Thursday, 12 May 2011

What? no picture, just words?

Tonite’s entry is picture-less because:

-Tuan tanah, laki tuan tanah and anak2 tuan tanah pi makan kat luar. Ala, kat food court aje so bukan gempak pun so tu yang takde gambar Smile.

- Lepas habis makan, Tuan tanah pi temankan laki dia shopping baju! Tuan tanah siap masuk dalam the men’s changing room lagi sebab menemankan laki dia tried the clothes on! Hikhikhikhik….. (Laki dia yang ajak masuk tau, bukan Tuan tanah yang mengada2 merengek2 nak masuk Smile). The Litte Misses masa ni dah awal2 melencong pergi the toys section so terselamat lah diaorang dari kena sama2 masuk ke dalam the men’s changing room, hahaha.

-Lepas habis shopping baju, pi shopping his grooming and toiletries stuff pulak. Kalau bini dia yang shopping, whatever nice toiletries that are on sale, itu lah yang I akan sambar (minah cheapskate kan!). Bila laki Tuan tanah gi shopping, he likes everything to smell the same, dari body wash, ke after shave ke deodorant! Now ni, he’s loving the smell of Imperial Leather Original so dia nak ada 1 set at home and 1 set at work to use on the days he rides to work and mandi at work. (Nasib baik lah cuma Imperial Leather aje kan so tak lah bangkrap we all, hahahaha….).

-Pastu balik rumah, dah pukul 8.30 malam (awal lagi for Malaysians but for us dah larut malam tu, hehehe). Terus siap2 nak masuk tidur dah Smile.

-Tuan tanah tak beli anything untuk dia langsung tadi….

(Psst… sebab Tuan tanah dah beli clothes for her pagi tadi masa dia pergi shopping sorang2, hahahahaha).

-Hari ni is a no-sental day for me, tu yang pergi shopping sakan, heeeeee….

13 comments:

Ummi said...

Miiiiiiinnn...hehee...xpa la masuk fitting room berdua, tolong butang2kan baju...hehee...Wah, Min sebut Imperial Leather tuh kan...baru jek teringat, dah lama x nampak brand tuh kat sini....atau akak kah yg x nampak...hehe

Sizuka said...

k.min, my hubby pun suka sangat2 imperial leather sebab of the the masculine smell. ala2 lelaki macho gitu.. hahahhaa..

haaaaaaaaaaa... masuk berdua dalam fitting room! ada adegan "fatal attraction" tak? :D

Yan said...

hee... ooo dah shopping dulu ye Min.. pandai u.. tu nampak cam mintak simpati je kan kat laki.. heee

Anash said...

halamak ...
tak de gambar?
ala...
we want pictures..and more picturesss...(heheh)

DeLancrettLurpak said...

Kak LG, shopping tu exercise tauuu, hehehhehe..

Unaizah said...

Dah penat menyental, today hari bersuka ria hihi..

miSs inTerpReted said...

kak lg,

bagus sangat taktik pergi shopping sorang-sorang. I like shopping for my own stuff by myself as well. Boleh take my own sweet time. hehe.

zoe said...

hahaha.. whatever it is the entry still interesting. for this, words speak better than a picture.. :)

suha said...

salam..jenuh sy nunguu n3 akak yg frdy pnya..xmuncul2..apala cite kebun saya yg akak tlg jg tu ye?hihhihhhiii.jgn mare..dh lm xnengok kebunnya..rindu plak nk nengok pokok2 tu..

MULAN said...

finally boleh ngomen..

i kalo nak shoppinh barang sendiri, cannot tahan bawak my lover ni & the kids... pening... baik beli pi sorang2... aman damai.. heheheh... time barang depa, ikut & angguk je.. dia punya dia bayor... hahhaa...

Flower said...

Hari ni kitaorg gi Garden city, Harbourtown sbb bukan I nak shopping tp my significant half nak beli tshirt. Dia tu lagi memilih n fussy dari I. Merungut sbb tak dpt apa yg berkenan di hati. I mmg tak de niat utk shopping, so mmg I tak beli apa2. On the way home, singgah lak ke camping shop sebelah Goodguys dia Cannington. Di camping shop beli baits n entah apa lagi utk fishing expedition dia. Masuk ke Goodguys belum sempat tgk apa2 my Omar nak terkencing lak. So apa lagi terus balik lah. Menu hari ni Roast Chicken n roasted veggie je. Malas tau nak masak...

lemongrass said...

Suha,
Salam.Blogger bengong 2-3 hari ni, cuma boleh read mode aje. Pastu semua komen yg orang tulis masa hari Khamis, semua hilang.
Kebun I tu dah makin nazak sbb dah mula sejuk skrg ni. Yang hidup cantik cuma lettuce aje, hahaha.

Mulan,
I pun kalau shopping barang I n the kids, baik I pegi sorang2. Like you said, aman damai tak bingit telinga, hahaha.
Tapi kalau my hubby nak shopping baju, I kena ikut sbb dia nak my opinions :-).

Nora,
I thought of going to HarbourTwon pagi tadi! Kalau I pergi, boleh jumpa you kat situ and boleh kita lepak2 minum kopi while your hubby gi shopping, hehehe. Tak payah dengar dia merungut ;-).

PatinPasta said...

Kak Min,
Amboi.. sakan shopping ye? Pastu 8.30pm dah nak masuk tido ka? Awaaaaaaaaaalnye! Hehe!