Friday, 29 April 2011

Nothing royal in this house

We did it! We didn’t watch the royal wedding at all (except when Miss 12 swtiched on the TV sebab nak tengok dvd and the channel was showing the wedding at that time). I think ramai jugak kot yang seangkatan dgn we all malas nak tengok, hehehe.

Luckily we don’t watch that much TV anyway or else memang meroyan lah nak tengok TV malam ni sebab semua channels tengah tayang the royal wedding and the aftermath and everything associated with the royals. News pun we all tak tengok malam ni sebab dah sahih2 akan tayang pasal the wedding. I don’t know when the story will die down a bit though.

I rasa agaknya ramai jugak malam ni yang masak dinner ala2 royalti kan. Kot2 ada yg buat queen’s pudding ke, victoria sponge ke, salmon ke, hikhikhik…..

But malam ni, I masak the opposite of royal food. I masak instant noodle goreng with baked crumbed drumsticks and salad Smile.

IMG_9136

Dinner we all ni memang tak kan nya you all jumpa in any royal wedding menus, believe me! Muahahaha….

IMG_9141

Maybe I should sprinkle silver or gold leaves on the maggi kan…. Baru boleh jadi ala2 royal food sikit Smile with tongue out.

15 comments:

geez said...

I'm watching royal wedding sebab x-bf saya yang kawin tu hehehe....

-ilyannur- said...

sy pun x tgk royal wedding tu. x excited pn nk tgk..haha..

MamaFaMi said...

Mama tengok Royal Wedding tadi. Saja suka tengok benda-benda happy, benda-benda cantik. And oh, got excited tadi sebab nampak Yang Dipertuan Agong kita pun ada sama together with our Permaisuri..

penDragon said...

Same here! MIL called beritahu tv dok tayang royal wedding, tapi nya the kids asyik nk tgk channel dorang je...xpelah, x excited sgt pun nk menengok sbb nnti for sure akan ada ulang tayang, x pun boleh tgk YouTube!

lemongrass said...

Geez,
Sambil tengok tv, sambil berjujuran air mata lah ye tadi? Sambil kata sampai hati you tinggalkan I semata2 nak kahwin dgn Kate, hikhikhik... :-P

Ilyannur,
samalah kita. Malas nak tengok sebenarnya :-)

Mama,
Wahhhh...bestlah ye Agung and permaisuri dpt pergi tengok William n Kate kahwin. Sure pakai cantik giler kan :-)

lemongrass said...

pendragon,
Ulang tayang tu yg I jemu sgt nak tengok sbb sure banyak kali dia akan ulang tayang kan, hehehe...

DeLancrettLurpak said...

ni noodle yg jenis kuay teow kering tu ye? or is it something else?

lemongrass said...

Lurpak,
Tak, ni mcm instant maggi but broader. Kat packet tu tulis 'mee kering kasar' and in english 'air-dried broad noodles', hehehe.

Mat Gebu said...

Temgok juga, tapi tiba2 lapar gilaaa...jadi buat lah apa2 yang patut, lepas tu malas dah nak tgk, cuma nampak our King n Queen tadi, tapi kan oreng puteh tu sikit tak mention nama raja kita, yang Tonga, Brunei tu semua depa sebut..ini TAK ADILLLL!!!...

MULAN said...

berebot tv dgn anak2... jengah2 kejap2 je.. suka tengok topi2 yang bermacam2 pesen tu.. pastu cabot tengok movie - THOR...

balik movie pon belum habis citer wedding lagi.. citer pasal sape design the dress etc...

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

Lama dah tak tinggal comment though I don't think I missed any of your entry.

Well, dah 2,3 hari dah London busy tak tentu hala for the wedding. Unit berkuda rehearsal from 4.30 a.m - kata Boss I yg tinggal 2 inci je dari tempat kejadian tu.

My colleague semalam balik menapak (agaknya hari ni kena tukar tapak baru kut!) dari office kat Knightsbridge ke Chelsea.

Kita orang tadi pun tengok sekejap2 je. It is quite a simple wedding. Nampak le jugak our SPB YDP and Permaisuri attending.

I tengok sambil check email office!!

OK jugak kut letak gold dust atas maggi - the Royal Maggi! Nak lagi gempak letak tiara :-D

I sukala tengok Miss 7 and Miss 12 skating! I was wondering why the Mummy is not skating as well :-D

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

Lama dah tak tinggal comment though I don't think I missed any of your entry.

Well, dah 2,3 hari dah London busy tak tentu hala for the wedding. Unit berkuda rehearsal from 4.30 a.m - kata Boss I yg tinggal 2 inci je dari tempat kejadian tu.

My colleague semalam balik menapak (agaknya hari ni kena tukar tapak baru kut!) dari office kat Knightsbridge ke Chelsea.

Kita orang tadi pun tengok sekejap2 je. It is quite a simple wedding. Nampak le jugak our SPB YDP and Permaisuri attending.

I tengok sambil check email office!!

OK jugak kut letak gold dust atas maggi - the Royal Maggi! Nak lagi gempak letak tiara :-D

I sukala tengok Miss 7 and Miss 12 skating! I was wondering why the Mummy is not skating as well :-D

ShashaCatering said...

Hehehe... Ada jugak orang yang sama cam saya. saya pun tak suka tgk wedding tu. Masa tu saya tidor jer. Baru bangun pagi tadi.

Sorry tak sama2 watch the wedding Kate & Prince William.

Peace... ;)

Maya Marisa said...

LG dear,

I watched much tapi repeat la kannn. Kat opis lg time dorang tunjuk live on tv.
Bila repeat pun i tengok bab exchanging vows ajer, cos tak kuasa u nak tengok the whole nine yards.
Btw, bila dah tengok cant help la pulak nak criticize baju si cathetine tue...awat simple benor! My girlfren sorang nie siap ckp, top nyer mcm kebaya lace mcm pengantin kita pakai! Err bole gitu?
Anyway, u hv a nice weekend ok babe!

lemongrass said...

Cik Mat,
Lama sgt kan ceremony nya, kita yg tengok pun lapar, lagilah agaknya orang yg kena dudul berjam2 dlm abbey tu kan, hehehe.
Apasal diaorang tak mention Agung kita ye? Sebab tak sekaya Brunei agaknya.

Mulan,
Samalah mcm the channels kat sini, dari pagi sampai malam tak habis2 cerita pasal the wedding. Tak larat I nak bukak tv semalam.

Mia's Mom,
Salam.
Sure you tension aje kan kerja kat London masa tgh preparation utk wedding tu. Busy giler dgn segala orang bercamping sepanjang jalan nak ke Abbey tu agaknya ye.
Dah lah tu, buat masa weekdays, lagilah sibuk dgn workers still working :-).
Perasan lah maggi I tu nanti kalau bersebuk emas, hikhikhik

Shasha,
I malas nak tengok sbb satu hari usntuk asik citer pasal tu aje. Macam lah diaorang aje yg kahwin, hahaha.

Maya,
Memang simple sungguh kan her wedding dress. Tak mcm Diana dulu yg sepanjang2 train nya. I think Kate ni jenis yg tak nak hulballoo sgt about the wedding kot kan.