Wednesday, 27 April 2011

Swimming in the rain

Today is probably the wettest day we’ve ever had so far this year in Perth and how did we spend it?

By going swimming in the rain, hehehe….

We got invited a few weeks ago to a makan2 and pool party to be held today. Manalah nak tau that the clouds are going to pour out their hearts today kan because it’s been quite nice the past few weeks Smile.

But the kids biasalah, they wouldn’t be deterred by anything. Still masuk the pool walaupun it was drizzling a bit at that time. Sampai sejuk biru menggigil2 everyone berendam in the pool tadi, hehehehe.

Mak2 pulak duduk sedap2 kat dining room sambik makan2 and borak2!

And as usual, kalau pergi rumah orang, mesti lah bawak something kan.

I made donuts to take because I knew that there’ll be plenty of kids around.

IMG_9081

IMG_9080

I made choc topping and strawberry topping. But the strawberry topping tercair pulaknya so all the 100s&1000s meleleh jatuh onto the paper, hehehe.

IMG_9083

Mentang2 lah baru habis jualan Easter egg chocs kan so hiasan donut pun kena ada eggs Smile.

IMG_9084

But the green dinosaurs still takkan dilupakan, hahaha….

And some photos of The Little Misses before they turned blue from cold tadi Smile.

IMG_9093

Miss 7 said to me, “When we go swimming at my swimming class, it’s cold outside but very warm in the water but this time, it’s so cold in the water!

But still nak main2 dalam tu jugak.

IMG_9112

IMG_9110

IMG_9101

And suddenly lepas mandi dalam hujan, semua masuk dalam rumah mengadu lapar. Nasib baik Mak2 belum sempat menghabiskan all the food! Winking smile.

14 comments:

aliaaroslan said...

lepas swimming, lapar betul, then makan. baru best! itu yang selalu saya buat. but my mum kata "penat2 aje awak swimming. lepas tu makan tak ingat".

Yan said...

siapa pun kalau dah swimming, sure lapar bebeno.. Happy diarang kan..

penDragon said...

green dinosours tu mmg xkan dilupakan.....kalau my kids ni, sure topping tu yg dorang habiskan dulu...akak, dh nk masuk autumn ke kt Perth? bestnya main pool...

Wahidah said...

tp kn mmg tau..lepas swimming confirm lapa..pastu mlm nanti mesti sng tido..sbb dh keletihan..:)

lemongrass said...

Alia,
kalau tak swim pun akan makan jugak kan, so better lah swim dulu sebelum makan so at least calories out dulu before in, hehehe

Kak Yan,
memang mcm orang kebulur budak2 tu tadi :-)

Pendragon,
Dah lama masuk Autumn tapi baru hari ni nak sejuk and nak hujan :-). The boys memang suka sgt nampak green dinosaurs tu tadi :-)

Wahidah,
Memang betul tu. Muka budak2 ni pun tadi dah nampak ngantuk sgt2, hehehe...

Madam Sooyaree said...

Makan lepas swimming adalah heaven kan.. Cute nye donut tu, you buat mini donut ke?

Flower said...

Teringat masa dulu dia Malaysia swimming kat rumah my cousin. Tiba2 hujan, so we all cepat2 naik sbb takut basah and suddenly we realised that we're already basah. Blurr kejap.

Kat mana swim ni. Nice hse. Kalau lah rumah I mcm tu.

mrs plain-june said...

uiii.. bestnya tgk donut berhias dino! kawaiiii!!!
memang betul lps swimming perut berkeriok2 mintak diisi.. my kids pny swimming class the instructor sediakan biskut & milo panas siap2. lps swimming budak2 tu mcm org tak makan satu hari! serbu!!!!

Ayu said...

huhu...lps sronok berendam sure la lapar.masa tu apa yg ada depan mata semenya sedap.

pasni klu sesape mai umah baru ayu leh la berendam kat pool.tp leh tak ayu pesan (nak2 kat suku sakat ayu la) nak mai kena bwk makanan skali? sbb tuan umah tak brp rajin nak masak.hahaha...kedekut tul!

Zaitun said...

Kalau nak bagi anak2 makan kuat bagi diorang swim lama2 lepas tu mesti kelaparan.

Dulu masa anak2 kak Zai kecik rajin pergi swimming pool tapi sekarang dah tak minat.

lemongrass said...

Sooyaree,
I buat medium sized donuts. Next time balik M'sia, nak cari the big size and the mini size acuan lah, baru lah best kan, hehehe.

Nora,
Kalau mandi sungai or pool kat m'sia masa hujan, seronok sbb tak sejuk. Cuma takut tina2 kena panah petir aje lah, hehehe.

June,
Wah, sangat prihatin ye your kids' swimming teacher. Kat sini, parents yg kena sediakan bawak from rumah :-). Semalam, lepas main air, all the kids mintak hot chocs and milo, hehehe.

Ayu,
Nanti Ayu jadi tuan rumah, cuma sediakan tempat mandi and tempat lepak2 tukar baju. Makan2 semua guests kena bawak potluck kan, baru lah adil, hehehe...

Kak Zai,
Memang pun, lepas my kids habis swimming classes, memang dua2 kebulur so memang kena sentiasa ada snack lah :-)

de engineur said...

donut tu nampak sedap juga. Ada fight dgn yg di Big Apple tu!

PUTUBAMBU said...

cantiknya donut2 tu..

lemongrass said...

de engineur,
Donut Big Apple takde green dinosaurs, hehehe.

Kak Putu,
Budak2 memang itu yg diserbu dulu sbb ada coklat on top kan :-)