Tuesday, 11 September 2012

A wayward email

Nowadays, it’s much easier to send emails, smses, whatsapp, FB messages to our friends than to send letters or cards through posts or to call someone up to talk.

The Other Half and I pun selalu sms aje throughout the day, kadang2 aje call each other.

Sms free, call pun free tapi kadang2 malas nak bercakap so lagi senang ber sms, hehehe…

And berapa ribu kali dah you all dapat emails and smses spam?

Kalau ikutkan the spam emails yang I terima hari2, I ni dah berpuluh kali jadi jutawan! Open-mouthed smile

Hari2 I menang lottery yang I tak pernah pun beli or enter, heran betul lah I, hikhikhikhik….

And hari2 ramai yang nak jadikan I business partner and sanggup bagi I berjuta2 dollars…..

I pun tak tau sape lah yang boleh ter conned dengan benda2 macam ni sebab nampak bebeno menipu nya!

Anyway, pernah tak you terima email sesat that got into your mailbox but wasn’t meant for you….

A month ago, The Other Half terima a very perplexing but funny email from someone in the UK…

This was the email..

(I kena black out the names and addresses lah ye)…

 

image

 

And since The Other Half was in a good mood and doesn’t want to get in trouble with “Mum” for not answering her email, he sent her a reply.

This was what he wrote…

image

 

And this was what he got back from “Mum”

image

At least we got a good laugh out of that Smile.

25 comments:

kasihredha said...

sama le kita
kalau ikutkan akak dah lama jutawan...sebab dah berkali2 menang lottery (yg akak sendiri tak pernah beli)...herannya ramai benar nak kasi akak juta2....hahhahahahah
memang dasar panipu hangit :D

blu4sky said...

hahahah that was funny... sure the mom terkejut dpt reply email from down under..

i received lots of spam mails too.. sll it goes straight to spam folder but don't know why these days the spam mails go into my inbox.. like you said..bley jadi jutawan kita..

zdiana said...

Kak lg.. Cutenya husband akak balas email 'mum' tu..

pu3natul said...

Oh my god he's so funny! I gelak guling2 (well, not literally though).

Rajinnye dia melayan dengan essay pendek dia tu. Kalau I mesti I kasi one liner jer "salah nombor kak".

penDragon said...

ROTF....it made me laugh too!!! Pasal email2 spam tu ada juga org yg boleh tertipu. Gelap mata sbb nk dpt duit juta2

aawifeyaaamummy said...

the ever concerned mum...

Unaizah said...

I pun selalu dpt spam emails mcm tu. Selain menang loteri/contest and invitation to be business partner/pemegang amanah, i selalu gak dapat email pasal banking info/account security etc. Yg kelakarnya i tak penah ada akaun pun dgn bank tu. Maybe for us memang nampak terang penipuan besar tu tp ada org yg tertipu.

Shereen said...

Love your husband's sense of humor:)...Kiwis are like that..lol!

Aida Salleh said...

hahahahaaaaa...so funny.rajinnya ur other half reply that email sis.heheheeee....

Pasal spam email rasanya semua org pun mmg dah jd jutawan kot.hehehehe...

Ummi Maryam said...

made me laugh early in the morning, Maryam siap taanya..kenapa? what happen...hehe

Mixed-family in da house.... said...

Salam kak LG,

hihigi so cute the emails....it made me want to jot down something here.....kirim salam pd little misses...

eda said...

muahahhahaha .. giler cool mereply!!
caya la TOH of kak LG ... hehe make me laugh pepagi buta neh TQ TQ

Anash said...

heheh
the way your husband replying the email make me smile
hehe
yes.
always received the spam email
senang lah kaya kalau macam tuh, tak yah kerja,kann??

melin melinda said...

hahaahaha...so funny

m.u.l.a.n said...

tak kuasa i nak layan.. tapi kenkadang suka jugak berangan2 jenin kalo lah betol2 dapat loteri via emails berpuluh kat mailbox i tu...

ps.. kalo u dapat, belanja i sikit ya.. hehehe...

Serene said...

This is just soooo funny! (I've been your silent reader for quite a long time but this post is just too funny to leave alone.)

Nota Cikgu Anum said...

ya allah lawaknya. u made my day LG. baru je rase meruap2 nk marah bdk2 tadi..

Ana Rashidah said...

hahaha memang kelakar email tu. saya gelak-gelak dok baca :)))

PUTUBAMBU said...

hahahha...tak tahan gelak bila baca

wan G Silk said...

hahaha funny la your TOH...lawak betoi...

cikmanggis said...

hehe lucu lah baca emel tersalah tuju tu ..Cm pernah tersalah sms:) malu btol...ceria ceria selalu Lg:)

Alinaclover Premium Beautiful said...

kalo sy x brani nak reply hehehe

ijayuji said...

Salam kak LG! Walahhhhh..wes suwi orak tekan nang kene :D Selamat Hari Raya (raya lagi kan? :D) Maaf salah silap, terkasar terlembut, terkurang terlebih, sengaja atau tak sengaja, halalkan juga apa2 yg dtgnya dr akak utk kita atau resepi2 yg kita dah ambik maaf zahir batin ^^,

ijayuji said...

Salam kak LG! Walahhhhh..wes suwi orak tekan nang kene :D Selamat Hari Raya (raya lagi kan? :D) Maaf salah silap, terkasar terlembut, terkurang terlebih, sengaja atau tak sengaja, halalkan juga apa2 yg dtgnya dr akak utk kita atau resepi2 yg kita dah ambik maaf zahir batin ^^,

lemongrass said...

Kak Kasih,
tu lah kan, diaorang tak sayang duit ke nak bagi kita duit berjuta2, hahaha. memang dasar menipu hangit betul kan.

blu4sky,
my spam emails pun slalunya go to spma box tapi lately like you said, masuk jugak ke inbox. Manalah tau, jadi jutawan jugak kita nanti, hahaha

zdiana,
hehehe...dia tgh ina good mood masa tu ;-)

pu3natul,
dia kata sbb dia tergelak baca email fr that "mum" tu yg dia pun jawab dgn essay :-)

pendragon,
Tu lah kan, pasal duit, ramai yg gelap mata padahal memang terang2 nampak menipunya kan.

aawifeyaaamummy,
Mums everywhere are like that kan :-)

Unaizah,
best kan klu betul2 diaorang nak bagi kita duit in our bank accounts but in this day and age, mostly menipu aje lah kerja diaorang kan.

Shereen,
a wicked one eh :-)

Aida,
kalau you jadi jutawan, ingat2 lah I ye, hahaha.
I think masa tu dia tgh bnyk masa, tu yg beria jawab the email ;-)

Maziah,
Maryam sure ingat you tengok kartun best kat youtube eh, hehehe

Mixed family in the house,
InsyaAllah I will sampaikan the salam :-)

Eda,
gelak pepagi buat slalunya buat kita ceria the whole day, hehehe

Anash,
alangkah seronoknya kan klu dpt jadi jutawan just by replying to those emails, hehehe.

melin melinda,
hubby I can be funny sometimes :-)

Mulan,
hikhikhik...you lah dpt jadi jutawan dulu. Pastu boleh lah you beli kapal torobang datang sini, tak payah tunggu sampan lagi, hahaha

serene,
glad it can make you laugh :-)

Cikgu Anum,
beruntung budak2 tu tak jadi kena marah dek cikgu dia kan, hehehe

Ana Rashidah,
I pun still gelak2 lagi bila baca the email :-)

Putu,
heheheh

wan G,
kadang2 memang funny :-)

CM,
kalau tersalah sms benda2 yg peribadi sikit, memang malu habis kan :-)

Alinaclover,
hehehe...I guess dia berani reply sbb email biasa2 aje

Ika,
Salam. Raya ada dua hari lagi so sempat lagi nak minta maaf sesama kita, hehehe