Thursday, 25 October 2012

Berhari raya dengan RVC

Alhamdulillah dapat jugak berpuasa hari ni.

Sayu nya rasa hati bila dengar takbir raya di malam hari.

Sure ramai orang kat Msia yang tengah dalam perjalanan balik ke kampung.

And sure jugak banyak lembu2 yang tengah heran sebab tetiba dapat makan rumput segar plus many other sayur mayur yang sedap2 kan!

Little did they know, hikhikhikhik…..

And sekarang ni ada sekor lembu kat Ijok tu yang a part of it ada nama I, hehehe.

Since esok nak raya and I puasa hari ni and I ada buttermilk in the fridge yang dah nak expire…

I pun buatlah red velvet cake for the first time in my life!

Orang kat Msia dah pindah ke new fad of making durian crepe, ombre cake, rainbow cake, macarons, whoopie pies….

I baru aje nak go on the red velvet cake wagon!

Nampak sangat tak ikut aliran arus kan, hahahaha….

IMG_1518

And as usual, I takut nak guna banyak sangat kaler merah so my red velvet becomes red velvet malu2 kucing, heeeee….

IMG_1516

And of course kena ada the cream cheese icing on top lah kan, baru lah sedap Smile.

IMG_1523

I buat 1 adunan, tapi baru 3 aje yang kena mekap sebab nak buat ambik gambar.

Yang lain tu, esok2 lah I mekap kan, hahahahaha….

IMG_1528

Memang gabungan yang sangat mantap!

Jemputlah makan ye! Smile.

Selamat Hari Ray Aidil Adha!

13 comments:

Azrey Rozie Eiman said...

salam aidil adha utk kak LG sefamily :)

Amie said...

Selamat menyambut aidil adha buat LG sekeluarga!

kasihredha said...

Memang mantappp...melelehh Kat tepi laptop ni.
Yg lain Jgn lupa make up kan juga ye :)
Walaupun colur merahnya shy2 cat...Tp tetap menaikk
Selamat Hari raya idul adha buat LG sekeluarga.

Engineers Love Cooking said...

Salam eidul Adha LG dan keluarga dari saya sekeluarga.

JaJa'Z said...

Selamat hari raya kak min...

Nina @ BabyBoon said...

Wahhh ni mmg kes great minds think alike ni. I pun buat rvc for raya. Freaky tak! Lol too funny!
Selamat hari raya to u n family!

t.o.p.a.z said...

Hahaha..what a coincidence..1st time gak buat semalam..Kak LG guna which recipe, mine was Joyofbaking..
Selamat Hari Raya

Unaizah said...

Selamat hari raya to you & family too....

LynnAiza said...

selamat hari raya kak LG and family! :)

Chekgu Azrine said...

Fuhhh...terliur!!

Salam aidiladha sis!!

Shila Muin said...

Salam Aiduladha untuk LG ,DOH n miss 9 n 13. Ya agree with U tak suka RV cake yg kuat tambah colourant dia. Merah yg malu2 kucing pun mabelessssds

Chef Roses said...

assalamualaikum kak LG..selamat hari raya aidiladha..i org ijok too !!..i ijok kat selangor,akak ijok selangor ke perak?ijok selangor this year ada 6 lembu dan 2 kmbing yg di korbankan.

lemongrass said...

Azrey,
salam aidil adha :-)

Amie,
Salam aidil adha utk you juga :-)

Kak Kasih,
kaler dia memang lebih brown dari red sbb recipe yg I guna ni guna bnyk cocoa dr pewarna tp still sedap :-).

Engineers,
thanks. Salam aidil adha utk you sekeluarga juga :-)

Jaja,
selamat hari raya :-)

Nina,
wahkahkahkah....memang great minds think alike lah! :-)

Topaz,
I guna recipe from Taste website. Recipe ni guna banyak cocoa and kurang pewarna, tu yg mine kaler brown instead of red, hehehe

Unaizah,
Selamat hari raya utk you juga :-)

Lynn,
Thanks and selamat hari raya to you too :-)

Chekgu Azrine,
jaga tgh pantang tu, hehehe... :-)

Shila,
RVC yg kurang kaler ni rasa dia tetap sama jugak I rasa cuma kaler dia aje lah yg brown instead of red kan :-).

Chef Roses,
Waalaikumsalam. I pun orang Ijok kat selangor jugak. Tapi we all setiap tahun sejak dulu2 lagi buat korban kat rumah arwah atuk yg skrg ni makcik I n family duduk, tak buat kat masjid. Tapi 4 ekor jugak lah lembu yg tumbang semalam.