Wednesday, 25 May 2011

4 days of my kind of food

The Other Half flew off to Melbourne this morning…

Our house in situated in the flight paths of so many different flights, domestic and international. Even though, we are quite far from the airport, everytime a plane flies overhead, we can hear it. Sometimes, it feels likes the plane is landing in our backyard aje from the sound, hikhikhik…

(I know I am exaggerating a bit but to our ears, it does sound like it Open-mouthed smile).

Anywayyyyyy……

Pagi tadi while I was hanging out the clothes in the backyard, I saw a Qantas plane heading out towards somewhere at exactly the right time for The Other Half’s plane to be taking off in the air. So, I pun saje je buat kerja bodoh waved macam orang giler at the plane, muahahahaha…

(nasib baik pagar kat sini tinggi2 so memang the neighbours tak boleh nampak I buat kerja giler tu lah Open-mouthed smile).

Tapi alangkah sedih nya sebab I couldn’t see The Other Half waving back, hikhikhikhik Winking smile.

(Kalau I nampak dia waving back, itu baru sahih2 the plane has landed on my backyard kan! Heeeeee……).

And as usual, bila The Other Half takde, I pun start lah makan segala macam mee yang I tak makan while he’s around.

I toldThe Other Half yang I’ll be cooking all the food that I like while he’s away. Then he said, “You always say that but then you ended up cooking things that I like as well. And I missed out on eating those food.

Hehehehehe….Betul jugak dia cakap tu sebab the food that I like selalunya ambik masa nak buat and a bit leceh. So, tu yang I always ended up cooking food that is simple aje (which he tends to also like) Smile.

But malam ni, I masak meehoon+nasi impit sup/soto tak cukup bahan.

IMG_9640

Takde bergedil sebab I tak suka sgt bergedil. Takde bawang goreng sebab lupa nak beli. Takde ayam goreng siat2 sebab I malas nak buat.

IMG_9647

Nasib baik ada taugeh, tahu goreng, kacang and daun ketumbar and sambal kicap! Adalah jugak rasa soto, hehehehe…..

Tension I bila The Other Half takde ni sebab I tend to overeat. Ye lah kan, dah masak my favourite food, tu yang makan tambah2!

Agggggghhhhhhhhhh….. 4 hari ni taknak timbang!

Kalau I tetiba pengsan lepas 4 hari ni, you tau lah apasal kan!

12 comments:

indahhouse said...

Salam kak LG,
hehehe... terbayang macam mana kak LG wave kapal terbang tu. bayangkan saja TOH nampak, sis. :D Mesti rindu-rinduan nanti.

Hurm... bau semerbak Soto. pergh! Tambah kak, jangan tak tambah . hikhik...

DeLancrettLurpak said...

alah, you takkan gain weight punya, sebab the next morning, mesti you buat activity sental menyental lagi, hehehe

an15 said...

sama la, i kalo tgh homesick tgk je kat langit tu. ada lambang kangaroo, ada wau bulan duk lalu kat atas hehheheh.

blu4sky said...

LG, that is so sweet..waving at the plane..
hehehe.. nampak sgt you already miss your other half..4 hari kejap je tu..

lemongrass said...

Indah,
Salam. Kalau my kids nampak, sure diaorang gelakkan Mak dia ni buat perangai lambai2 kat kapal terbang, hahaha.
I dari kecik memang suka sgt2 soto ni.

Lurpak,
muahahaha....macam mana you tau yg esok pagi I nak buat activity menyental? :-P

Anis,
I slalu jugak nampak kapalterbang Mas lalu over my house. Pastu, terus rasa sayu aje, hahahaha.
Hampeh betul kan!

Blu4sky,
Dah lama jugak dia tak pergi interstate ni. I think probably first time kot this year. The kids pun dah rindu kat dia :-).

~~zAnAfAhMi~~ said...

atas rumah akak hari2 kapalterbang lalu sb rmh sebelah dgn airport...mak mertua suka sgt duduk dpn rmh tgk kapal turun dan naik tapi bg kami ni.....bosannya...bingit telinga.

Alexandriana Alia said...

sesekalu 'pengsan' tak apa. hehe.

saya pun over eat jugak lately. makan tambah2. mmg bimbang and takut nak timbang berat badan. heheheh

Sizuka said...

k.min,

pesal tak ajak i makan kat rumah u tadi? i loooovee soto!! and sham hates it. *sigh*..

esok nak buat soto la.. ni i terpaksa letak alas kaki kat tepi i duduk sebab air liur tengah meleleh2 .. huhuhu

Ayu said...

ala...4 hari je kak.pasti diet blk.muahahaha...

hm..mesti akak dah imune dgn bunyi plane kan.bunyi plane ok lg kot tp klu bunyi jet...sakit tinger dibuatnya.prnh masa skolah org tgh dok blajar...TUDM practice kat area b'dekatan skolah.dahle terbang rendah smpai b'gegar kelas dibuatnya.dgn bunyi bising lg.adoila...

ana ayesha said...

hi LG

kalau boleh dgr dekat byi kapalterbang maknanya dekat benor le rumah u dgn airport

ada taugeh yer kat sana mcm tu taklah rindu sgt dgn m'sia

Sally said...

jarang berpisah ya LG..hah ambik ko!..hheh:p.

lemongrass said...

Kak Zana,
Rumah we all bukan sebelah airport, about 2o-25 minit nak pergi international airport tapi sbb laluan kapal, so memang bingit lah pagi petang ke malam.

Alia,
sesekali pengsan tu yang takut nya, hahaha.
Alhamdulillah lah tak naik berat sepanjang 4 hari ni :-)

Shidah,
Bila I balik Msia nanti, I definitely kena pergi rumah you and 'order' macam2 so kita boleh makan sama2, hehehe. Aci tak macam tu? ;-)

Ayu,
Memang betul tu, nasib baik plane biasa bukan jet pejuang. Kalau duduk sebelah airport army nya, memang tak boleh ada tingkap kaca kan, hehehe

Ana,
Rumah lama we all lagi dekat dgn airport dr rumah sekarang tapi bukan under the flight nya laluan so tak bising. Rumah skrg ni memang betul2 bawah laluan, tu yg memang dengar aje.

Sally,
Slalu berpisah tp sebab dah lama tak berpisah, tu yg mengada2 lambai kapal (jadi lah kan, hehehhe)