Wednesday, 19 September 2012

heavenly smell

The first bloom in our rose ‘garden’.

The smell is just heavenly.

IMG_0596

This rose bush is right infront of my bedroom window so when we leave the bedroom window open, we could occasionally smell the sweet rose smell especially when the wind is blowing.

IMG_0598

But kadang2 bila terlupa yang the window is opened and tiba2 terbau wangi aje malam2, terus meremang bulu roma I tiba2…

Hikhikhikhikhik…….

And kat bawah ni pulak is the weekly repeat dinner from my kitchen.

Its smell is equally as heavenly as well, hehehehe…..

IMG_0641

IMG_0637

Sausage pizza.

IMG_0644

But bila tercium bau ni, tak meremang bulu roma….cuma berirama perut aje lah….. heeeee…

21 comments:

ijayuji said...

Salam kak! I likeeee bara!!! Imhari isnin dpt bunga ni pun kaler boleh sama mcm akak punyer ni lah pulak! Ehehehe.... Suke betul kita klu dpt hadiah bunga :D akak boleh bukak kedai pizza kak balik mesia nanti sure laku :D

yana halim said...

Salam kak LG..

bunga ros suka. Pizza pun suka jugak. Memang heaven lah! :)

azieazah said...

Mujur hanya rose, kalu bunga harum sundal malam? Bukan bulu roma jer meremang, rambut pun bleh tegak sekali. Hehehr

Azrey Rozie Eiman said...

subhanallah. such a perfect rose :)

kasihredha said...

hihi penakut juga rupanya ye...hahahaha
sungguh syok kalau buka tingkap ada bau wangi rose...sambil minum kopi panas..apalagi udara sejuk...wauu bestnya

Real Life in Malaysia said...

Ummm wanginya ... :)

Bunga rose kita kecik-kecik macam orangnya but the heritage blooms are equally wangi cuma senyumnya simpul sahaja. But for real penakut, tanam lah kenanga ... sure ... mengigau malam punya ...

kenanga ni glamorous nama omputihnya --- ylang ylang --- our favourite plants depan tingkap --- :)

Mama Tunggal said...

akak nampak sedap laa pizza 2..wuwu nak buat xpandai lol..nak cari y nipis mcm 2 susah..aigoo import akak balik m'sia la..hehe

susumanis said...

cantiknyerr gambo roses tu LG, nk pinjam taruk kt fb wall bole ekk..tqvmmm kl bagi..hihihi

aawifeyaaamummy said...

rugi betul agaknya saya ni...pelik sebab tak berapa minat dgn roses. kalu bunga ok lagi, tp bau nya..... mcm nak pening pun ada, mesti teringat pd bau sarbat.

Azreen said...

cantiknye bunga rose dia...best2..pizza tu pun nampak best jugak..nyum nyum

wan G Silk said...

...sedapnya....saya nak pizzaaaa.....

ada the baker said...

amboi sedapnyer pizza. klu akk lg balik malaysia, saya suggest akak buka restoran. western food

Noor Shafila said...

Cantik dipandang.
Sedapnya rasa.

Aduh...heavenly combination.

JaSSNaNi said...

saya pun suka bau bunga ros.. sweet je bau dia.. mmg sedapppp.. best dapat bau bunga baru berkembang... nyaman je kan.. :)

m.u.l.a.n said...

nikmaattt, nikmaattt dapat bau ros & pizza tu.. dapat makan pizza u lalgi nikmaatttt tau.. when when..??

Zaitun said...

Dua2 buat kak Zai tergoda.Rose tu warnanya mengancam,pokok bunga yang memang tak serasi dengan kak Zai.Pizza tu pulak membuatkan air liur meleleh huhuhu....

Shiela said...

Assalam.. love the rose so much.. n the Pizza, so tempting dear.. Come n visit me.. ;)

MamaFaMi said...

Oh my.. tetiba rasa macam nak order Dominos pizza plak. Why? Because mama malas nak godak sendiri... Kronik dah sakit malas mama ni... bilalah nak kebah agaknya....

Chekgu Azrine said...

pizza tu yang tak menahan tu..sedapnya!!

PUTUBAMBU said...

uishhhh.... cantiknya bunga!
uishhh... sedapnya pizza tu..!

good combination!

lemongrass said...

Ika,
Salam. Tapi rasanya bunga ros yg Ika dpt tu sure lagi cantik n mahal dr ros yg kat kebun akak ni, hehehe...
psst...Ninja tu slalu ke bagi bunga?

Yana,
satu heaven bila masuk mulut, satu lagi heaven bi dicium ;-)

kak Azie,
Kalau tiba2 terbau bunga harum sundal malam dlm bilik saya, memang mencicit lah saya lari keluar tak masuk bilik dah lepas tu, hahaha

Azrey,
Some of the petals are a bit damaged though still pretty :-)

Kak Kasih,
hahaha...penakut sikit aje ;-P

Real life in Malaysia,
I always wonder what ylang ylang is now I know, bunga kenanga rupanya :-). Kenapalah orang mesti tanam bunga kenanga kat kubur2 ye?

MamaTunggal,
kalau kat domino's ke pizza hut, slalunya base pizza dia memang tebal2 kan. Kdg2 lebih bread dari topping, hehehe

Susumanis,
Boleh aje...tapi kalau you godek2 previous garden entries, ada banyak lagi gamabr roses yg lagi cantik I rasa :-)

awife,
kadang2 bau rose ni memang sgt2 harum, tu yg boleh pening kepala. Air sarbat slalunya diaorang campur rose essence kan, tu kot bau sama aje :-)

Azreen,
Kalau makan pizza sambil duduk sebelah pokok rose, lagi hebat kan, hehehe

Wan G,
Nasib baik kat msia banyak restoran jual pizza :-)

Ada,
kalau I bukak restoran kat Msia, nanti yg dtg sedara mara aje, kurang profit mah kalau mcm tu, hahaha...

Noor Shafila,
memang a heavenly combo :-)

Nani,
kalau yg dah kembang sgt tu, kdg2 bau dia too strong kan. Dah kurang best sikit.

Mulan,
Pakcik Tony tgh bermurah hati bagi harga promo KL-Perth skrg ni, boleh lah you naik belon makan pizza :-)

Kak Zai,
saya rasa kalau saya kena tanam pokok rose, memang tak hidup kot. Sbb tinggal kena jaga aje, ok lah so far, hehehe

Shiela,
I've visited your blog a few times, cuma tak tinggal jejak aje :-)

MamaFami,
But Mama rajin buat benda lain so tak kronik lagi lah tu tahap kemalasan nya, hehehe

Chekgu azrine,
kat rumah ni, kalau dibagi pizza, memang suka semua :-)

Putu,
hehehe...memang good combo :-)