Thursday, 28 April 2011

Ice skating in Perth in Autumn

Hari ni malas sikit nak ber ‘kata2’ so you all layan gambar we all pergi ber ice skating lah ye. Kat Perth ni takdak snow even during the ‘coldest’ Winter time so tu yang The Little Misses teruja sungguh2 nak main ice Smile.

Se ulu2 Perth ni, ada jugak 3 ice skating rinks, hikhikhik. But selama2 we all duk sini, ni lah baru first time we all try ber ice skating, hampeh sungguh kan Smile.

IMG_8979

Sungguh excited nak masuk the rink, masa ni still so dry and so warm.

IMG_8982i

One of the many falls. She’s quite good though, macam mana gedebub dia jatuh pun, she could still smile and got up quickly again. Takde setitis air mata langsung yang turun.

IMG_8990

The first half an hour, The Little Misses just went around and around the rink, holding on to the walls, hehehe.

IMG_9002i

 

No, they weren’t dancing. Miss 12 was holding on for dear life on her Dad’s hands.

IMG_9000

Cubaan melepaskan tangan but tak lama, pastu berdebub jatuh balik Smile.

IMG_9013

sweating and soaked already.

IMG_9036

IMG_9038

Nasib baik Dad terer skating kan, so bolehlah tarik the 2 girls around the rink, hahaha…And nasib baik lah lengan Dad dah penuh dengan strong muscles sekarang so bolehlah lift them up easily bila jatuh Open-mouthed smile.

IMG_9039

A novel way to skate without doing all the work Winking smile.

IMG_9042

IMG_9050

Look Mum! We are not holding onto anything!

Yeay!!!! They could do it finally…

IMG_9053

Ooops! I spoke too soon Winking smile.

And they’ve caught the ice skating bug already and can’t wait to go again.

27 comments:

tinie said...

salam kak lg.... selalu jd silent reader aje..... seronok tengok anak dara nie skate.... anyway salam perkenalan......

b a m b a m ' s said...

heheheh..comel jek skating sambil pegang tangan ayah... :P

Ayu said...

hm...kat sunway pyramid ada tmpt ice skating tp sepjg idup ayu tak prnh pun nak b'skate.sebab? takut jatuh mcm nangka busuk depan org ramai.hahaha...

klu alya n zahra jatuh gedebuk,org masih leh terima lg.tp klu ayu...mau b'gegar tapak ice tu.hahaha...

Dora Natasha said...

Salam kak LG..
Syoknyer... selalu gak gi Sunway Pyramid tapi segan lak nak ice skating nih.. hahaha

Psstt....
hensem giler TOH skang... hahaha..
aperpon u ols mmg happy family..
:)

K.zoe said...

asal akak x join sekali. leh tengok cemane a mom skate plak. hehehe

Fazlinil Irma said...

anak kak min jatuh tu tak lebam ke badan?

zuwaidah said...

wowww....miss 12 nampak so tall. cantiknyaaaa...and yr hubby pun dah nampak slim yaaaa...i pun nak suruh my hubby start doing his homework hehehehhehe

lemongrass said...

Tinie,
salam kenal. Memang seronok sungguh diaorang berskate hari tu.Kalau boleh, hari2 nak pergi, hehehe.

Bambam,
nasib baik Dad dia terer, boleh pegang tak jatuh. Kalau pegang tangan I, gerenti dua2 jatuh berdebub, hahaha.

Ayu,
tu yg I tak join sama, malas nak sejuk2 pastu basah kuyup sbb asik jatuh atas ais aje. baik I duduk kat tepi and tengok orang lain yg asik jatuh, hehehe.
I pun tak pernha ber skate kat Sunway tu.

Dora,
I pun bila pergi Sunway Pyramid and tengok orang berskating nampak mcm teruja nak buat sama. Tapi bila tengok orang jatuh gedebuk, terus tak jadi, hahaha...
Psst...tu yg hubby I skrg tak henti2 exercise sbb nak kekalkan kehenseman nya, hahaha.

Zoe,
Kalau I join sekali, alamat nya basah kuyup awal2 sbb I memang tak tau skate, hahahaha.

Irma,
satu badan lebam2 esoknya tu tapi still jugak boleh pergi swimming, hehehe.

lemongrass said...

Zuwaidah,
Miss 12 sikit lagi nak sama tinggi dgn I. Hubby I tu memang seronok sgt2 skrg sbb badan dia dah slim mcm masa muda2 dulu, hehehe.

MULAN said...

owwhhh... best nya... i pon terer jugak ice skating ni dolu2... terer jatoh gedebob bop... kira paling terer lah... tak lepas nak berdiri pon.. hahaha... tapi nak juak try macam bebudak..

DeLancrettLurpak said...

I rasa kalau I main, sure jatuh tergolek2 mcm nangka busuk.. hehehhe..

penDragon said...

tiba2 teringin nk bericeskating jugak (seumur hidup x pernah pun try)!! haha..bila tgk TOH dgn Miss 12 tu, mcm bf dgn gf tgh lansing2 je. TOH dh jadi org lain, I sgt terkejut dgn ke'slim'an dia

Sizuka said...

wow k.min! matt is so kurus. almost as slim as u.. hehe.. maybe sebab dia tinggi and k.min rendang sikit mcm i.. ops! jgn cubit ye :P

the 1st time i masuk ice skating rink was in hobart. btw, dah dapat barang from warque? :D

Dinas Aldi said...

Wahhh nampak seronok! By the way, Dad tak nampak macam Dad la pulak, nampak macam abang gitu, kehkehkeh

lemongrass said...

Mulan,
I pun terer part tu jugak. Tu yg I tak join skating sama2 sbb I tak nak tunjuk ketereran I dpn orang ramai, hehehe.
I kan humble :-P

Lurpak,
tu yg I malas nya, Klaau dah jatuh banyak kali, sure dah akan basah our pants right to the inside. Sejuk giler weh! hahaha...

Pendragon,
In another 6 years and kalau hubby I stays slim, memang akan nampak mcm sugar daddy jln dgn mistress dia aje, hahaha....
Dulu masa dia gemuk, everyone thought he was older than his age but skrg everyone thinks he's so young :-).

Shidah,
Kalau we all jalan berdua skrg, kira mcm budak2 uni bercouple lah kan. Lagilah kalau we all jalan peluk2 kat the shops and terserempak dgn Malays, memang nampak meluat aje diaorang tengok we all, hahahaha. Until Zahra n Alya menonjolkan diri baru diaorang terkejut :-).
I tak jumpa lagi Warque, semua busy and can't find the right time :-).

Dinas,
Sugar Daddy lah you, bukan abannggggg.... Hahahaha.

blu4sky said...

hehe...kalau you join in, i rasa orang ingat you nak mengorat the encem instructor..
tinggi betul lah miss 12.. boleh jadi model..

marina anakcikbob said...

nak terer ice skating ni, sennag je kak.. bagi diorang inline skating. bila pandai balance, ice skating pon InsyaAllah boleh jugak. just ice skating a bit tougher la..

SJB AKA SUE J-B. said...

Kena skating balik balik, lama lama tu ok juga hehe.

Mother of Two said...

giler hensem berus willis akak tuh sejak dah kurus...hehehehe... cam leonardo di caprio pun ada...btw seronok diaorg skate...

-M-E- said...

Alamak LG, As I was reading this, my 4 y.o. girl saw it and ajak pergi. errr.... mama dier mmg kaki bangku! matilah... kena carik mangas lain ;)

officially19 said...

cutenye the little misses time skating.. :)

MamaFaMi said...

Min, wah dengan megahnya menulis anak jatuh bedebub masa skating... maknya pulak, tak jatuh bedebub gak ke? Cover line eh? Hahaha.. mama ni, tak pernah skate. Bukan apa, tak mau memudaratkan the rink.. takut sekali je ma jatuh, habis retak satu rink! Muahahahaha...

Yati-M said...

LG, sib baik ada alasan kena jadik mamarazi.. hahaha... so tak yah la bedebuk jatuh hehehe.. atau mama depa sama mcm daddy dia terrorised the ice rink? hahaha

PUTUBAMBU said...

uishh...bestnya...!

jalan..jatuh..bangun...jatuh balik.. bangun..

pehtu lama2 pandai le dia...

eliyaezlinalias said...

exciting nyer!!!
tapi kan...pesaipe xnampak pon LG skating???hihihihi

lemongrass said...

blu4sky,
Miss 12 is one of the smallest in her Year, yang lain lagi tinggi2 dr dia, hehehe. I memang hari2 asik nak ngorat hensem instructor tu, wakakaka

Marina,
Betul tu, kalau kita pandai roller blading, sure terer skating lepas tu kan :-)

Sue,
They want to go to the ice rink every month. We all pulak yg tak larat nak bawak, hehehe.

Shiela,
Muahahaha...berus willis I pun skrg ni dah pandai eprasan hensem sejak kurus ni :-P

ME,
Abislah you! sure hari2 kena tanya bila nak pergi skating, bila nak pergi skating, hehehe...

Officially19,
lagi cute masa diaorang jatuh bedebuk, ehhehe

Mama,
I tau I gerenti akan jatuh bedebuk mcm nangka busuk even before langkah pertama. Tu yg I would rather be the photographer aje, hehehe.

Yati,
I memang hampeh tak tau nak skate ni. Tu yg I bagi hubby aje yg main2 dgn diaorang. Best ada excuse nak jadi mammarazzi ni, hehehe

Kak Putu,
nasib baik pergi 2 jam so sempatlah diaorang 'terer' sekejap akhir2 tu :-)

Eliya,
I malu2 nak skating sbb sure kena gelak giler2 dek orang sbb tak boleh berdiri langsung, hahaha

nqr (qistina) said...

tak jauh rumah kami ada tmpt ice skating ni tapi malang utk qyum mak nya malas join sekali sebab tak reti! :p