Monday, 1 October 2012

Nothing new

So how did the sleepover go?

It went alright I think.

We went to bed at 10.30 and didn’t hear them at all, hehehehe…

Even Miss 8 whose room is the closest to the ‘timebomb’ slept soundly through the night.

But the girls said they made a lot of noise last night so it was a good idea putting them all in that back room Smile.

Miss 13 said that some of them fell asleep after 1 and some of them couldn’t fall asleep including her until after 5.

Luckily lah today is school holiday and also public holiday so bolehlah semua sleep in.

What did I make for breakfast for them and us this morning?

I made 2 batches of scones with cream and strawberry compote and also 2 batches of pancakes.

The Other Half kata nasib baik lah dia and Miss 8 makan the scones dulu sebab the girls demolished the scones tak tinggal crumbs pun. The pancakes pun were mostly gone.

I guess after a night of tak tidur, mestilah lapar kan.

I didn’t cook anything for dinner tonite sebab Miss 8 and I dah kenyang from a birthday party do that we went to this afternoon.

The Other Half and Miss 13 tak ikut sebab Miss 13 qada’ tidur so The Other Half stayed at home with her.

I ate so much at the birthday party, makan nasi lemak, sate, rojak, BBQ, so many desserts.

The Other Half and Miss 13 kena paksa makan leftover pizzas for lunch and dinner, hahahaha…..

Tak kuasa I nak masak dinner when there’s so much pizzas left.

Tu lah, sape suruh I maska pizza banyak2, kan dah kena makan pizaa pagi petang siang malam, heeeeee…

So, bila tak masak dinner and still ank update blog, kenalah I go thru my food folder.

I cooked this dinner a week ago.

Oven baked crispy wings with bean salad and sauteed potatoes+sweet potatoes.

IMG_0871

IMG_0879

And this one pulak I made about a month ago.

Chicken burrito in a bowl.

IMG_0425

IMG_0427

15 comments:

an15 said...

I ingat nak dtg td, ada something from Viet tapi tak jadi sebab panas sgt hari ni. May be i dtg towards the weekend kalo free.

m.u.l.a.n said...

cik min.. apa yg putih dalam chicken burito tu? sour cream ke?

the girls mesti seronok gila kat rumah u.. mesti takmo balik.. i pon rasa nak join diorang je..

tak tahan sungguh tengok menu u ni..

adda syuhada said...

suker ngn chicken wings tu...nyum nyum..

wan G Silk said...

your chicken burito tu nampak sungguh menyelerakanlah..tapi boleh kenyang ke kalu makan satu je? kalu saya mesti nak 2-3 serving ni..dasar piranha betoi kan? hehehe

penDragon said...

nasib baik lah TOH & Miss 8 sempat mkn dulu the scones, kalau x mesti x sempat nk merasa...oleh sbb kesian akak mesti nk kena buat lagi scones...

kakinakl.com said...

akak pun nak tya..adakah capati dalam mangkuk tu LG

zawani yusoff said...

Rajin Betol la mummy ni sorang....bertuah miss 8 n mis 13 ...hihihihi(ape ntah nama anak2 dara kak min ni?hihihihi....tiap2 hr singgah cni buat still xth lg nm anak2nye...heheheehh

lemongrass said...

Anis,
patutlah seminggu ni I asik teringat2 nak sms you aje. Rupanya takde kat sini ye, 'melancong' ke vietnam rupanya :-).

Mulan,
mana boleh makan mexican takde sour cream, sedih muka hubby I nanti, hahaha ;-).
Kalau you dtg sini, kita buat sleepover yg lagi grand! tak main lah pizza ni, nasi briyani terus I buat :-P

Adda,
chicken wings ni memang best ratah2 mcm tu aje kan :-)

Wan G,
I boleh kenyang makan satu sbb slalu nya I bubuh filling dia banyak jugak. Tapi hubby I kena makan 2 ke 3, hahaha.

Pendragon,
padahal boleh katakan every 2 weeks I buat scones, tapi still sedih mcm dah berbulan2 tak makan scones, hahaha

kakina,
bukan capati, just tortilla bread aje :-). Mungkin ok jugak kot klu guna capati sbb lebih kurang aje tepung nya :-).

Zawani,
Rajin bila ada orang ramai2 aje, kesian pulak klu diaorang tak mkn, hehehe.
nama anak2 I senang aje2, alya n zahra, nama melayu habis ;-)



susumanis said...

ok da kenyang tgk pica food LG, hihi..best larr Ms 13 nyer prog tidur reramai tu, kita mak mak ni kalau buat prog cam tu jumpa kwn kwn dedolu pun sure x tido bercerita kan.. :))

lemongrass said...

susumanis,
tu lah, kalau dah jumpa kekawan, memang asik borak non stop kan. Tidur belakang kira tapi makan mesti ada, mana boleh tinggal borak n makan kan :-)

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum kak min..
next time kalau u masak pizza banyak... dan banyak tak abis tu.. cer u ketuk je pintu umah i.. huaaaa... i nak masak pizza skrg bukan main malas lagi.. tau nak makan je.. skrg ni pun dah berat rasa perut.. gamaknya mamanye makan banyak sangat.. baby dah besar bulat kot.. hehehehe

Aida Salleh said...

Kesian ur other half kene paksa mkn that leftover pizza.tapi padan jugak muka sbb diavyg suruh masak byk2.heheheee

BabyBooned said...

Kalau i ada mesti u takde masalah nak habiskan the pizzas sbb i can live and breathe pizzas, kekekeke...ye saya hantu pizza. Sbb tu la susah sgt nak jadi slim mlim,

lemongrass said...

Nani,
baby you taste omputih ye, kecik2 dah pandai makan pizza, hehehehe. Masa pregnant ni lah kan klu nak makan apa aje and banyak mana pun, orang tak kata. Konon2 nya, baby yg nak makan :-)

Aida,
nasib baik dah habis you. Tak payah lah dia kena makan pizza for 1 whole week, hahaha

BabyBooned,
Dulu2 masa pizza baru2 femes kat Msia, memang I pun rasa I boleh makan pizza hari2 sbb sedap sgt. Skrg ni bila i kena make pizza every week, terus rasa mcm tak sedap aje, hikhikhik

missCHOKODOX said...

Salam, saya mastura wartawan majalah wanita..minat atk kalau saya nak featured resipi dari blog kakak masuk dalam majalah wanita..saya nak resipi tema dia dua benua ..apa2 resipi air tangan akak nak 5 jenis resipi..(saya bg contoh mungkin nasi, pasta, pizza, kuih ataupun desert)..jika akak berminat hubungi saya di (chokodoxchumel@gmail.com)