Sunday, 30 September 2012

teenage girls night in

At 6 o’clock tadi, our quiet house turned into a loud house filled with giggling girls.

They spent the first hour just chatting, gossiping and laughing so memang noisy habis lah the house.

Then, they spent the next hour chatting and eating dinner at the dining table, noisy jugak Smile.

But now, it’s so quiet because they are all cooped up in the room watching movies.

Lega we all, hehehehehe…..

So, what did I feed them?

IMG_0920

Loads of pizzas and garlic bread and fries and salad.

You tau berapa banyak pizzas The Other Half suruh I masak?

5 large family size pizzas!

Macam nak bagi makan satu kampung kan! hahahaha….

I ended up making 4 large pizzas and 1 samsun/ mince meat pide and 2 huge garlic breads.

Don’t worry, banyak leftovers so plenty for us to eat for the next few days.

Kalau tak habis jugak, akan I sumbat2 dalam mulut The Other Half sebab he suggested for  me to make that many pizzas, hehehe….

I made 2 margheritas, 1 chicken sausage pizza and 1 mixed meat pizza.

IMG_0930

I made a nice salad of mixed green leaves, red capsicum, cucumber, bosch pear and avocado.

IMG_0934

But as usual, I sorang aje lah yang beria2 makan the salad itu.

Yang lain ambik 2-3 helai daun sebagai penyeri their plate aje, hehehehe…..

Tak tau lah pukul berapa budak2 tu nak tidur….

I’ve given them plenty of junk food which I think will definitely make them hyper, hahahaha….

They are all good kids, very polite and well behaved so I don’t think the neighbours will knock on our door malam ni to tell us to tone down the noise Smile.

10 comments:

penDragon said...

Kih kih kih...kejam sungguh akak nk sumbat2 dlm mulut TOH kalau x habis jugak...semua menu yg akak buat tu I suka, yums!!

m.u.l.a.n said...

kalau dekat memang i duduk tunggu pizza2 tu tepi pagar u tu tau..

wan G Silk said...

your pizza..your pizza...nakkkkk...>>drooling<<...

Norhafizah (Lina) said...

seronok sakanlah depa semua ya. gendang gendut tali kecapi.

Aida Salleh said...

banyaknya pizza....kalau i dok kat perth mmg harus buat2 ter'lalu' kat rumah u. hehehehe...
bestnya miss 13 dapat gossip sepanjang malam. girls kalau suruh bersembang mana pernah habis cerita kan? heheheee

♥MAMASYAZA♥ said...

sedapnye kak, pizza akak buattt...terliurr sudahhh saya tgkk

PUTUBAMBU said...

umang aii....
byknya pizza!

JaSSNaNi said...

best nye.. makan pizza.. banyak betul wat kali ni ye.. :) besar2 plak tu.. hihihi puas makan ha..

norhanim md zain said...

zaman I kecik kecik tak dak pun gegirl day nie...but now zaman dah berubah kan..my anak dara pun selalu ajak kawan2 sebaya tidur rumah bila cuti panjang...bestkan...

lemongrass said...

Pendragon,
hikhikhik....but memang I dah sumbat2 pun dlm mulut dia. Semalam dia kena makan pizza for lunch n dinner and hari ni dia bawak pizza jugak for his lunch at work, heeee

Mulan,
kalau duduk dekat, memang dah I suruh you tolong menghabiskan the pizza sambil kita pulak borak2 and gossip2, hahaha

Wan G,
ada lagi tu dlm fridge :-)

Lina,
memang seronok sakan diaorang, makan sampai kenyang pastu borak2 pastu tengok movie :-)

Aida,
buat2 terlalu sbb tercium bau pizza yg punyalah banyak tu kan. Siap I boleeh bagi you satu talam lagi :-)

mamasyaza,
sedap tu tak tau lah, tapi kenalah dgn tekak we all ni :-)

Putu,
tu lah pasal, memang kenduri pizza namanya tu, heeee

nani,
menagalahkan buat pizza nak bagi makan 1 kampung kan, punyalah banyak nya, hehehe

kak Hanim,
tu lah, memang bertuah budak2 zaman sekarang ni kan :-)