Friday, 9 April 2010

Food, food and food….

I rasa happy sangat2 sebab ramai orang yang excited nak cuba nasib enter my lucky draw. I dah heret my hit/bean counter ke atas so senang lah you all nak tengok the number instead of having to wait for the whole page to download before the numbers pop up. I’m not sure lah kenapa some areas agak lambat sikit nak download my page tu sebab kat tempat I ni laju aje bila I bukak and refresh my blog :-). Maybe sebab our connection laju giler kot ye, tu yang I tak menyedari masaalah orang lain, hehehe. Probably I kena kurangkan letak gambar and kurangkan saiz my photos kan but nanti kalau I kecikkan saiz the photos, tak dapatlah I nak buat you all drool tengok our dinners kan ;-D.

I kan tak pernah ada ong when it comes to lucky draws ni. Nombor I memang tak pernah naik. Padahal banyak kali jugak I masuk lucky draw ni sepanjang2 I hidup ni. But The Other Half pernah menang TV besar from lucky draw masa annual dinner tempat kerja dia masa kat M’sia. I nak memang sebungkus coklat pun tak pernah and punyalah susah! Hehehehe. Tapi kan apasal lah my email address sentiasa lucky pulak nya menang all these lotteries on the net and monies that I’ve won entah dari mana2? Memang nampak sangat lah diaorang ni menipu kan, hikhikhikhik…

Hadiah lucky draw I ni nanti2 lah ye I tunjuk :-).

I just tunjuk our dinners aje lah ye, semalam punya and tonite’s. But before that I tunjuk dulu our breakfast semalam. Tetiba I rajin buat pancakes and jemput2 pisang. 2 jenis makanan for breakfast tu dah kira rajin gilers, hehehehe.

IMG_2576

My jemput2 pisang ni tak manis so I cicah dengan maple syrup. Terus jadi sedap :-).

IMG_2591

Ini dinner we all malam tadi, nasi tomato with lamb rogan josh, sauteed veges, telur and sambal belacan, hikhikhik…

IMG_2594

Our dinner tadi. Sausages with bean salad and filled bread. (sikit lagi I nak letak belacan kat my plate, hahahaha)

Eh, you nak tau tak, I ni kan tak boleh tengok orang makan noodles, mesti terus teringin. Kalau tengah lepak2 kat foodcourt minum kopi and then nampak orang makan noodles, terus I telan air liur and terus my perut berkeroncong. Tak kisah lah noodles dalam bentuk apa pun, goreng or sup, hehehe.

Even tadi tengah tengok cerita Kungfu Panda and tengok all the animals tengah makan noodles kat kedai Bapak Panda pun terus I kecur air liur! Padahal I tengah makan dinner masa tu, muahahahahaha….. Kalau boleh ngences tengok kartun tu dah kira teruk lah kan, hehehehe. And sekarang ni my mind asik teringat kat noodles aje and asik terfikir bila I boleh makan noodles ni. What is it with noodles and me? Why do they have so much power over me? Hahahahahaha…

19 comments:

nama saya FiQa said...

klau dpt 488 333, xkire ek ?
cantik toh.

ade ong.

=P

Flower said...

I tak pernah menang lucky draw pun tp pernah menang kat Malay Mail tulis article about football. Kutuk Selangor sebab pilih Australian player. Dpat RM 2K worth of sporting goods. Ingat lagi I dpt satu hockey stick yg I letak bawah my katil. Senang nak hambat org.

You cuti2 ni buat apa? Tak pening ke kepala. Luckily utk I, my hb time holiday ni dia balik hari2. Friday n Sat dia off. So today dia layan anak2 dia bawak kehulu kehilir sementara I melepak dpn computer n tv.

Watierman, rmanbkr said...

Min....jenguk juga nak drool tengok apa yang min makan...hehe....tengah menyelam kot2 dapat minum sekali...jauh gak lagi erk.....kalau activekan i-phone..ada gak peluang nak menang...tapi nak gantung printer yang tak menahan tu....hehe kemaruk nak menag sungguh...apalah hadiah dari oz ni!!

lemongrass said...

Fiqa,
hehehehe... kena ada nombor 8 tu 3 kali baru ada ong mah! :-)

Nora,
RM2K worth of sporting goods tu kira sangat lah best nya. You buat beli apa lagi? Ada lagi tak kayu hockey tu skrng? hehehe
Zahra still quite sick so memang I tak keluar langsung this week temankan dia kat rumah aje. Boring I asik tengok the walls aje hari2, hehehe.
She's flying off this Sunday, baru lah boleh I keluar jalan2 dgn Alya after that :-D

lemongrass said...

Kak Watie,
Camtu kan kenalah activekan i-phone, tp i-phone boleh nak save n prnt the screen ke? I ni takde i-phone so memang tak tau lah apa dia boleh buat, hehehehe..
Rasanya dalam 6-7 hari kot baru nombor2 tu naik so ada masa lagi nak exercise jari jemari tu :-).

afid said...

food, food, food,
sedap, sedap, sedap
n gemuk, gemuk, gemuk..hahhaha..

Kak Lg,
lately kita pon suka mee, kalau boleh nak makan mee goreng je..tapi malas lagi menguasai kan..so tak buat.hahhaha

fara said...

Salam Kak LG..
tengok akak buat jemput2 pisang, nampak gebu dan sedap!! teringin pulak rasanya saya nak makan. weekend ni buat lar kot.

Yat Maria said...

U are hilarious babe!!! Ada ke nak ngences noodles ngan cartoon muah ha ha!!! tak per, nanti I buat seafood noodles k??? tak pun beef kway teow, beehoon soup, tom yam noodles ke...hik hik

Mat Gebu said...

LG...cekodok tu ada lagi..nak tak tukar dgn kueteow kerang i..kesian nih, desperate nak makan cekodok..hahahaha.

Aida Rezuan said...

LG,

Siap terliur tengok katun yang tak tahan tuh! Hehe!

LG dok sebut2 pasal mi, saya lak tingin mi kari laksa. Isk!

Flower said...

Dulu dpt RM 2K worth of sporting goods utk org yg tak suka sport tu kira tak best. Tp kalau sekarang ni kalau dpt gitew I akan pilih exercise machine. My elliptical trainer yg kat rumah tu Hana yg pakai. Alhamdulillah berkat2 diet dia yg makan healthy food, exercise dan active lifestyle dia, dah hilang perut buncit dia.

Next week I merancang nak ke city ambil passport I n anak2 yg dah ready kat consulate. Naik bawak budak2 naik train n cat bus sambil menjamu mata. I dgr byk sale.....

SJB said...

You pun suka tengok movie kungfu Panda? hahahh. My boys ishh..ish..ish. kali mahu 10 kali dah dorang tengok. Sampai saya pun hafal betul tu jalan cerita dia tu hahahah.

Oh wow semua pun sedap sedap ni. Boleh buat saya lapar lah hehehee.

missFridaNorm said...

walau tak eligible utk join lucky draw this time, itu tidak menhalang saya utk terus jenguk laman kak LG. Kadang tak smpt tepek komen sbb 'kecik ati' tengok gambo mkanan yg ada.

Isskkk..isskkk..issskkk...

P.s: saya ni lapa sokmo tiap kali masuk laman akak.

Rima said...

LG
I dont hv the luck to win anything pun.. my hb lain pulak.. selalu aje dia menang sesuatu waktu dinner&dance.. tak dapat hadiah yg besar.. dapat yg kecil pun wifey dia dah happy giler hehhe

I am not a big fan of yellow noodles but if i nampak bee hoon ke.. or kway teow ke.. slurppp.. aduh nak gi KLCC lah.. char kway teow satuuuuu hahaha

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

I pun suka sangat makan noodles (especially mee kuning tu) tapi mengenangkan noodle mahal(kuay teow I belum pernah jumpa lagi kat sini sungguhpun dah banyak kali I teringin nak masak kuay teow hailam) kat sini tak bolehlah selalu sangat - I kalau ikut2kan hari2 pun boleh je makan noodle - tapi you memang tahap Gaban la - tengok kartun makan noodle pun you terliur - I belum sampai lagi tahap tu. Tapi, kalau I tengok rancangan masak2, I mesti ada makanan dengan I - contohnya kalau tengok Masterchef ke, Daily Cook Challenge ke.... hmmm....

Have a Good Weekend yeah :-D And Wishing TOH and Miss 6 a save flight to Adelaide.

melatie said...

Salam LG,
pernah tak you makan mushroom mee kat Uncle Lim's Restaurant kat Subang Parade. Sedaaappppp tapi Halal lah setakat ni. Nanti bila U balik sini, cuba-cubalah. Kalo u rasa nanti mesti asyik teringat je. Your saliva sure drooling. guaranteed. Nanti I cuba sekodeng resepi Mushroom Mee tapi uncle tu asyik berkampung kat Singapore je....

Maryam said...

Salam Kak Min!
wah meriah nya
bukak je ur blog sure lapor haha
sedih ni kak tak mengena lagi nombor...Zahra plz help me!

azieazah said...

Esok pagi gerenti nak buat cekodok pisang gak...

lemongrass said...

Afid,
tu yang I tension aje kekadang sbb I ni kdg2 rasa nak masak macam2. Pastu bila badan makin tembam, terus tension, hehehe.
I ni setakat mee goreng tu rajin gak lah buat. Kalau mee rebus ke, mee jawa ke, ada malas sikit lah :)

Fara,
I letak bicarb soda sikit dlm batter jemput2 pisang tu, tu yg agaknya nampak bulat2 gebu cantik aje, hehehe

Yat,
hikhikhik...Nampak sangat kan yg dah lama I tak makan mee2 bersup ni, hehehe.
Jangan lah bagi I ngences lebih2 you!

Cik Mat,
pisang benyek susah nak jumpa ke kat Sedenak tu? hikhikhik

Aida,
I dah lama tak buat mee sup ni tu yg bila tengok kartun tu makan mee sup, terus tergoda, hahahaha

Nora,
Zahra pun dah hilang perut buncit dia but due to her illness and lack of selera, hikhikhik...
Sale? Ish, tak boleh dengar macam ni, I kena gi city jugak, hehehe

SJB,
Kungfu Panda tu is so hilarious kan, tu yang we all suka tengok :-D. I pun dah hafal the storyline, hehehe.

Frida,
I kan masuk blog orang lain yg lapar sgt2. Kalau masuk blog I tak lapar langsung sbb I dah rasa all the food kan, hehehhe.

Rima,
how come ye the hubbies aje yang lucky with the lucky draws? You tau tak, I think kan sebab diaorang kahwin dgn kita, tu yg suddenly so lucky aje sbb kita bawak tuah, muahahahhaha

Mia's Mom,
Salam. I pun mcm you, kalau hari2 makan noodles pun takpe, I'll be happy :-).
Ni sebab dah lama I tak makan mee sup tu yg bila tengok kartun tu makan mee sup, terus terliur, hehehehe...

Melatie,
I ada jugak pergi Subang Parade tu but tak pernah pulak singgah that restaurant. Selalunya singgah McD or KFC aje bila pergi situ :-).
Kalau you dah dpt the recipe, let me know ye, boleh I cuba kat sini!

Maryam,
Salam..
Lama lagi nombor tu nak naik you, adalah in 6-7 days kot. Kalau masuk every hour sekarang, tak guna lah, hikhikhik...

Kak Azie,
teringin jugak ye tengok jemput2 pisang I? hehehe