Friday, 19 March 2010

Di mana kan ku cari ganti…..

I was sitting nicely quietly minding my own business at the swimming pool petang tadi (while waiting for The Little Misses to finish their classes) when suddenly I rasa lain macam aje on my bottom. Tetiba rasa sejuk pulak right through the skin. I thought I was sitting on some wet area (ye lah, kat swimming pool kan so mestilah banyak tempat yang basah ni). But then I realised that I’ve put a towel under my bottom so tak kan lah basah kan. So I pun raba2 lah my jeans just nak tau basah or not when suddenly I found a hole! A big one at that!

DSCF8003 DSCF8005

Agggghhhhhhhhhhhh!!!!!!! Waghhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!! Nampak tak the hole? Sikit nya besar ka itu!!!!! Macam mana lah I boleh tak perasan langsung!!!!!!

I wonder berapa orang dah I mooned the whole day today? Wakakakakakkakakaka. Dah lah I pakai blouse singkat tadi so memang akan ketara betul lah kalau I jalan. Kira macam main ‘peek-a-boo’ lah, hikhikhik. I really really hope yang koyak tu started masa I tengah duduk tadi so takde sape nampak any unsightly views! Kesian diaorang sure trauma abis and probably dapat nightmare tonite sebab nampak bottom I :-D.

So, sepanjang I kat swimming pool tadi, I begitulah baiknya, duduk aje tak gerak2 langsung sampai lah nak balik tadi. I pun terus ambik bag and hayun kat belakang aje nak cover lubang besar itu. The Little Misses sikit punya bolat ka mata diaorang tengok jeans Mummy yang terkoyak itu. Pastu sampai hati diaorang gelakkan Mummy, wehehehehe.

And sekarang ni I tengah sedih sebab I really really love those jeans. Dah lama I beli jeans tu and I just love the cutting sebab it makes my peha yang besar balak jadi besar tiang bendera aje. I tau yang I ada jeans lain tapi mana nak sama dengan jeans yang ini kan, sob sob….. Boleh aje kalau I nak darn it tapi kan I rasa dia dah nipis kot around that area so I takut koyak tempat lain aje nanti, hehehe. Jahit 1 tempat, tempat lain pulak yg ternganga, haru I :-). I tahu fesyen sekarang jeans yang koyak2 tu tapi koyak kat bahagian bottomm ni susah lah sikit. Kalau bottom macam Kylie Minogue takpelah kan nak expose, hikhikhik.So, terpaksalah I masukkan dia dalam tong sampah….

Selamat tinggal my beloved jeans…….. My thighs will definitely miss you :-D.

22 comments:

blu4sky said...

salam LG,
nak gelak pun tak sampai hati..hehehe...
why don't you just cut the jeans buat short...bley pakai rumah instead of buang...sayang ler pulok.. :D

NYKOLETT said...

ehh...jangan buang .Pos kat Kak Rose.Bole buat beg..You'll be amazed bila dah jadik nanti.hihihi

lemongrass said...

blu4sky,
boleh buat shorts tp nanti kesian lah kat my kids sbb asik nampak Mummy's bottom peeping through the tear, hehehe.

Kak Rose,
tu lah kan, boleh I jadi kan benda lain sbb yg koyak nya cuma kat bottom tu aje. yg part lain ok lagi :-).

lili said...

Salam LG,

Akak pun tak sampai hati nak gelak..
tapi dah tergelak dari awal baca tadi! Wahahaha))) Sorry ye babe!

Betul tu kata Cik Rose...jangan ler buang...tampal jer, boleh gak pakai kat umah...tahan lasak masa gardening! Heehhee! :D

lemongrass said...

Kak Emily,
I kesian kat orang2 yg kat swimming pool tadi sbb kena mooned dgn I, hahahaha. Agaknya diaorang pun gelak kan I jugak kan :-D

Mat Gebu said...

hahahaha....tak pe lah LG, anggap je mereka2 tak nampak apa2....

My Life My World said...

Salam LG, alahai cian nyer you. Itu tanda tanda dah gemuk ker ... hahahaha .... tak pun jangan la buang dulu, tampal ker then pakai T-SHirt menutup punggung, leh buat basahan pakai kat rumah ... I tak gelak tau I senyum jer ;) baik kan I... kan kan kan

rainoserez said...

sori cik kak,
tapi... hahahahahah..!! (gelak guling2!)

mrs adam said...

hehehe.tergelak besar i kat sini.(sori..)tapi memang lawak la cite LG malam ni,terus xde cite dinner die.hehe.selamat membeli jeans baru.im sure ade jeans baru yg better than the old one.

lemongrass said...

Cik Mat,
hehehehe...jangan keluar kat youtube dah lah ye :-D

Kak Acik,
I tak nak mengaku gemuk, I nak blame the jeans yg dah reput sbb selalu sgt ken apakai dan kena basuh, hikhikhik.

Raino,
agaknya kalau u ada dgn the girls tadi, memang 1 swimming pool tu bergegar dgn your ketawa kan, hahahaha..

Mrs Adam,
part shopping beli jeans baru tu lah yg membuatkan I tak sedih sgt2 and tiba2 terus happy, hikhikhik

Yat Maria said...

it's okay..things happen...if not jeans rabak..sandal putus..tulah adengan yg tak nak dilihat haiz!! sayang if it happens to yr fav apparel..tampal jek...pakai kat umah..;)

uMMisYa said...

hehehe..gelak dulu...sori ekk LG...dah jenuh tahan gelak ni..tapi jahat tau dia nak keluar gak...heheh

bukan apa mak sya pun penah alami..masa tu pergi rumah org, dok atas lantai..patutlah sya tengok mak sya tu punyalah dok diam bersimpuh kat satu tempat je..shawl siap lilit kat pinggang..skali dah keluar rumah org tu..dia bukak rahsia..hahaha..rupanya masa nak duduk,cantik seluar tu tertetas kat cawat/ punggung..byk lak tetasnya..habis cawat..haha...nasib ada shawl,dapat cover..

Kniedaz said...

alamak..banyak2 tempat leh koyak, dia koyak tang tu jugak...hehe..gelak sikit jek tau...

Eine Frau aus Botnang said...

Salam kunjung balas Lemongrass. Wahhh besar jugak lubang tu. Kesiannyaa. Kalau sayang nak buang, u jahit and lepas tu tampal cute sticker on it? It works on my sons jeans on the knees though!! hehe

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

Huh! Senangnya dalam hati dalam mengomen balik! :-D

Tapi.... apasal dua menjak ni entry you asyik buat I gelak lemah lembut? I kesian sebenarnya sebab I pun jenis pakai jeans sampai hancur. At least LG, tak ramai yang tau (Mudah2an jeans tu koyak masa you duduk tu la). My husband pernah seluar koyak masa rukuk Solat Jumaat. Lagi haru you!!!! I pun tak sanggup nak imagine gaya dia keluar dari saf macam mana. Lepas tu I make sure kami keluar rumah pakai decent undies... at least kalau terkoyak, taklah sakit sangat mata2 yang menyapa tu!!!!

Anyway, you tak plan pakai jeans tu masa gi camping, kan?

MyRule said...

hehehe..lawak la entry ni kak.. tapi kan..memangla kalau benda yang kita suka akan di pakai sampai koyak or lusuh... x per2...tu tandanyer buleh pi shopping cari yang baru...:p

SJB said...

I can imagine your kids ketawakan you hahahaha. Coz, saya pun pun boleh ketawan baca your punya N3 ni. Apa boleh buat lah kan kalau tidak beli baru heheh.

Rima said...

I bet ur thighs will be missing ur jeans too .. big time! hahahha

Happy camping and hope u guys had a fun one!

mySoul said...

walaupun komen i lari tajuk dengan entry u kali ni, but i want to THANK YOU sbb berjaya menggoda jiwa i ni.

I akan g camping on 4th April!!! Sungguh laaa terpesona dgn your big tent tu!

lemongrass said...

Mia's Mom,
salam..
Memang susah kan nak dpt jeans yg fit us just nicely and so comfortably so tu yg pakai sampai hancur, hehehe.
I tak boleh bayang kan your hubby masa tgh solat tu lah. Kalau I duk belakang dia, mau lah terbatal my solat sbb gelakkan dia, hikhikhik

MyRule,
Jeans kan klu makin lusuh, makin sedap nak pakai sbb dah lembut aje. Tu yg pakai sampai nak hancus :-).

SJB,
I pun ketawakan myself sbb embarrased, hahahaha. But memang boleh pergi shopping after this for a new pair of jeans! Yeay!!

Rima,
memang you, they are crying now, wakakakaka...

mySoul,
yeay!!! Ada gak yg tergoda nak pergi camping because of me, hehehehe

lemongrass said...

Sorry guys, I accidentally left your comments unanswered.

Yat,
I sandal putus tu dah pernah jugak,punya lah seksa nak jalan,hehehe...

Sya,
wahahaha... kiranya Mak you hari tu fashionable abis lah ye, lilit shawl kat pinggang ala2 budak2 muda :-). Tapi memang seriau betul lah klu seluar tetas masa tgh depan orang ramai ni :-D.

Kniedaz,
saje je jeans I tu nak bagi malu ke I, macam lah takde tempat lain kan nak tetas :-D.

Eine Frau Aus Botnang,
thanks for the kunjung balas :-). I masa muda2 dulu saje je rip my jeans kat knee area sbb masa tu tgh fashion. But rip kat bottom ni I tak lalu nak tayang lah, hehehe

Syikin said...

Salam...
salam perkenalan
kak saya ni suka baca n tengok anak akak yang kiut miut tu...

moga sentiasa dlm rahmat Allah sokmo...