Tuesday, 26 April 2011

Eggs and bunnies

It was quite silly sebab we all pagi2 morning lagi dah keluar rumah, at 7.40am, when it is still a public holiday hari ni.

Do you want to know why we all keluar rumah awal giler? (welllll….. kalau you all tak nak tau pun, I still nak tulis jugak, hehehe.)

Sebab, the shopping malls hari ni bukak pukul 8 pagi and I had a big mission to complete.

What was this big mission?

Splurging on(or borong ‘ing’) truck loads of choc easter goodies!

Punyalah cheapskate I ni kan, tunggu after habis Easter baru beli the special chocs sebab they marked the chocs down to 50% off! Jimat duit weh! hehehe….

Kalau tak pergi awal, takut habis pulak the stock sebab a lot of Mat Salehs pun gi borong the special easter chocs tadi.

And khas untuk ZombieDaddy and Shidah, I buat sneak preview aka tayangan meruntun jiwa for you guys Open-mouthed smile.

IMG_9064

Chocs galore! With diffferent sized eggs and choc bunnies. All the chocs in the packets are egg-shaped. So cute kan! Some of the chocs are shaped like chicks, bilbies even but mostly rabbits lah.

IMG_9072

One for you, two for me, one for you, two for me, hikhikhikhik……

IMG_9067

These ones pulak macam telur cicak kan, hahahaha…..

Pastu, lepas siap memborong around 9.30 am, we headed out towards Malaga to take The Little Misses ice skating.

That was the first time in their lives pergi ice skating. Nasib baik we spent 2 hours there so dapatlah jugak diaorang ‘skated’ in the last hour instead of asik jatuh tergolek, tersembam and terduduk aje everytime they tried to skate Smile.The Other Half dah tau skate so best lah dia show off depan anak2 dia tadi, hehehe.

I rasakan, The Little Misses will wake up esok pagi with bruises everywhere!

I cuma duduk kat tepi ambik gambar and sambil2 gelakkan diaorang senyap2 and sambil menggigil kesejukan, hehehe.

Esok2lah ye I put up the photos I took there.

So tonite, sebab dah penat menengok diaorang ber ice skating, I masak burger and chips aje.

IMG_9060

IMG_9062

Diaorang yg penat2 berice skating, Mum dia yang malas masak pulaknya, heeeee…..

25 comments:

NoRa said...

hehe..suka nya choc...banyak tu..

zarin said...

ish sob sob sob memang meruntun jiwa raga lah menengok ceklat ceklat tu... errr pos kat i sikit buleh? hahaha :D

alinac lover said...

teruja tgk chocs tu semua~ huaaaa~ best nyerrr

penDragon said...

Byk chocs tu, bak sini sepaket...hehe...

azieazah said...

Wow! cekelatttt! Tergoda nya Kak Azie.

anymz said...

sediiiiiihnya tgk cekelat2 tu min..
akak paling2 suka cekelat telur tu.kalau dulu2 bila masuk spore mesti cari cekelat telur ni..

ni beli byk2 nak bawak balik mesia ke min?

Anash said...

malas masak ape plak?
every entries ends with food..
and more food...
pokok pun tunjuk vegetable type..
food jugak kan?
hehe..err..nak cekelat?

HaniRose said...

bestnye chocs! I miss caramello koala and that other froggie one. But mmy favs have to be daryll lee's rocky road dgn coconut roughs..skrg sume main pakai buat sendiri je :P

Sizuka said...

K.min!!! Mlm ni mmg I takleh tido la nampknya, termimpikan the chocs! Ni yg nk suruh warque balik sekarang jugak ni! Ishk!

Madam Sooyaree said...

Huwaaa... banyaknyaaa!!! Tak padan dengan BMI yang rendah! Sini pun sale, tapi I beli takat cukup untuk 2 minggu aje lah, hehehe... Bahaya!!!

June said...

wah next time nk kirim choc tu blh then courier ke sini hehehehhe...... =D

Ayu said...

wowowowowowow!!!! itu choc sudah bikin mata ayu b'guling2!!! uuuwwaaa...nak gak! nak gak! haih....klu gini mmg tak kurus la jwbnya

tp klu jadi akak pun ayu akn buat benda yg sama.beli time dia tgh hot harga mmg la hot gak.cuba beli time dia cool...rega pun cool je.muahahaha....

afid said...

i loveeeeee coklat!!! bukan kedekut la kak..tu strategi nama dia..strategi berjimat cermat..hehe

mamasuri said...

bestnya borong coklat byk2..nyum2..

mrs plain-june said...

waaa.. sioknya tgk banyak coklat best2!! kalau dapat kat saya mau berebut dgn anak2! hahaha.. buruk perangai mak ni :p

Kau Dan Aku-Hidup Ini said...

Sis... u make me smile everyday seeing all the foods... And the stoory about ur family.. I really enjoy it :)

n.a.n.i.e said...

kak LG,

coklat tuh sgt meruntun jiwa oke.. :D

blu4sky said...

menci menci menci.. jeles ahh LG tak dpt nak borong chocolate byk2.. rasanya easter chocolate kat sini mau berganda-ganda dr price kat sana.. :(

zuwaidah said...

wowwww....chocolates!!! my favourite too. hmmmmmmmmmm dasyatnya memborong

PUTUBAMBU said...

kita kalau dapat sayur2 belakang burger tu..mmg harus ku letak ke tepi.. hehehe

ish..ish..kita ni dah le 'hantu' cekelat.. bila tgk gambor2 cekelat tu.. rasa tetiba jek nak gi dapatkan cekelat skrg... terliur ni..

Flower said...

This year, year yg I paling sikit beli bunnies n eggs choccie. I think I beli 2 bungkus malteser eggs n 1 milkyway utk rumah n 4 bungkus utk party budak2 kat sekolah hari tu. Very baik this year.

lemongrass said...

Nora,
My kids pun suka sgt2 bila nampak chocs bnyk2 mcm tu, hehehe.

Zarin,
some of them hak milik Shidah so you berbaik2 lah dgn dia nanti, sure dia akan bagi punya, hehehe

Alinac,
Kalau kat sini, memang sentiasa dikelilingi dgn chocs! Memang ramabng mata klu tgh sale :-)

Pendragon,
Hak milik I sikit aje, tu semua orang suruh beli, hehehe. Kalau I makan semua tu, habislah body I yg slim ni ;-)

Kak Azie,
banyakkan cokelat semua tu, memang saje I bubuh nak bagi orang tergoda :-)

Kak Anymz,
Bukan I yg balik tp mmng beli sbb ada orang kirim :-). Choc eggs tu bila ester aje ada berlambak2 so masa lepas easter lah yg memang I akan borong beli :-)

Anash,
Kalau I tak masak langsung, alamat starving lah orang dlm rumah ni so bila malas, masak lah burger n fries sbb tinggal grill burger and masuk fries dlm oven :-)

HaniRose,
I jumpa Freddo chocs at Cold Storage KL once and it cost rm27 for 1 packet. Nak tercekik I tengok the price. So, every time I balik M'sia, I'll bring back around 10 packets of caramelo koala and freddos :-).

Shidah,
Warque sure heran sbb the box has got bigger than first told to him! I have to exchange the box to a bigger one sbb tak cukup nak sumbat everything, hahahaha.

Sooyaree,
I havent eaten any of the chocs at all sebab bila bnyk sgt chocs choices, I terus jadi mcm malas nak makan but I loveeeee buying them! pelik kan, hahaha.

June,
Tu yg rambang mata nak pilih which chocs to buy semalam :-).

lemongrass said...

Ayu,
I memang slalu tunggu dah reda sikit and dah murah sikit baru beli all the chocs. Sama aje rasa nya kan, hehehe.
Kat rumah ni memang penuh dgn chocs tp I mmng jarang sgt2 makan.

Afid,
Kalau masa tgh tak sale, $5 boleh beli 1 packet aje. Bila tgh sale, $5 boleh beli 2 packets so makin banyak lah yg boleh kita makan kan, hahahah....

Mamasuri,
I memang suka borong chocs masa ada sale. Tapi yg makannya bukan I, hehehe.

June,
Anak2 I dulu ada Dad dia untuk sama2 berebut coklat. I memang tak gemar sgt nak makan chocs ni. Tapi skrg since Dad dia dah kurang mkn chocs, budak2 tu aje lah yg makan berdua, hehehe.

Kau dan aku,
thanks for liking my ramblings in this blog :-)

n.a.n.i.e,
hehehe..berjaya jugak I ye ;-)

blu4sky,
the chocs masa nak dekat easter hari tu, memang sgt2 mahal but now dah sgt2 murah so tu yg I boleh borong mcm beli sayur, hehehe.

zuwaidah,
I pulak favourite I memborong chocs masa sale but tak gemar sgt makan chocs ni. Maybe sbb chocs murah kat sini so I tak rasa mcm teringin sgt nak makan pulak.

Kak Putu,
hahaha...anak2 I tau yg diaorang kena makan sayur dulu sebelum makan benda lain so mmng tak boleh ketepikan sayur2 tu semua :-). Kalau tak makan sayur, diaorang tak dpt makan coklat, hehehe

Nora,
We still have easter egg chocs from last year in the fridge! I know they have expired but rasa guilty pulak nak buang, hehehe

SJB AKA SUE J-B. said...

Hahaha telur cicak.

lemongrass said...

Sue,
hehehe...