Sunday, 21 March 2010

We did go camping!

We’ve made it safely back home, Alhamdulillah. And we are all exhausted, both from lack of sleep (for The Other half and me) and also from the trail walk. We had fun camping and can’t wait to do it again when the weather has cooled down :-). It was quite hot semalam and hari ni so I guess that made it a bit more exhausting kot.

The only depressing bit was our phone takde reception even though tempat yang we all pergi ni cuma an hour drive away from Perth! Apalah Vodafone, memang tak best betul, hehehe… So, kiranya memang we were cut off betul2 lah from the phone and the net. I said to The Other Half that no one could contact us while we were at camp. Then he said, “As though we are so popular and people want to contact us!” Hahahahaha…..

We got to the camp site early sebab nak pasang the tent awal while it was still a bit cool. Kalau pasang masa tengah2 hari buta, Mau lah pengsan with the heat and all. And kali ni, pasang a small tent was such a breeze banding dengan tent yang besar gedabak tu, wehehehe. The instruction pun tak lah complicated and easily understood by us yang memang not camping-savvy ni :-D. It didn’t take us the whole morning to set up the tent which was a miracle, hahahaha.

Some photos that Miss 10 took of us putting up the tent.

Dear, I’ll read the instruction and you listen carefully and do as instructed. Hehehehe

P3201029

This one’s connected to this thing and this thing’s connected to that thing…….

P3201031

Raise it gently…

P3201033 

Told you we could do it!

P3201034

Now, it’s The Little Misses’ turn to help Daddy with pegging down the tent.

IMG_2255

IMG_2257

And it’s lunch time before going trekking.

IMG_2260

I’ll put up some more photos esok lah ye…. Tak larat dah nak bukak mata ni :-D.

And since we came home earlier than expected tadi, I pun masak lah dinner instead of buying dinner.

IMG_2317

Nectarine and greens salad with vinegar chilli dressing, makan dengan roast potatoes and baked chicken wings.

17 comments:

blu4sky said...

wohooo...bestnye camping..
tgk dinner you..terus perut i start berkeroncong..
hubby yang gi beli kfc tak balik-balik lagi..uwahhh..lapaq..

zarin said...

bestnyya camping...last skali i pi camping masa yr 2000 dulu..
tak tau why tp tiap kali pi camping, i akan makan dgn jayanya altho food dia simple sangat..maybe sebab penat kot :-)
tak sabar nak tengok the rest of your photos

rainoserez said...

waahhh.. seronoknyaaaa camping!
tak nmpk pulak brg2 yg byk2 hari tu, u sorok dlm tent ker? hehee..

NYKOLETT said...

Bright n sunny,macam kat malaysia..ade bawa pistol ke??nampak sunyi and just you all aje..tak de ke orang lain camping sama..lain kali bawa le kekawan...rasa lebih selamat..hai membebel pulak k.rose like a concern sister.hihihi.

katak_78 said...

Dah lama tak sapa kak LG...nampak mcm sombong plak katak_ayu kan!nope..nope..ekceli all this while katak_ayu suka bergedix kat Facebook..very fun to search my x-schoolmates yg dah lama terpisah.....neway! I love camping!!!!dah lama tak bercamping..sgt2 rindu!!!

Adnazthie said...

Salam dulu,
Wah! Seronoknyer..bercamping.

mami said...

salam kak LG,

last time I pi camping, kat kem bina negara ulu kenas..muahaha...tp tido kat dorm..mmg la sangat tak adventurous--tapi ada la masuk hutan sat tengah malam..bes ooo...

hehe..cmping omputih ni lain skit..I've heard org german camping siap bawak portable oven lagi..muahaha..

anyway, love the photos..keep the photos coming ya..

TopsyTurvy Mum said...

seronoknyer u all!

vodafone mmg pekak la sis..i pun pakai service diorg..jauh sket jer terus takde coverage.

eh, u slim la sis :)

lemongrass said...

blu4sky,
pegi camping memang best tp sampai hari ni masih lagi terasa penatnya, hehehe

Zarin,
I pun suka makan camp food, walaupun just toast aje, hehehe. Tapi our camp toast, I jugak yg kena masak,wakakaka.

Raino,
sorok dlm tent n sorok dlm kereta, wehehehe

Kak Rose,
bawak pistol? Biar betul! Nak buat apa? Ada a few campers kat tepi2 we all tu so tak lah rasa sunyi sgt but sunyi2 masa camping ni lah yg best. Baru lah terasa mcm duk dalam hutan, hehehe

Katak_Ayu,
apa khabar? Sihat? We all ni pun dah lama sesgt tak bercamping, tu yg tetiba rasa excited sgt nak bercamping. The girls enjoyed it a lot which is good lah kan :-)

Adnazthie,
salam... sekali sekala bercamping memang seronok :-)

Mami,
Itu bukan camping namanya klu tidur kat dorm, hikhikhik..
Kat sini pun, kalau pergi camping ada yg siap bawak portable oven so diaorang boleh masak kek, roti lagi tu! I cuma bawak portable small stove aje, itupun dah siksa rasanya, hehehehe

TTM,
Dulu we all guna Telstra, tak lah teruk sgt coverage dia but bila switch to Vodafone ni, memang hampeh kan but the deals are way better than Telstra :-).
I nak slim lagi mcm dulu2 :-)

Maryam said...

Salam Kak Min!
wah akhirnya berjaya juga ber'camping' ya :)
gembira je Zahra dan Aliya tuh hehe
kak! best nya baked chicken wings tu meh la bagi i sikit haha

SJB said...

Wah..bestnya, tak sabar nak tengok more pictures hehehe.

Note; You look great (^_^).

arapink said...

hai kak min...

ara kembali ke arena komen mengomen nih...hehhe

wah kak min, syok ek pi camping. Miss 10 dah pandai ambik gambor ek, mcm mummy nya....kuah dah tumpah ke nasik...hehhehe

Ayu said...

salam kak...

1st of all...ayu nak gelak pepuas dulu.hahahahahahahaa....meleleh2 airmata ayu baca n3 akak pasal jeans akak yg t'koyak tu.aaddeehhhh...sakit perut! hehehe...jahatnya ayu dok gelakkan akak.tp nak buat camne...mmg lawak pun.tokleh nak control dah.even masa ayu type komen ni pun ayu tokleh nak stop dr ketawa.jgn marah ye kak....hehehe...

so b'jaya gak le akak pi camping eh.okla tu...tent pun juz nice je utk akak berempat.klu tent bagak tu...akak leh ajak ur MIL join skali kot.hehehe....

Yati Harvey said...

LG,
Nice camping pics....hmm, maybe I'll get the mood back, hahaha!

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

That's the way to go, Girl! :-D Comel la pulak I tengok gaya2 orang pakai scarf tu nak pasang khemah! Happy habis bila tent tu naik kembang ya!

Was wondering of two thing : Kat mana you camping? And you masak apa masa camping....

Since all of you are enjoying it, memang berbaloi la packing bebanyak.

lemongrass said...

Maryam,
memang gumbira hati budak berdua tu dpt pergi camping and tidur in sleeping bags and on airbeds, wehehehe

SJB,
I'll post up more photos soon :-)

Ara,
sunyi takde Ara kat comment ni, hehehe. Miss 10 memang suka ambik gambar, tu yg we all bagi our 'old' digital camera ke dia, seronok sungguh dia, hehehe

Ayu,
Bila hubby Akak balik dr Sydney, Akak terus lah tunjuk jeans tu ke dia, dia pun gelak aje, hahahaha
Next time I nak pakai jeans, kena lah make sure takde lobang kat belakang tu :-D.
Kalau I ajak MIL bercamping sama, memang lah akan tension sepanjang2 bercamping tu, wakakaka

Kak Yati,
Spring dah nak abis tu, kejap lagi nak Summer kat sana. Boleh lah start naik kan semangat nak bercamping again, hikhikhik

Mia's Mom,
salam...
Berapa kali we all baca the manual just to make sure we've got it right, hahahaha. Tu yg sgt2 gembira when the tent is up and standing :-).
We went camping at this one national park, memang camping site lah and ada camp kitchen and hot showers and toilets. Dinner and lunch on Saturday tu I masak at home and tinggal reheat aje there. Pagi Sunday tu we all makan toast aje, hehehe

lydiarahayumahmod said...

salam,
kak, aper rahsia masih slim sampai sekarang ;-)