Saturday, 8 September 2012

Strawberries and cream in Spring

Minggu ni we all sepatutnya kerjakan our front garden…

And such a gorgeous Spring weather to lepak2 in the garden as well…..

Letak mulch around the roses, redo the edging, clean up the lawn….

And then nak buat another big trellis for the snake bean/ kacang panjang seedlings….

Tapi…apakan daya, disebabkan dek The Other Half’s injury, terpaksalah dipostpone indefinitely….

But The Other half kata, dia turunkan tugas buat trellis tu ke I!

Which means I kena build the trellis while dia jadi supervisor!

Uwaaaaahhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!

I baaaaaanyaaaaaakkkkkk maaaaalaaaaaasssssssss nak buat benda2 macam tu especially kalau The Other Half jadi supervisor.

But kalau nak tunggu sampai The Other Half sembuh betul, we would have missed that crucial time to plant the Spring and Summer plants.

Memang nampak gayanya I lah yang kena bertukang esok ni…..

Hari ni we have 2 open houses to go to…

We went to one this morning for brunch. Dapat makan nasi lemak with sambal sedap and rendang and kuih muih yang sedap2 sampai kenyang so no need to worry about lunch….

And then a bit later this afternoon, another open house which we will surely makan sampai kenyang again so I don’t have to cook dinner Smile.

Panjang senyum I, hehehehehehe….

But I did cook something nice this morning.

We have a new neighbour right next door who just moved in yesterday so to welcome them, I made scones with cream and strawberry compote.

Some for us to eat for breakfast and some for them….

IMG_0452

IMG_0455

The strawberry compote ni is just strawberries and sugar cooked on low heat until the sugar has melted and the sauce has thickened a bit.

It’s strawberry season here so they are so cheap!

The big red juicy sweet strawberries are just $2 for 500g punnets so tu yang beli banyak and terpaksa ditukar ke compote before they go bad….

IMG_0459

I usually use the lemonade and cream scone recipe to make my scones.

Because for me it’s a fail-proof recipe and so easy (as long as you have cream and lemonade in the house lah).

7 comments:

kasihredha said...

boleh le try buat sendiri...dapat le test skill sendiri :))

aduhaiiiii besttttnya...lapar2

wan G Silk said...

your scones look yummy..nakkkkk...

blu4sky said...

Selamat bertukang LG...hihihi
boleh masukkan dlm resume you.. sebagai tukang kayu.. :p

ibh_sue said...

Kak! Suka tgk scones akk. :D

susumanis said...

mmmm yummeh yummeh :)

lemongrass said...

kak kasih,
I malas sikit bab2 menukang ni, bab2 menanam takpe :-).

wan G,
ada mcm Cameron Highlands punya tak? ;-)

blu4sky,
wahkahkahkah...patut I ambik subjek pertukangan kayu masa high school dulu, baru lah grand habis trellis yg I nak buat nanti ni kan.

Sue,
scones paling senang nak buat, heeee

Susumanis,
scones memang yummy. especially masa tgh warm tu :-)

ada the baker said...

ooohhh akk lg...this is soooo yummmyyyyy. gonna try lemonade and cream scone ;)