Friday, 21 September 2012

My life from different angles

I was browsing through a second-hand shop this morning looking for odd bits and pieces for me to use for my food photography props (cari and kumpul aje, gunanya sangat2 lah jarang. Buat menyemak dapur aje kata The Other Half, hahahaha…Open-mouthed smile.).

When I found this mug.

Terus jatuh cinta tak berbelah bagi with all the words on the mug, hikhikhikhik…..

And terus lah I beli, tak kisah lah second hand ke tak!

IMG_0674

From one angle, I am definitely the taxi driver for everyone, the negotiator when I’m in a good mood, the nursemaid definitely, Miss 13 says she doesn’t think I’m a super conversationalist (dalam hati dia sure dia berkata unless super conversationalist is another word for nagger, hahahaha…)…

IMG_0672

Miss 8 says that fixer of all things is not Mum but Dad (little does she know eh, hahahaha), gardener definitely, coffee lover memang sangat2 betul but only in the morning to wake me up, great lover and hugger (itu kena tanya The Other Half but my blog is PG so tak boleh lah kan, hahahaha but great hugger tu boleh lah tanya Miss 8 Smile), homemaker every single day of the week.

IMG_0670

Organiser memang betul or else semua orang akan tak tentu hala, dietitian I’m still trying to be especially now 3 of us have put on weight again!, alarm clock tu memang tugas rasmi saya every morning, wonder cook sudah semestinya lah kan Smile with tongue out, encyclopedia only occasionally.

Actually, ada banyak lagi job description for Mums like us kan but tak muat pulak nak tulis on such a small mug.

Kena lah beli jug 2 litre tu baru muat nak tulis semuanya….

But giler apa nak minum kopi dua litre pagi2! Tak sudah I keluar masuk toilet nak wee wee sampai malam!

This mug sums up my life every second of every hour, every day of the week…..

Sesiapa yang has the same kind of life like me, sila angkat tangan tinggi2 ye.

Kita High 5 sama2! Open-mouthed smile

17 comments:

Lady.Esma said...

this mug really do 'explain' who you are ..hehe

Ummu Madihah said...

High 5! Us mums should have one too!

YaNa said...

kak min...menarik sgt mug tu...it suits u well...he3...

Unaizah said...

Cuteness!! The mug can be your "booster" every time you sip your coffee in the morning.

blu4sky said...

LG,
high 5.. cuma satu je..i don't drink coffee but i love tea..

BabyBooned said...

Gimme ten terus lah hi five je tak cukup. Kekeke

Aida Salleh said...

High 5 on behalf of my mom :-)

Aida Salleh said...

High 5 on behalf of my mom :-)

Aida Salleh said...

High 5 on behalf of my mom :-)

Aida Salleh said...

High 5 on behalf of my mom :-)

kasihredha said...

high 5 !!
i love coffee
tapi bab masak tu tak yg tak berapa sesuai unk akak...faham2 aje lah kan...hihi

wan G Silk said...

ibu..ibuuuu...engkaulah ratu hati ku......;-)

penDragon said...

high 5!!! tapi kan....I dh hampir setahun pencen jadi taxi driver sejak pindah. hampir setahun jugak lah x pegang stereng!

m.u.l.a.n said...

bab berkebun memang i gagal 150%.. bab lain pon byk i tak layak jgk.. heheh...

memang sesuai utk u cik min..!!!

Azrey Rozie Eiman said...

sgt cool mug tu... high 5!

lemongrass said...

lady esma,
memang betul2 explain kan :-)

Ummu Madihah,
definitely1 All Mums should have this mug ;-)

Yana,
tu sbb I beli jugak, tak kisah second hand or not, hehehe

Unaizah,
Hubby I ckp, I shouldnt use that mug, just put it as a deco so takde chance nak pecah.

Blu4sky,
kena cancel itu coffee, ganti tea lah for you :-)

BabyBooned,
memang high 10 sbb I rasa all my job descriptions are in it, hehehe

Aida,
High 5 jugak for your Mum :-)

Kak Kasih,
kalau sekali sekala you masak, terus jadi master chef so sesuai lah that wonder cook title :-).

Wan G,
hikhikhik...betul betul

Pendragon,
You berani tak drive kat Doha tu? I ni kan, dah 2 tahun duduk OZ baru berani nak drive, hehehe...

Mulan,
tu yg I heran mcm mana lah mug ni tau sgt2 all of my job descriptions tu, heeeee

Azrey,
memang sgt2 cool kan :-)

Konot said...

saya bakal housewife.. nak high 5 jugak! heheh