Saturday, 7 May 2011

Freezing morning searching for chocs

It was freezing cold this morning when The Other Half and I went outside to do this while The Little Misses were still asleep…

IMG_9282

IMG_9284

IMG_9285

IMG_9287

IMG_9288

So The Little Misses could go berserk and do this when they woke up..

IMG_9305

IMG_9294

IMG_9296

IMG_9303

IMG_9312

IMG_9318

Yes, I know dua2 muka tak mandi lagi Smile.

IMG_9326

The final loot after searching high and low for the chocs.

We still have choc eggs from last year hunt in the fridge. Sapelah yang nak tolong The Little Misses habiskan all the chocs ni ye, hahahaha…..

23 comments:

Kak Rose said...

salam LG, hantar le kat kak rose sure cepat je abesnya...tp dlm fridge pun ada 2 30T boxes of ferero roche belum berusik! tamak kan?

Lin Ghazale said...

bestnya activity ni...

blu4sky said...

hantar kat i..hantar kat i.. :D

penDragon said...

I boleh tolong habiskan! Bestnya...chocolates are everywhere!

deqlis said...

wah bestnyer...
nk cikit choc tue kak LG..:0))

Sizuka said...

K.Min,

I'm picking up the box from Warque today. Tak sabar nak tengok what's inside the box.. hehe. later I'll upload photos ye :D

Zaitun said...

Pos laju...Kak Zai boleh bagi address hehehe...

suha said...

happy mother's day kak..moga ceria2 slalu..

lemongrass said...

kak Rose,'
I pun klu pasal coklat memang tamak, tak boleh nampak ada sale, mesti nak beli. Tapi I bukannya makan pun, hahaha.

Lin,
Kat sini kalau masa Easter, memang diaorang buat ester egg hunt. I tunggu the chocs went on sale first, baru I buat egg treasure hunt dgn budak2 ni :-).

blu4sky,
hahaha...kalau dekat memang I dah hantar ke you :-)

Pendragon,
Budak2 ni tadi pun giler nya excited mencari all the eggs everywhere :-)

Deqlis,
Boleh aje :-)

Shidah,
:-). Bulat mata Iman n Iffah nanti, hikhikhik

Kak Zai,
Sampai M'sia dah cair semua nya jadi chocolate ganache, hehehe

Suha,
thanks :-). Esok you gi makan2 ke?

NoRa said...

bestnya choc...suka2

DeLancrettLurpak said...

first time I makan risotto adalah dirumah sendiri, sebab kawan-kawan husband I dtg bawak instant risotto, kekonon tak susahkan I masak.. so, masuk dalam microwave, dah siap the risotto.. menyesal pulak masa pi Roma hari tu tak cuba makan risotto.. haihh..

u reti buat paella jugak ke? i mean version yg tekak melayu punye, hehehehe

ShashaCatering said...

Boleh I tolong habiskan coklat tu?
hehehe... ;)

Annisa said...

Interesting game...i pun teringin nk search choc...hehehe..

T said...

Bestnya dapat ceklat. hehehe.
Kat sini for our nephew & niece, my mother-in-law guna telur plastic jer. adalah dalam 40 something telur, and out of than only 3 had treats in them. Tapi my 2 1/2 year-old was really excited to discover all those colorful eggs. Abang dia pulak, check whether or not ada treat, kalau takde dia campak balik. hehehe. nasib baik adik dia happy to kutip those empty eggs.

Anash said...

fun activities...
kalau letak kat semak rumah I..kompom tak jumpa that cekelat...sebab rumah MEMANG semak..
hahah...
hapy mother day to you

Dinas Aldi said...

Jawuh sangat I ni, kalau tak I boleh tolong dema habiskan, kehkeh!

Yan said...

yearly activity ke Min..

best gak kan...

lemongrass said...

Nora,
Kat OZ ni memang chocs galore. dulu2 memang I love all the chocs, skrg dah kurang sikit :-)

Lurpak,
I buat paella maybe once a month kot tp slalunya buat seafood version and tak pedas. I guess kalau nak buat tekak melayu, kena tambah cili api lah, hehehe

Shasha,
Boleh aje kalau the girls nak share their chocs lah :-D

Annisa,
It is quite fun for them sbb pening jugak diaorang nak cari, sampai we all kena bagi hints, hehehe

T,
kalau I guna the fake plastic eggs, sure punya my kids akan memberontak, hehehe. But I make sure I ration their daily chocs allowance, that's why their choc eggs normally last a year :-).

Anash,
Kat semak lah best sbb surenya lambat sgt2 nak jumpa, hahaha

Dinas,
Kalau you nak share dgn diaorang, kena join the egg hunt sama2 lah, baru aci, hahaha

Kak Yan,
Ha'ah, every year I buat. The girls memang suka sgt :-)

Deliah's Deli said...

itu chocs i blh tolong abiskan :DD

slmt hari ibu, min!

Annisa said...

I baru ade sorang anak..t,kalo dah ade 2 org leh la wat camni gak...baru seronok kan?hehehe

suzi fauzi said...

mmm..cokelet..yummy yummy

nur qhaseh said...

bes y cokelat... nyum nyum..

lemongrass said...

Del,
kalau diaorang nak share dgn you, hikhikhik...

Annisa,
we all dulu masa anak sorang, buat jugak tp tak best sgt lah sbb semua eggs dia dpt so tak boleh lah nak berebut2 :-)

Suzi,
Kat OZ ni memang berlambak chocs murah2 n yummy :-)

Nur Qhaseh,
Chocs memang best kan :-)