Thursday, 25 March 2010

He’s had a bad day

The Other Half’s so so sad today sebab he didn’t pass his motorbike test due to 1 silly thing. He said the Assessor told him that he was given automatic failure sebab he left his right indicator on after avoiding a car. The Assessor kata, leaving the indicator on is considered an automatic failure. So, you can imagine how p****d off The Other Half was for being failed for a very stupid mistake. Pastu terus dia merajuk tak nak ambik test lagi dah :-). He said he’s going to take a breather dulu and think about whether he really really needs a bike or not. He said maybe it’s a sign from God telling him that he’s not meant to ride a bike. I kata ke dia, “God is testing you, to see whether you are patient/grateful or not by failing you the first time. If you are patient, hopefully you’ll pass it the next time around!

One funny thing about The Other Half, bila dia tengah depressed or p****d off macam tu, he goes shopping as a therapy, wehehehe. Kalah I yang pompuan ni :-). So, tadi I pun temankan lah dia bershopping (actually temankan dia sebab tak nak dia beli benda2 yang mengarut2 ;-)). We ended up buying stuff for camping and hiking boots for him and dvds berlambak2, hehehehe. Tak lah rabak sangat wallet dia tadi and happy lah sekejap dia tadi bila dah dapat shopping, hikhikhik. He nearly bought a PC but luckily I managed to stop him in time! Phew….

Hopefully he’ll try again in a few months time when the pull of the Ninja gets stronger again :-). In the meantime, he just have to catch the public transport to work everyday I guess.

And when he’s depressed he wants to eat good food and dia nak makan kari and nasi tadi. But I malas betul2 nak makan kari and nasi hari ni so I pun buatkan his other favourite food, fish n chips, hehehehe.

IMG_2355

fish n chips with nectarine salad.

And ini pulak dinner malam tadi, beef nachos.

IMG_2350

And ini pulak gambar Miss 6 perasan jadi Abraham Lincoln, muahahahhaahaha…..

IMG_2352

I tau lah rambut dia dah panjang sekarang ni tapi gaya Abraham Lincoln ni so old fashion lah kan ;-)

19 comments:

blu4sky said...

LG,

gagal sekali bukan bermakna gagal untuk selama-lamanya...chewah berfalsafah plak i...

so funny lah Miss 6..camno la dia bley terpikir nak buat rambut dia mcm tu.. :D

Ummi said...

Salam Min,
Alahaaii sian cik abang yaaa..xpa, biar reda dulu frust dia, nnt boleh ambil semula...Akak doakan dia lulus for the next test k.!

zarin said...

alahai kesiannya tp tkpe, test tu boleh amik lagi nanti..
comel comel miss 6 nih..kelakar pulak tengok
eh eh, i pun makan fish n chips td sebab malas heheh

rainoserez said...

alaa kesian TOH, tp takper.. i dulu amek test motor kecik pon sampai 3 kali! ahaks.. bukan apa, gabra terlebih, hehee.. cuba lagi lenkali, misti boleh punya :)

Flower said...

Mmg adat lah tu fail first time. Bukannya susah nak ambik lagi. Just telefon DPI ambik lagi sekali. Dia test kat mana. Try Willagee. Assessor dia baik2 tau.

lemongrass said...

blu4sky,
tu lah, even the girls dah suruh Daddy dia try again, hehehe. Tapi hubby I kata takpelah bagi cool sikit dulu baru dia cuba lagi :-).

Kak Ummi,
Salam. Biasalah kan orang tua2 ni, nak terus pass aje first time, hehehe..

Zarin,
I pun kesian gak tengok muka dia tadi, tension aje. tapi bila dah buat shopping therapy, terus boleh senyum balik, hehehe.
I makan fish n chips sbb malas nak masak kari, hikhikhik

Raino,
My hubby kata dia rasa test motor ni lagi susah dr test kereta sbb test kereta dia passed terus first time, hehehe.

Nora,
tadi dia ambik kat Kelmscott tak silap. Probably he'll do it again kot in a few months time. Nanti I suruh dia tanya around Willagee

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

La.... gitu pulak ya TOH - Best juga ya bila depressed gi shopping! Anyway, I understood how frustrated he must have felt just for one small thing. But, I think TOH should re-try. Unless he doesn't feel like wanting to ride a Ninja anymore.

Tapi, habis tak dia makan Fish & Chips?

Cantiknya Abe Lincoln version ni! Abe Lincoln pun mesti sengih sampai telinga.:-D

Haslina said...

Abe Lincoln is so cute!

Maryam said...

Salam Kak Min!
sian nya TOH tak pass test takpe cuba lagi pasti berjaya! go go go!
kak kirim sikit nachos tuh terliur lah pulak kiki...si adik gebu tuh bukan main lagi dia ya wakakakakakakakaka (terlebih sudah)
she is soo funny! boleh pulak dia pikir nak bergambo mcm tu ek! Zahra oh Zahra :)

IrFaN CoMeL said...

salam kak LG,
kelakar la muka miss 6 buat macam tu..hihihi..

anyway,wish that TOH tak give up.ala,nanti kalau angin ninja da dtg,mesti dia semangat balik nak amik test tu..harapnya la kan...

TopsyTurvy Mum said...

mana dia dpt idea abraham lincoln hairstyle tu? hehehe..comel!

Zaitun said...

Kesian, takpe cuba lagi.

Kelakar miss 6 buat rambut dia macam tu, anak kak Zai pun cuba ikut sebab rambut dia pun sama macam miss 6 he3.

SJB said...

Alah..to bad. Tidak apa lain kali mesti pass ni sebab he know already apa kesalahan dia yang pertama kali tu. Suruh dia bersabar saja lah kan.

ayzagursoy said...

Salam Min,

Setiap kali ke blog ni tengok gambar makanan yang Min masak, heish terliur dibuatnya. Terrorlah Min masak, beef nachos tu nampak yummyy..

Dan little misses memang sangat cute dgn rambut curly dia.. sweet sangat! :)

blackcardomompods said...

LG,kalau saya,dh tumpang sekaki,siap hasut suh beli agi..hihihi..sib baik dia dpt LG,kalau tak rabak poket dia.

My Life My World said...

Salam LG... I pun turut bersedih dengar cerita TOH u tu. Tapi dia bertuah dapat isteri mithali macam u, bagi semangat dan tidak bermata duitan. Kalau ler pompuan yang shopaholic, mahu dia suka agaknya tengok laki sedih sepanjang masa hehehehe ...gurau jer :D

Yang paling kelakar, bakal menantu I tu, comel nye dan sangat sangat kelakar, sapa lah punyer idea nih? hahahahaha ...

mami said...

Kak LG,

your husband lebih kurang Mamak jugak..suka shopping..kalah kita yang pompuan nih..:)

I wish him good luck aa, next time mesti pass punya..insya ALLAH..semoga sampai hajat both of you nak naik moto besar..:)

I showed the picture of your daughter to mamak, we think she looks so funny and cute..sangat geram tgk rambut kerinting dia tu..:))

Nur said...

salam drop by
what a cute miss 6.. lain kali ikat rambut ke belakang plak.. mesti lagi umpphhh

kiss for gals

lemongrass said...

Mia's Mom,
Salam..
I guess dia frustrated n depressed sgt2 sbb it wasn't a major mistake, cuma indicator light aje. He didn't even know that would be an automatic failure, tu yang dia geram :-). He said he has 3 years to re sit his bike test,hehehe...
Abe Lincoln ni so very very chubby compared to the real one! wehehe

Haslina,
thanks :-D


Maryam,
Salam.
Zahra tu kadang2 memang mcm tu, entah apa2 aje, hehehe.
I think my hubby for the time being dah 'serik' nak test motor lagi but hopefully he'll be motivated again soon enough :-D

Mommy Irfan,
Miss 6 tu memang kelakar, hehehe.
I rasa kan, nanti bila dia tengok ninja berlambak2 on the road, sure dia akan teringin nak naik balik :-D

TTM,
I yg pulled her hair to the front, pastu dia kata mcm beard pulak and then wanted me to tie it, hehehe

Kak Zai,
Ambik lah gambar anak Kak Zai, pastu boleh kita gelak ramai2, hehehe

SJB,
tu lah, but you know lah some guys, nak pass terus the first time, hehehe. Hopefully, next time, he'll remember his mistake lah :-)

Ayza,
salam. I tak terer masak, cuma ok aje masak untuk family ni. Masak western ni lagi senang dr masak malay dishes kan :-), tu yg I namapk terer masak western, hehehe

CT,
hikhikhik...tu yg I dgn hubby serasi sbb bila dia nak berbelanja besar, ada I yg akan kata 'No Way!', hahahaha.

Kak Acik,
I kalau tgh sedih pun suka gak shopping ni tapi beli benda yg kecik2 and tak mahal. But klu hubby yg pergi bershopping, dia suka beli benda2 yg ratus2 and ribu riban, tu yg I kena ikut dia gi shopping so dia tak terbeli benda2 yg mahal2 tu, hehehe.
Bakal menantu you tu kan, memang kelakar orang nya tp cengeng pun iye gak :-D.

Mami,
I kalau shopping, benda2 murah2 aje. Guys ni kalau shopping, mak oi! Terus nak pergi beli benda yg mahal2 kan. Tu yg I kena distract him tu, hehehe.
For the time being, I tak boleh lah pakai my skin tight jeans, knee-length boots and leather jacket kan sebab dia tak pass lesen, wehehehehe

Nur,
Salam. thanks ye sbb sudi singgah my blog.
Ikat rambut belakang tu dah biasa sbb pergi sekolah slalu ikat rambut, hehehe