Monday, 23 May 2011

Nasi lemak, instant noodles and roses

Kisah dua beranak yang terjadi masa they were swapping their ice cream around…

Bapak nya: I want this ice cream because I think this is the english toffee one.

Anak nya: How do you know it’s english toffee?

Bapak nya: Because of their accent.

Anak nya: Eh? Ice cream has accent?

Emak nya: hehehehehehehehehe……….. Open-mouthed smile.

Nah sejambak bunga for those of you who understand the joke Winking smile.

IMG_9604

IMG_9599

This morning, instead of just taking photos of the roses, I was offered the roses as well to take home. I pun apa lagi, terima dengan tangan terbuka lah, hahaha. Tu yang ada sejambak bunga at home Smile.

Kalau tak nak sejambak roses, you can have the single ones below.

IMG_9594

IMG_9591

IMG_9584

IMG_9577

See, mosquito pun suka kat roses kan!

IMG_9576

I know it has blemishes on the petal, but it is still pretty to my eyes Smile.

And untuk sape yang tak suka roses or bunga2 ni, layan lah gambar our dinner ye.

IMG_9538

Ini nasi lemak dinner on Saturday night.

IMG_9608

Ini pulak dinner instant noodles with stry fry beef n chicken n veges malam ni.

15 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh nasi lemak siap ada telur asin ke?cam telur asin jek!kami bw byk sgt telur asin sbb qatar ni takda..tp bw berat2..tak mkn pun.huhu

anie,Nagoya said...

udah le tu....tak yah tayang munga rose lagi....ujung mggu ingat nak g taman rose.lupa aktivity bebdk ada lak...uuuwwaaaa.....

NoRa said...

cantek betul roses tu...suka sangat makan nasi lemak..

Zie said...

cantiknya roses tu

Alexandriana Alia said...

comel sangat la gambar2 entry ni kak LG. roses cantik, pic hidangannya pun mengancam!!

azieazah said...

hehehe senyum simpul. Manis seperti bunga ros yang tersenyum lawo.

Perhhh Nasi Lemak!

Sizuka said...

lol k.min.. that's really funny. sure yg bertanya tu Zahra? :D

Me want sate.. but sham jegilkan mata.. huhuhu.. in the end, my dinner was brown rice with ikan tongkol. huwaaaaaaaaa

shahlin said...

nasi lemak tu yg side dish color kuning tu sotong? tu masak style apa tu.
best eh klu bole tukar fresh flower 2 hari sekali kat meja.

hnyhar said...

oh sedapnya nampak nasi lemak & mee tu..hmm...tempting je petang2 nih...huhuhu

Zaitun said...

Kak Zai peminat tegar roses tapi bila tanam tak pernah jadi.

Ayu said...

kak...instant noodle tu mcm maggi kan? yg tu akak juz celur je ke or ada gaul dgn something lps celur tu? hm...tetiba lak terasa nak mkn dry wantan mee.haih....

T said...

Itu telur masin ke yang dekat nasi lemak tu? Yummmm.... dah lama tak makan telur masin.

DeLLa said...

i ambik roses ni tepek kat desktop ye kak min..

Nur Ede said...

Assalam min...
Cantikk nyer roses... agak nyer roses nie cantik klu cuaca sejuk ke..min, akak mmg suke klu tengok roses yang kembang mekar tu...

lemongrass said...

LM,
Ha'ah, telur masin tu. Kat sini banyak jual telur itik masin so tak lah susah nak cari. Hubby and anak2 I yg suka sgt makan telur masin tu, hehehe.

Anie,
lah, sian nya you, bila agaknya boleh buat activity mak pak budak pulak ye? Best weh gi jalan2 berdua makan angin kat taman rose, hehehe

Nora,
We all pun suka sgt makan nasi lemak tp makan utk dinner or lunch aje, hehehe

Zie,
Memang cantik kan :-)

Alia,
thank you :-).

Kak Azie,
Nasi lemak buah bidara..... Tapi I tak pernah tau rupa buah bidara ni mcm mana tau, hikhikhik.....

Shidah,
Sape lagi kalau bukan Zahra. She's the only one who's still gullible :-).
Eeeh, bestnya makan sate. Tapi I pun takut jugak kalau kena jegil mata dgn Sham, hahaha...

Shahlin,
I goreng aje sotong tu dgn kunyit, bawang, halia n garlic, tu yg kaler kuning. Style Mak I masak masa we all kecik2 dulu, hehehe.

Hnyhar,
Nasi lemak memang sentiasa men 'tempting' kan tak kira waktu :-)

Kak Zai,
Roses ni semua I ambik kat rumah Ustazah ajar ngaji. Rumah dia memang penuh dgn pokok ros, cantik2 semua!

Ayu,
Ha'ah, maggi goreng aje but Mat Saleh nya version. But the kids tak suka sgt, but we all suka, hehehe.

T,
The asian grocery stores here sell telur masin. My hubby sanggup pergi kedai petang2 just to get his favourite telur masin to eat with the nasi lemak, hehehe.

Della,
ambik lah. Make sure hari2 sembur perfume so bagi wangi sikit ros tu ye ;-)

Kak Ede,
Wassalam.
I rasa roses ni kena ada dua2, cuaca sejuk n panas. Sebab bila dah masuk Winter, dia memang tak berbunga and masa ni kita prune pokok ros. Bila dah masuk Spring n Summer, baru dia berbunga penuh :-).