Sunday, 14 March 2010

My malas dinner

You know I malas nak masak when we have spag bol for dinner like tonite :-). As long as ada beef mince and a jar of Leggo’s, I’m happy!

IMG_2197

It’s got protein, carbs and veges and it tastes good, what else do you want right! :-). Kadang2 I feel so motivated to cook fancy and complicated food at weekends but selalu selalu nya, memang unmotivated langsung lah, hehehe. But I did manage to make loads of karipap today :-).

Miss 10 tanya I ada party ke esok sebab tu I buat karipap berlambak2. I told her yang it’s so much easier to make lots and then freeze them for whenever they want to have karipap for lunch at school. Sebab diaorang ni suka makan karipap and diaorang tau yang freezer kat rumah ni ‘magic’ sebab anytime diaorang terasa nak makan karipap, terus dapat, hehehe.

I lagi seronok kalau diaorang nak karipap for lunch cos I tinggal goreng aje pagi2 tu so tak lah susah2 pening kepala nak fikir about what to pack in their lunch boxes. Actually The Little Misses ni tak lah fussy sangat when it comes to their lunches. Miss 10 is quite happy to have sausage rolls 5 days straight and Miss 6 is quite happy to have karipap 5 days straight, hehehe. But I selalunya rotate between sausage rolls, karipap, paratha puffs, burger and meat/cheese sandwiches and leftover pizzas or sushi. The Other Half pulak lagi senang, any leftover dinners will do for him, hehehehe. Esok, The Other Half will have spag bol for his lunch from tonite’s leftover, easy peasy lemon squeezy :-)!

10 comments:

3E said...

Kak Mynn,
Lunch tadi pun I buat spaghetti bolognese jugak...Edelyn makan sampai ke malam sbb ni favourite dia....
U suka buat frozen karipap ya...I pulak suka buat frozen donut sebab Elyssa hantu donut.....

akiratoriza said...

Salam..
senangnyer 1 family tak cerewet.. erm kalau hubby saya jangan makanan yang tinggal malam tadi tapi yang tengahari punyer pun taknak makan langsung bila dinner time.. saya terpaksa pikirkan lagi malam nak masak aper.. erm dah nasib badan kan!!!

mrs adam said...

ingatkan The Little Misses tak tahu makan karipap rupa2 tahu jugak.ish tapi bile tgk anak omputih ni kalo i terbayang diorg makan karipap mkn comel je..hehe

rainoserez said...

sedapnya spaghetti...
yg putih2 on top tu apa cik kak? cheese eh?

Byeti said...

salam kak mynn

Selalu silent reader je.today nak comment plak..hehe.anyway all ur food semua nampak sedap je.now nak masak je tengok gambar2 food u, then datang idea..

anyway, baru je baca blog nie so semak2 la archive lama tue.suddenly I tunjuk kat my mum. rasa macam akak nie sekampung je dengan dia. tapi tunjuk gambar2 akak kat kampung. my mum tak kenal sgt. sibuk tanya akak punya bapak nama apa etc. huhu..my mum orang bukit badong. tahu kan? our family ramai gak kat Ijok tue. hehe..

Ajzie said...

wow mmg sedapppppppp.. kami menyukainya... hehehehe.

p.s
Saya dan cik abg paling suka Tuna Spagetti.. yumyum

Yati-M said...

best mcm nak hulur sepinggan..oh ya elliptical dah sampai.. so boleh la hulur 3 pinggan hahaha..

mohdandmeriam said...

salam min, senangkan dapat seisi rumah yg senang makan tak payah fikir panjang apa yg nak dimasak. lagipun selalu yg min masak auntie tenguk semuanya best2 kan, kita yg tunggu diluar rumah ni pun terliur, apatah lagi orang yg didalam rumah kan.

lemongrass said...

Asilah,
I buat frozen donut tadi sbb teringin bila you mentioned you buat frozen doughnuts, hehehe. Lepas ni senang lah kerja I sbb dah ada karipap n donuts in the freezer :-).

Akira,
kat rumah we all ni main meal is dinner so dinner memang kena hari2 lain lah but lunch tu, we all makan aje apa yg ada dlm fridge, hehehe

Mrs Adam,
I suka karipap tu yg I slalu buat so diaorang pun dah terbiasa lah makan karipap :-)

Raino,
A'ah, grated parmesan. Kalau takde tu, nanti mesti semua tanya mana kenapa tak letak parmesan :-)

Byeti,
Salam. Thansk sbb sudi baca my blog.
Orang kampung Ijok n Bukit Badong tu memang tak kenal I tp my parents diaorang kenal lah agaknya, hahaha. My Mak dulu mengajar kat sekolah rendah bukit badong n sekolah ijok tu so tu yg ramai orang kenal dia :-)

Ajzie,
I suka gak tuna macaroni baked tp tak suka makan selalu :-). But bila sekali makan, memang bertambah, hikhikhik

Yati,
dah guna ke the elliptical? Amacam, best? Berapa calories dah burnt so far? hehehe

Auntie Meriam,
I slalu nya cuma akan masak apa yg diaorang minat aje sbb kalau buat yg lain, takut nanti I yg geram sbb tak disentuh. Better masak yg sempoi2 yg memang gerenti kena makan kan :-)

SJB said...

Oh..wow terliur di buatnya heheh.