Tuesday, 19 April 2011

Guess who said this?

Last nite at dinner time….

I wanted to say prawn but I kept on saying porn. Prawn, porn, prawn, porn, porn, porn, porn…….”

Both The Other Half and I tried so hard not to look at each other…..(a very difficult task!)

Both of us with deadpanned faces looking at her showing no emotions whatsoever….

After the culprit’s moved away, we gradually looked at each other and said at the same time…

Your kid!

I said,”She looks like you, talks like you, smiles like you so definitely yours!

He said, “I saw her came out of you!

Muahahahahaha……

Nasib baik lah dia tak tau makna the word and tak tanya kitaorang kalau it means anything….

Adalah nanti sessi soal jawab pulak!

22 comments:

zarin said...

muahahaha i gelak sampai terkeluar air mata ni tau!
zahra ke kak?

blu4sky said...

hahaha dulu mating now porn plak..tepuk dahi lah pak mak dia

penDragon said...

ni mesti Miss 7...

mrs.spicy said...

miss 7!

Unaizah said...

Was it Miss 7? Definitely her....so cute!!!

Mat Gebu said...

porn...porn....pakcik mat datang dari Johor bawak tempe..porn...porn.... adehh pengsann okehh >_<

lemongrass said...

Zarin,
Sape lagi kalau bukan budak tu, hahaha..

blu4sky,
Mcm ni kan, makin pendek lah queue orang yg nak buat dia menantu ni kan, muahahahaha

Pendragon,
kalau benda2 yg mcm ni, memang dah sahih2 dia kan :-D

Mrs Spicy,
hehehe...tanpa any doubt!

Unaizah,
Tu yg kdg2 buat we all geleng kepala aje. Nasib baik lah dia tak ckp depan2 cikgu dia kan, hehehe

Cik Mat,
Tempe pun ada orang buat porn ke? muahahahaha.....

mohdandmeriam said...

salam min..auntie tak pernak miss baca n3 nim,hanya tak komen je..kelakar betul ya..tersenyum auntie membacanya..budak2 seekarang begitu advance..tak macam kita dulu..

lemangcute yang Kosong said...

hehhehe.. 18 sx nie kak.. hadoii..pucat muka nak jawab.. :)

lemongrass said...

Auntie Meriam,
Nasib baik dia tak paham apa yg dia cakap kan tu. Memang pening kdg2 tengok kerenah budak2 sekarang ni kan :-).

Lemang,
Anak yg tanya muka selamba aje kan, Mak Bapak dia yg muka pucat lesi nak jawab, hahaha

mrs plain-june said...

hehehehe.. geliperut dok tahan gelak depan pc ni..
kak LG bleh tak kasi idea & tips.. just in case my kids ask abt it. i pun pening nk putar alam cemana nk menjawabnya.. recently takut nk bukak berita tv sbb byk sgt berita on oral seks, pornografi, etc2.. semata2 sebab nak lari dari menjawab soalan2 yg belum bersedia utk dijawab :(

lemongrass said...

June,
I pun tak tau nak bagi tips mcm mana. Last night Miss 11 tanya "what's prostitute or street workers?" sebab we all tengok cerita The Force (reality tv about police). And since dia dah tau about sex and what not, so I just told her yg it's people who sell their bodies for sex.
Tapi klu Miss 7 yg tanya, I tak tau nak jawab apa, hahaha.

Rima said...

LG
I think sonia will ask me lots.. sekarang pun macam macam dia tanya.. dulu hairi tak banyat sogeh.. tak tanya pun and then typical me dulu dulu pun tak explain ape ape.. i think oldies memang gitew lah.. macam taboo.. now kena belajar kat sekolah heheh

Taufik MY said...

muhahahahaha!.. nice one!.. dah puas gelak guling 2 crt bdmtn...

tu la lain kali akak bubuh la porn dalam dia orang punya pasta.. tak ader la si dia ngendeng2 nak prown tu..

afid said...

hahahahhaa..ada je tau miss 7 ni.

kucingorengemok said...

ehem, nak order cucur-porn $2... boleh? :)

PUTUBAMBU said...

haha....si zahra le tu..

i pun ada buat entry kat blog i pasal ni.. kesan budak2 dok baca paper hari2 cerita yg bukan2..

letih aku nak jawab.. selebihnya buat bodo jek..buat2 tak dengar gitu.. ekkeke

sara said...

in thai, ada org name porn chai... cam ne tuh...????? huhuhu

DeLLa said...

sweetnya miss x ni..definitely x=7 kan kan..

lemongrass said...

Rima,
Diaorang tanya muka selamba, kita yg nak menjawab muka dah pucat lesi or merah menyala, hehehehe.
I pun rasa I have to go to parenting school lah on how to answer these questions :-).

Taufik,
Kalau I bubuh porn dlm their pasta, lagilah sure nya dia asik sebut aje! wahkahkahkah

Afid,
Mulut dia tu tak berenti bercakap tu yg tersasul jadi macam2, hehehe

KOG,
Muahahahaha...tak lalu I nak makan kalau betul2 cucur porn :-P

Putu,
tu lah kan, skrg ni memang asik cerita pasal sex, rape and drugs aje hari2 kat news. Tu yg we all baca news online aje so tak payah susah payah nak jawab, hehehe

Sara,
hikhikhik...sian dia kalau pergi ke negara Mat Saleh kan ;-)

Della,
sape lagi kalau bukan budak tu, hahahaha

~KB~ said...

was miss 12 there? what did she say?

lemongrass said...

KB,
she was there but she was reading a book at that time so tu yg dia tak dengar, hehehe.