Wednesday, 14 April 2010

Sticky Post- Cabutan Bertuah

I sebenarnya dah lama berhajat nak buat Cabutan Nombor Bertuah again untuk pengunjung yang ke 500 000. Tapi kan, tapi kan, I takut jadi macam dulu, sampai nak dekat 20 orang dapat nombor yang sama thanks to bl**ming unique visitor counter! Pening kepala I masa tu bila dapat emails from so many people with photos of the lucky number, hehehehe. Tapi, bila I guna hit counter yang biasa tu, asik jammed aje sebab punyalah ramai orang yang datang ke my blog at one go. Sampai the counter pun pening2 lalat and terus mogok.

For the past few days, I’ve been talking with The Other Half on what is the best way to make sure there’s only 1 winner or 1 lucky visitor ni without causing any grief. He said that probably setting down the rules first would be a great way to start. Betul jugak cakap dia tu kan so takde siapa yang akan query my decision kan.

(Ye lah, I dah pergi menjelajah a few blogs yang buat contests ni and instead of dapat kawan from the contests, the blog owners kena sumpah seranah and kena marah by the people yang tak menang or bila terlambat pos the gift. But bukan semua yang macam tu ye, Cuma segelintir kecil aje :-))

So, I tak nak lah benda2 macam ni berlaku sebab bukan niat I nak cari musuh bila buat cabutan pengunjung bertuah ni kan. Niat I untuk memeriahkan blog I ni and to say Thank You to all the readers yang saban hari masuk blog I ni.

So, here are the rules:

1. Previous winners are ineligible to enter the contest. Dalam Bahasa Melayu nya, yang dah pernah menang hadiah from me dulu, tak boleh lah menang lagi ye, hehehe. So, walaupun you ter happen dapat nombor2 bertuah ini, you won’t be put in the cabutan bertuah. (Bagi lah chance kat orang lain untuk dapat hadiah kan ;-))

2. Instead of having only 1 lucky number like previously, I akan bagi 10 lucky numbers so more people can have a go at winning the prize.

3. Out of these 10 people, only 1 will win the prize. Cuma seorang sahaja yang boleh menang ye. The winner will be drawn by The Little Misses (or most probably by Miss very-soon-to-be 11). And the judge’s draw will be muktamad. Kata2 rayuan tidak akan di layan ye :-).

4. You can only enter once! Dengan kata2 lainnya, you can only email me one of the lucky numbers. Kalau you terlebih rajin at that time and ter click banyak2 kali and nasib you baik dapat more than one numbers, you still cuma boleh enter dengan 1 entry aje ye. One entry per person ye.

4. Visitors yang dapat the lucky numbers will have to email me the screen showing the number. You can use the ‘Prt Scr’ button kat keyboard tu. Kalau sape yang tak tau guna the button, you can go to this link ye. Make sure you save it and then email me the saved photo of the screen.

5. Kalau hit counter I jammed during this contest, I have the right to set it to the last number I deemed correct. So, kalau you all baik hati, jangan lah bagi dia jammed ye, hehehe.

6. Emails/entries of the lucky numbers must be emailed to me within 2 days of the numbers being reached. Kalau lambat sangat you all email ke I, kesian lah kat orang lain yang email ke I awal. Tak dapat lah I nak buat cabutan bertuah dengan segera kan and sure diaorang tertunggu2.

7. Make sure you all baca the rules dengan teliti ye to avoid confusions later on. And also to avoid any disagreements.

(Dah habis baca all the rules? Macam nak masuk pertandingan Juara Lagu aje kan, hahahaha. I kena tinggal tulis disclaimer aje and then it will be just like one :-).)

And here are the lucky numbers:

499 996, 499 997, 499 998, 499 999, 500 000, 500 001, 500 002, 500 003, 500 004, 500 005

And my email add is: lemongrass@y7mail.com

(Untuk yang masih tak berapa faham the rules, it's like this. I akan buat lucky draw. Tapi cuma 10 orang aje yang boleh masuk dalam draw ni. Orang2 yang dapat masuk lucky draw ni because diaorang lucky visitor and dapat capture one of the above numbers.

Macam mana nak tau whether dapat the number or not? You pergi jenguk my hit/bean counter yang ada on the left hand side tu. Dia betul2 kat atas Clock bentuk Lime tu.

If you happen to capture any of the numbers yang kat atas ni, make sure you prt scrn and save and email me. Pastu cross your fingers and maybe you'll be the lucky winner :-). )

Happy clicking Dear Friends!!!!!

37 comments:

hasni said...

im free now
tesis dah siap
so blhla mnghadap ur blog 24 hours
haha
hope so la menang dis time:-)

hana said...

waaaaaaaaaaaaa kali nih aku harus menang kak!!! oppsss wajib menanggg! muahahahahaaa....

SharHanah® said...

Fuh, harus slalu duduk di depan PC sambil bukak blog salam dua benua ni.... ☺

PUTERI HANNAN(FATIN) said...

nak menang jugak le kak... apa hadiahnya kak? best..best..

Watierman, rmanbkr said...

Bila dengar hadiah....mengeletek jari nak tinggal komen...hehehe...nak kena gantung lappy kat leherlah kalau nak menang...!!

Melampau tak Min?

Nazirah said...

salam perkenalan.. terkejut bila tarikh jadi 18 April..hehe..forward dated..

lemongrass said...

Hasni,
wakakakaka... nasib baik dah habis hantar thesis kan :-).

Hana,
Suruh aje si bocah tombam tu click kan refresh button tu hari2, hahahaha.

SharHanah,
Hehehehe... cuba jangan tak cuba :-)

Fatin,

Hadiah nya dah beli tapi I yg masih belum decide nak bagi mana satu. Kena tanya the winner nanti dia suka benda apa :-).

Kak Watie,
kalau sakit tengkuk tu and melentok macam giraffe nanti, jangan salah kan I tau! hahahahah

Nazirah,
I nak buat sticky note so tu yang kena ubah tarikh jadi in the future so akan stay kat atas sentiasa :-).

Maryam said...

Salam Kak Min!
wow menarik ni...nak jugak ler
erk tak ada blog tak boleh kan? kiki
Zahra adik gebu tlg plz nak hadiah muahaha!

zarin said...

wah wah lucky number ye! harus coba jugak nih weeehaa
moga2 lucky lah ye:D

fara said...

Salam kak LG..
selama ni saya baca jer pasal contest ni, tapi tak ter-join pun. kali ini, saya nak join and hopefully ley menang. puh!puh! excited ni!!

Aida Rezuan said...

LG,

Uiksss.. ada contest? Modify 1st rule to.. sapa tak penah menang, automatik menang, buleh? :D

lemongrass said...

Maryam,
salam :-). I tak kisah ada blog ke tak as long as dia dapat capture one of the numbers, hehehe.
Zahra kata tadi "Are you going to give money to the person who wins?" Dia ingat Mak dia ni kaya agaknya, hahahahaha

Zarin,
hehehehe... banyak numbers tu. Maybe you'll be lucky :-)

Fara,
I pun kan tak pernah nak join contest orang sbb I ni memang jenis yang tak pernah ada ong kalau ada cabutan bertuah ni, hehehe

Aida,
Banyak lah cantik nak tukar rules tu. Bangkrap terus I, muahahahhahaha...

ibu,mommy,mom... said...

I tak faham but want to join:)

:cahya: said...

cool...cool...

SJB said...

Mmmmm confuse lah pulak :D.

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

Sebab berebut dengan nak exam dengan completekan dissertation, I rasa memang I tak menang la. Apapun tahniahlah pada sesiapa yang bakal menang nanti ya! :-D

lemongrass said...

Ibu,
I terlupa nak expain about my bean counter tu. Hopefully you dah faham lah sekarang ye :-).

Cahya,
:-D. I tak tunjuk lagi hadiah nya, hehehe

SJB,
alamak, you still confused ke? Which part?

Mia's Mom,

Alahai, sian you tak boleh nak join. Takpe, siapkan dissertation and exams tu dulu which are way more important than my contest ni, hehehe

TopsyTurvy Mum said...

i kan...susah betul nak menang lucky draw ni...tak pernah menang kot..

nak kena mandi air lemon, nak menang yg ni..

hehehe

melatie said...

Oh LG!

Today is Friday,tengahhari ni i nak balik rumah mandi bungalah. Sebab I tak pernah menang cabutan bertuah.

Patutkah I gantung laptop kat leher I ni?

Semalam I terguna nama Ariff

nj said...

LG...
tahniah!!! mampu buat contest...surely I'll never win..hahaha...tapi mana tahu kan ada rezeki...I ni lawat blog u ikhlas dr hati tau...tak menang pun tak ngape... All the best in the contest and wishing all the visitors too!!

Jiejah @ Iza said...

wahhhhhhhhhhh kene skodeng every hour ni hehehehe.

but everyday pun mmg saya visit gak cuma sesekali jek terlepas kat comment box ni :D

Watierman, rmanbkr said...

Dah nampak dah Min..tak kan dapat punya..sebab leher Akak dah sengal ni!!!...hehehe...lagi pun rasanya nak balik kg....fat chance slim hope!!!.... moga pemenang tu nanti bergumbira..hahaha!!

lemongrass said...

TTM,
I pun sama lah macam you, tak pernah menang lucky draw ni, hehehe.
Psst... mandi air serai, baru lah boleh menang my lucky draw, hikhikhik

Melatie,
Hahahaha...jangan lupa letak serai tau dlm air bunga tu. Manalah tau kan, dpat berkat nama I, wehehehe

Norma,
Alhamdulillah, adalah rezeki sikit :-). Kalau bukan sebab visitors yang rajin and sudi dtg blog I mcm you all, memang tak kan naik2 my counter tu.
Thanks ye! :-)

Jiejah,
Kalau you nak visit every hour, boleh lah tolong2 kemas 'rumah' I ni ye sekali sekala ;-).

Kak Watie,
baru sekejap dah sengal! Belum lagi 24-7 gantung laptop tu. Macam mana nak menang mcm ni kan, muahahaha ;-).

zailamohamad said...

kalo macam tu, hari-hari zaila masuk blog akak..hehehehee

ibu,mommy,mom... said...

Oooo Faham sikit so meaning I have to reply to all ur entry ke?:)hee hee sorry so blur

SJB said...

Begini kah?. kalau saya datang kat sini and you hit/bean counter number sama dengan salah satu your lucky numbers. Bermaksud tu lah my lucky number??? huh?. begitu kah? hahaha.

lemongrass said...

Zaila,
hehehehe...masuk hari2 bila dah dekat nanti :-D.

Ibu,
Tak payah reply to my entries pun. Just masuk my blog sekali sekala and then tengok the hit counter tu. Kalau numbers tu sama dengan yg tertera kat atas ni, you prt scr lah. Mana tau ada ong, hehehe

SJB,
You got it right! Kalau bila you masuk blog I and you tengok the numbers kat hit counter tu sama dengan one of the 10 numbers, just prt srn the page and email it to me :-).

Yati-M said...

wajib cuba ni..hehehe

CT Delima said...

salam LG....wah best ni ada buat cabutan bertuah.ehemmm...kalau macam k.ct yang jarang singgah sure x kan menang..hehehe. x per lah kalau x menang pun, yang penting dapat singgah kesini dan dapat baca tentang hidup LG sekluarga kan...kan.

Dah besar panjang anak2 you ni dan semakin matang muka diaorg.. 'wink'

Azita Zain said...

dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang. moga2 k.ita leh hit numbers tu... nak juga cake stand tu!

thanks for the birthday wish to abang ngah...

Ayu said...

salam k.min...pekabo? huhu...la ayu dah jrg2 leh masuk blog akak hari2.ada je keje nak buat.tp nsb baik tak melepas lg lucky draw.rugi wwoooo klu melepas.hadiah best tu.ayu nak dua2 leh tak kak? hahaha...

lemongrass said...

Yati,
jom meriahkan contest ni :-)

Kak CT,
I pun kan jenis yg memang susah nak menang cabutan bertuah ni, tada ong mah! hehehe

Kak Ita,
Amin.....hehehe

Ayu,
salam. I pun tak tau bila nombor tu nak naik, probably 3-4 hari lagi kot. kalau nak dua2, boleh aje tapi kena datang sini ambik personally lah, muahahahaha

Adnazthie said...

Salam LG,
X dapatlah saya nk menang hadiah yang sungguh tertarik menarik tu..tak pelah next contest insyaallah ada lagikan, dah lepas pantang dari sertai contest ni ..kan..kan..kan

Adry said...

Salam ziarah... waaa.. bestnya... lambat jumpa blog ni.. hehehe

Adry @ http://www.adrysabry.com

arapink said...

alaaaaa...terlepas sudahhhhh :-(

Umi said...

dah ada pemenang ke, sis? asal saya nak try luck, mesti takde luck la.. dah jauh dah nie... boleh plak tenet kat opis buat hal... wawaa... skrg nie dah 502311.. kecewa tul, jauh sgt ketinggalan

lemongrass said...

Adnazthie,
Next contest boleh lah you join sebab dah lepas kena banned, hikhikhik...

Adry,
thanks ye sbb sudi singgah my blog :-)

Ara,
contest kat blog I ni, memang berhantu selalunya,hehehe

Umi,

Dah ada finalist tapi belum pilih lagi pemenangnya. InsyaAllah, esok we all akan pilih.