Saturday, 12 June 2010

Sunny Saturday in Winter

Bangun pagi tadi terus terfikir betapa boring nya lah my blue blog ini. Dah berapa lama tak ganti cat baru sebab tuan rumah malas nak godek2 blogspot. Rumah orang lain nampak meriah aje dengan macam2 wallpaper, cat ceria, lip lap lip lap so tu yang I pun teruja nak tukar cat baru. Dalam banyak2 designs, this orange abstract corak aje yang semua orang rumah ni suka. I guess it’s not that cluttered and still easy to read. Tapi I have to readjust my photo size so tak terlebih bagak and terkeluar2 dari garisan penamat ;-). I’ll ganti cat baru again bila nak dekat raya nanti ye!

What did we do today? Miss 11 and The Other Half as usual pergi painting on Saturday morning. While Miss 6 and I duk kat rumah bergolek2an bermalas malasan. That’s what Saturdays are for kan :-). I malas nak ikut diaorang sebab nak jimat duit, tak nak tergoda dengan segala macam sale yang tengah berlangsung sekarang, hehehe. Kalau duduk rumah, dah sure nya lah tak kan keluar duit apa kan!

But we did go out in the afternoon after lunch. We went to Freo sebab nak jumpa someone yang kenal through blogs who just arrived from M’sia for a holiday. Ni kiranya baru pertama kali jumpa lah. I kan kalau ada orang tanya kat mana nak beli souvenir paling murah kat Perth ni, I mesti suruh diaorang pergi E-Shed market at Freo.  And I rasa every visitor from M’sia memang tau and akan pergi E-Shed market tu untuk cari souvenirs. Kalau ada sesiapa yang baru sampai dr M’sia and rindu nak tengok ramai orang Malaysians, pergi ajelah E-Shed market tu, mesti nya akan terjumpa dengan M’sians lah! Kalau rindu sangat nak borak2 dengan orang M’sia, tegur aje lah sape2 yang kat situ tu. But I tak lah sampai tegur2 entah sape2 kat E-Shed market tu, tak kuasa I!Hikhikhikhik….

Even though it’s Winter but the weather tengah hari tadi was so so warm. It got up to 23C which was warm lah kan in Winter! And the best thing to have when it’s warm is gelato.

IMG_3615

IMG_3617

Eating ice cream in Winter, hehehe….

And this is Farah, the blogger that I met at Freo today. She said she saw me once at Sunway Pyramid masa we all balik M’sia last time but dia malu nak tegur I masa tu, so bila dia datang sini, baru dia dah tak malu dah nak tegur I, hehehe…

IMG_3620

Thanks Farah sebab sudi jumpa we all tadi :-). Hope you have a nice holiday in Perth!

Tonite’s dinner I cuma masak yg sempoi, baked chicken wings and sausages with sauteed potatoes and salsa.

IMG_3630

The Other Half malas nak berBBQ even though the weather was so nice!

18 comments:

dieya said...

wah.. lawa laa cat baru u! so ceria gitu! i like!

Flower said...

Ingatkan salah masuk rumah org tadi. :) Nasib baik tak kena halau. I tadi pun ke Freo. Tp tak singgah. Hanya drive tru saja. Hari ni nye acara, Aqwa. Last week Perth zoo, next week many be fishing kat Swinging Pig. U kat Cicerellos ke?

JaJa'Z said...

hehhe..bestnya dapat jumpa blogger friends time holiday..kalau jaja tetiba gi ke perth sana bleh ke jumpa kak min? ke kena buat appointment dulu.hehhehe

lemongrass said...

Dieya,
sbb Winter ni kan muram aje selalunya, tu yg tukar layout yg ceria sikit. Baru happy aje I nak masuk rumah ni nanti, hehee

Nora,
Wah, berjalan sakan ye you every weekend? :-). We all cuma jumpa kat E-Shed market aje, tak pergi cicerello's pun. But we all jalan2 sebelum gi E-Shed kat the centre, sambil cari gelato :-)

Jaja,
Boleh aje nak jumpa we all ni. Tapi memang kena buat appointment lah sbb slalunya weekend aje yg free kan, hikhikhik

rainoserez said...

err, ingat dah salah masuk blog tadi, ahaks! :p dah 2, 3 hari rasanya tak terbang ke perth ni, sekali dah dtg visit, tup tup dah bertukar segala mcm, hehee.. nice anyway :)

hasni said...

wah kak LG pon tukar cat gak ke
hasni pon sm
td godek2 mengecat blog
huhu

ain said...

lawalah umah baru min!!! akakkkk jugak yg tak reti nak tukar cat.hehe

psst....drooling tengok ur baked ciken wing tu!!

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

Ceria suasana musim winter ni ya! :-D

Allah... sedapnya gelato tu! :-D Silap gaya harus pergi St Andrews esok - for gelato!

Hmm.... bila agaknya I nak sampai Perth ya? Tapi kalau I gi Perth tak singgah kat Malaysia, mesti Mak I cap anak derhaka, kan? (Padahal nak survive kat sini pun sekadar cover keperluan je!... ada hati nak jalan jauh...Huhuhu....!)

SJB said...

Mula mula tu, saya terkejut juga. Siapa punya blog ni, mungkin salah tekan kot. Tengok tuan punya blog tu, ahhh memang sah lah belong to you heheh. Sekali sekala tukar layout tu memang best juga tapi mahu tengok juga kalau ada masa nak duduk berjam jam depan computer kan?.

TopsyTurvyMum said...

ewahhh..cam banglo 3 tingkat u..hehehe

mmg kaler oren utk org berjiwa muda..ahakss!!
kat sini kejap je warm semalam:( i keluar ptg gigil2..

lemongrass said...

Raino,
Winter sejuk2 ni kalau rumah kaler terang, terus ood jadi ceria, hahaha

Hasni,
best kan godek2 mengecat rumah ni.Pastu free pulak tu, and senang aje nak tukar cat kalau tersilap, hehehe...

Kak Ain,
I tukar kat Blogger aje sbb diaorang sekarang banyak design baru :-).

Mia's Mom,
salam.
Winter Perth dgn Winter Dundee punyalah jauh beza kan, hehehe ;-). Best lah you all makan gelato sekarang sbb memang musim dia kan :-).
Samalah mcm I, kalau nak pergi overseas jalan ke mana2, kalau tak singgah M'sia memang akan kena sumpah jadi Tanggang! hehehehe

SJB,
I just used Blogger nya layout. They've got some really pretty ones. I spent about 30 minutes kot nak cari the nicest layout :-)

TTM,
Hari ni we all Spring weather again. Pagi tadi aje menggigil sekejap, sekarang dah panas, tak mainlah kabus2 ni. Best!!!! Hikhikhik....

EDDIE YUSTIN said...

CAT COLOUR OREN WOW.salam kak.
izinkan saya saya link blok akak

Anna Da Lady said...

oghen nya...hehe...ni rasa macam dah nak naik semangat ni...

lemongrass said...

Eddie,
Salam.thanks ye sbb sudi singgah and link my blog :-). Kaler oren bagi ceria sikit, hehehe

Anna,
Bila kaler oren ni kan, baru lah kita bersemangat sikit nak update blog ye tak, wakakakaka...

alina said...

pasnih kalu g perth lagik ...boleh ah jumpa kak serai nih.....hahaha kak serai....

NenekPenne said...

yay yay.. i dah pegi E-shed..

lemongrass said...

Alina,
bila you nak datang Perth lagi? Si Rus dah ajak ye :-).

NenekPenne,
berapa jam you spent kat E-Shed tu? hehehe

farah yasmin said...

hye kak minnnnn..omg,masih terasa kesedapan banana cake!!how lucky i am!! hehe..x sempat nak snap pic ur banana cakes yg yummilicious tu,senang2 je telan masuk perut..thanks a lot dpt spend some time with us! x dpt borak lama2 tp seronok met ur family..the 2 girls are gorgeous!!!insyaAllah nak dtg Perth lagi.hehe..nanti blk Malaysia,kita meet up ok?!! lovess:farah

p/s:thanks for da gift also..nanti farah try masak something..hehe..