Tuesday, 24 May 2011

Is Blogger playing up again?

I know Blogger tengah mengong sikit sekarang because I found out that a lot of bloggers are experiencing the same problem as me.

I can ‘sign in’ into Blogger and it will take me straight to my dashboard. But, lepas tu, when I view my blog again, I cannot do anything to it which means I am not signed in lah kan? And then, my bloglist tak update dari tengah hari tadi walhal orang lain nya blog list dah update ke berita terkini.

Maybe I should change to wordpress kan……. I’ve already got a Wordpress blog as a backup, maybe I should change that to my main blog ye tak. Tak lah tergugat semangat I nak update blog everytime Blogger bermasaalah kan Winking smile.

But since I am updating using Windows LiveWriter, I hope it does update.

Enough about Blogger yang tengah ada hormonal imbalance ni….

Pagi tadi, I saje2 je ambik gambar the sunrise kat depan rumah when I was sending The Other Half to work. Dia kayuh beskal, I lambai2 and kiss2 aje, hehehe.

IMG_9616

This was at 6.30 in the morning. It was freezing at this time. He wears a long-sleeved thermal, a long-sleeved tshirt, riding gloves, balaclava that covers his neck and whole head, a pair of lycra long pants and shorts when he rides nowadays. Then only he doesn’t freeze his a**e off, hehehehe.

And he will be flying off to Melbourne tomorrow morning for 4 days. Tinggallah kami  bertiga tanpa teman Winking smile.

So, since dia tak dapat rasa home-cooking for the next 4 days, I tanyalah dia nak makan apa for dinner. He said, burger and chips!

Senang dapat laki macam ni kan yang mintak burger and chips aje,  instead of mintak nak makan nasi briyani, gulai kambing and acar buah!

(I guess dia tau, kalau dia mintak nasi briyani and gulai kambing, memang takkan nya wife dia masakkan, hahahaha.)

IMG_9630

IMG_9637

My plate, so full dengan macam2.

15 comments:

anie,Nagoya said...

samalah...ingatkan kitanya blog je.

blu4sky said...

nice pix LG..

blogger buat hal lagi ke...isshhh i baru je dpt mood nak update blog.. klu buat hal lagi..alamat byklah blog yg bersawang sbb tuan punya rumah malas nak update :D

Yat Maria said...

LG

haha...ai salahkan my opis nyer IT team...haha..ingatkan dia orang sesajer block ai tadi masa ai nak jawab comments pat opis...haha...ni kat rumah dah ok plak...tapi ai tanya budak IT cara berhemah...main sipi2...kang ai cakap asal ai kenot balas my comment..kang lain citer plak kat opis kan...kena jadi emm kat rumah terus...hehe..

azieazah said...

Waktu mana blog buat hal? Siang tadi kah?

Saya selalu juga tak bleh sign in. bila jadi camtu, saya buka blog dulu sebelum google, baru sign in.

Wahhhhh burger dan chips! Makan dengan sos tomato mahu sampai jilat jari nih...

AI said...

tapi kalo dia mintak nasi beriani mesti le wife tersayang dia buatkan kan...sbb 4 hari x jumpe tu...

Lin Ghazale said...

keliur lagi

Rima said...

LG
Sometimes ok.. sometimes KO.. weird.. didnt even realise until tadi i update my blog.. kenapa gambar ku hilang pulak ish ish..

Anash said...

nape la bunga ros tuh cantik-cantik sangat??heheh (langsung tak relevant dengan current entry nih,kan..)..
LG, keep on blogging tau..dont let us down (haha...)

Ayu said...

hm...ayu slalu je kena camni kak.dah lama tp since ayu tak update blog ayu hari2 so takde la ayu kisah sgt.

btw leh la akak mkn mee puas2 ek sbb TOH takde.or mkn yg fav food yg bkn his fav food.hehehe...

afid said...

ye la kak LG, semalam memang ngeng kot..tapi blogspot ni mcm senang sikit rasanya..tapi tatau la wordpress sbb x penah cuba..pnh cuba blogdrive je.

PUTUBAMBU said...

eeei..sukanya kita ngan burger n fries tu..

delisyesssss!

Syue Mustafa said...

Ingatkan saya jer yang kena, rupanya blogger lain pun menghadapi masalah yang sama.

MULAN said...

tu la.. rasa nak merajuk je.. tapi cannot la sebab nanti rindu kat kawan2....

thot my connection sini je yg problem..

mamaDanialBucuk-yg Berjaya lagi Maju said...

salam kak LG, agak lama juga saya ikuti blog akak ni..suka dgn kebun akak tuh..buat say bersemangat nak berkebun menanam sayur2.hehe..suka juga dgn dinner akak..sume sedap2..terliur je..=)

lemongrass said...

Anie,
tension betul I sebab tak boleh nak 'masuk' my blog properly.

Blu4sky,
Ha'ah, and they dont know what's wrong either. I went to the Blogger help forum and ramai yg komplen kata tak dpt nak sign in and comment. Tak tau lah bila nak baik pulih.
I pun dah rasa macam malas nak update, hehehe

Yat,
Hahahah....nasib baik lah you belum sempat sumpah seranah the IT people at work kan ;-). Kalau tanya sipi2, diaorang jawab sipi2 jugak lah ye :-D.

Kak Azie,
dah 2 hari blogger buat hal. I dah buat mcm2 cara, but still tak boleh sign in properly. Nyampah I. Jom kita mogok ramai2 nak? hehehe

Al,
Kalau dia mintak nasi bryani, I akan 'masak' kan dia nasi bryani yg instant punya tu aje sbb bini dia tgh malas nak masak, hahaha.

Lin,
Burger and chips ni memang buat air liur meleleh kan :-)

Rima,
you still use Blogger jugak ke? Memang lah Blogger nowadays, so many ko's moments....
Dia nak suruh kita berehat from blogging agaknya, hahaha

Anash,
Macam ni kena beli domain sendiri or guna wordpress baru lah boleh update like crazy kan :-).

AYu,
Selalu kena yg dgn Blogger mcm ni? I baru pertama kali kena, tu yg tension aje.
Malam ni and malam seterusnya I akan masak makanan melayu asli aje, hahaha.

Afid,
I pun suka blogspot ni. My wordpress blog cuma as backup aje. Kalau ada orang comment kat situ, memang I tak jawab, hahaha.

Putu,
anak2 and hubby I pun sama, kalau bagi makan chips n burger selang sehari akan senyum gembira aje :-).

Syue,
Bloggers satu dunia ada masalah dgn Blogspot semalam n hari ni still :-)

Mulan,
I pun rasa nak merajuk aje, malas nak update blog dah. Tapi nanti kalau dapat withdrawal symptoms, I jugak yg susah kan ;-)

MamaDanial,
Salam. Thanks ye sbb suka baca my updates and cerita :-).
Kebun sayur I skrg dah tak banyak hasil sbb dah nak masuk musim Winter so sayur2 Summer semua dah nak mati. Pastu, I malas nak tanam sayur Winter, hehehe.