaan hubby Kak LG tu...
I jauh lagi nak capai target..huhuhuhu nangis tau...

an15 said...

wahhh.... tabikkkk tabikkkkk. I dah start windu sama your dessert. Kasi i pinjam BM la easter break ni, busan2 blh i buat roti kat rumah :p

ComeyBelako said...

salam,
lama tak jengah sini. glad to be back here ;)

btw, sungguh kagum dengan semangat ur other half. dasat!

Sizuka said...

Congrats Matt! Sham takut giler nak naik weighing scale. Grrr

DeLancrettLurpak said...

rajin nye u buat satay...ni oven satay eh?

lemongrass said...

Asilah,
Memang lain sgt2 rupa dia kan compared tu masa gemuk dulu. Kalau kita jumpa again, sure Mr E terkejut tengok, hehehe.

Zany,
Memang susah kan kdg2 nak lose the last few kilos, rasa mcm dah melekat kat badan permanently, hehehe

Ayu,
Kalau lepas dinner lapar balik, kena makan supper lah pulak ye, hehehe.
Hubby I suka betul skrg ni bila I puji dia cun, hahahaha

Sue,
DIa ada lagi 700g nak capai target, tapi the last 700g tu lah yg susah giler nak gerak :-).
Nasi tu hubby yg mintak suruh I buat, tekak dia yg lebih melayu, hahaha.

Anis,
Easter break ni you cuti sampai bila? Uli aje pakai tangan, barulah boleh muscles2 you naik cantik, hikhikhik...
Nanti 1 day during school hols klu you tak payah pergi charlie, you dtg rumah I ye!

CB,
thanks sbb singgah balik sini :-). Hubby I memang mcm tu, kalau dia dah aim nak lose weight, memang dia akan buat betul2 :-)

Shidah,
Best apa naik scale tu kalau we definitely know we have lost weight. Kalau dah gainw eight tu yg tak best naik, hehehe

Lurpak,
I buat sate sikit aje, tu yg rajin, hehehe. I just masak on the grill pan aje. I tak pernah masak sate in the oven, ok ke?

Zaitun said...

Jeles kak Zai lg tayang makanan sedap2 kak Zai belum boleh masak macam2 lagi.

MULAN said...

we all tak makan nasi for dinner... tapi rasa ngidam pulak nak makan nasi malam2...

will try beras herba poni.. ok tak? my mum makan ni sebab depa kata takde kanji.. tapi the taste tak sesedap nasi biasa..

Cujie said...

saya nak kurus jugak...huhu

NORA ANSHAR said...

kak, please tell your husband, he is the next bruce willis in the making. sebijik siot! and you'll be his demi moore ;)

lemongrass said...

Kak Zai,
Still tak siap lagi ye dapur Kak Zai tu? Takpe, once dah siap, bolehlah Kak Zai berkhemah kat dapur aje utk balas balik berbulan2 tak masak :-).

Mulan,
Dinner we all awal, around 6-6.30 and our main meal, tu yg makan nasi, hehehe.
I tak pernah rasa beras herba poni tu walaupun slalu dengar nama dia. Memang lain ye dr rasa beras biasa? Kat sini ada jugak beras doongara yg very low GI so memang sesuai sgt2 utk diabetics. Tapi I pun tak pernah tau rasa dia :-)

Cujie,
Jom sama2 kurus tapi kena rajin jaga makan and exercise lah :-)

Nora,
Muahahaha....My hubby dah senyum sampai ke telinga. Dia kata kena build up muscles lah mcm ni so lagi sebijik siot mcm Bruce Willis :-).