Tuesday, 4 September 2012

He’s back home

Thank you everyone for the get well wishes and doas.

We are deeply touched by your concerns.

Alhamdulillah, he’s back home this afternoon.

Albeit still very sore and traumatised.

He definitely looks like her’s been in a fight with 1 black eye and bruised cheek Smile.

I told the girls that their Dad sejak kecik bercita2 nak jadi stunt double tapi tak pernah tercapai until now, baru lah tercapai, hehehehe….

Kejap lagi sebijik lah muka Bruce Willis dalam Die Hard (minus the tan), hikhikhikhik….

But Bruce Willis takde mengerang langsung dalam Die Hard tu even muka bengkak2 and penuh bruises satu badan, macho gilers kan! Smile with tongue out 

Unlike hubby I ni…..heeeeee

Anyway, I would rather have all his moanings and complainings when he’s in pain than nothing at all….

And since semalam ada berita tergempak tu, I didn’t manage to put up an entry about our Sunday Father’s Day celebration.

Here in OZ, Father’s day falls on the first Sunday in September.

We didn’t do anything much actually, hehehe, except going to the Sunday market in the morning and then going to Fremantle afterwards.

The Other Half needed to get his electric bike serviced, tu yang pergi Fremantle.

IMG_0414

Sambil tu we all had a picnic while waiting for Dad.

But that night for dinner, I made something a bit more special than just toasted cheese sandwich, heeee….

But nak jadi cerita, as soon as it was time to have dinner, we had a power black out for about half an hour!

Nasib baik lah masa tu I dah siap masak everything or else kenalah I masak kat BBQ kat luar tu.

But we still had our dinner in the dark, only accompanied by candle lights.

But tak boleh lah I nak ambik gambar our dinner malam tu….

Since tak boleh ambik gambar our dinner, I tried ambik gambar using tripod and long exposure.

The Other Half kata, “Now, you’ve got the candle-lit dinner that you’ve really wanted.

IMG_0384

I think the candles made everything tasted extra sedap that night! hehehe….

I made roast chicken, roast sweet potatoes and carrots, potato nuggets (kedai mari), sauteed kale and spinach with garlic breadcrumb.

That was the first time we all makan kale and it was delicious! We’ve been growing kale this Winter tapi tak pernah nak mencuba.

Barulah yang we all tahu rasa dia berpuluh kali lebih sedap dari silverbeets and has more taste compared to spinach.

27 comments:

blu4sky said...

alhamdulillah, glad to hear your other half is back home...sempat lg buat lawak tu..hihihihi..you yourself must be tired ..have a good rest LG..our rgds to your other half and the girls..take care

kasihredha said...

Alhamdulillah Bruce willis dah balik rumah..
gelak je bila you compare bruce willis dgn your other half..of course le....sebab bruce willis cuma berlakun...boleh le still nampak macho...hahahaha.

Lisa H. said...

Thats good to hear that he is home recuperating... take it easy...
I've made kale chips recently...it was nice n crispy n gone within minutes :D

Chekgu Azrine said...

Syukur..speedy recovery..

penDragon said...

Alhamdulillah...TOH dh balik rmh. now akak bolehlah pamper dia puas2...

BabyBooned said...

alhamdulillah, glad to hear he's back safe and sound :)

dah lama i dok wonder about si kale ni. sedap ye? must go carik la like this. i'm dying to try it in a healthy green smoothie. err is that a big much? heheheheeee

ibh_sue said...

Alhamdulillah dah balik rmh. Hope cpt sembuh.

Zaitun said...

Maaf...kak Zai baru bw.Kesiannya...jadi mangsa dari kelalaian orang lain,nasib baik tak serius sangat. Syukur alhamdulillah dah balik rumah semoga cepat sembuh.

pizet said...

nasib x cedera teruk tapi trauma tu memang lambat nak pulih...

Rima said...

Oh my... i baru baca .. take care and rest well...

lilydvalley said...

muahahaha
Bruce willis has to fight the bad guy, so no time to complaint.
but this ur Bruce Willis has no bad guy to chase & fight.
anyway...rest well & hope he is not a demanding type of patient.
Nurse pun blh naik hantu kalo patient demanding ni...
hehehe

pB said...

syukur , tak ada kecederaan yang teruk


semoga cepat sembuh

susumanis said...

Alhamdulillah..doa i semua ok ya LG..aamin

ummisara said...

Alhamdulillah... :)

T said...

Hope he gets well soon!

And don't you just love Kale? Some people tak percaya when I told them that kale tak pahit. Kale is my go-to veggies after spinach, especially if I want my dish to feel more full. Kalau spinach bila masak dia layu from 2 cups jadi a few spoonful jer. As for kale, it doesn't layu as much, so I feel like I'm eating more veggies.

Ummu Madihah said...

Salam perkenalan. Sorry to hear about your hubby. Hope he gets well soon!

~Am said...

Oh kakak....Miss 13 is looking more and more like you lah nowadays...and Miss 8 memang ikut muka Daddy dia

:)

PUTUBAMBU said...

la..baru tau cerita..
semalam tak masuk ofis..rumah takde tenet..

kak LG, cakap kat dia.. get well soon ye!

m.u.l.a.n said...

alhamdulillah he's getting much better.. tibalah saat2 mau bermanja2 dgn u...

sini kalo takde air, ok jgk lagi sbb blh catu2 guna air kat tank tu.. but if takde electricity, maka duduk lah kami kat luar rumah.. u know lah rumah tepi laut china selatan ni.. peluh macam air terjun je nanti.. hehe...

get well soon mr willis..!!

Nadia Dzai said...

Alhamdulillah! hopefully he'll get well soon! :)

Aida Salleh said...

Syukur alhamdulillah. Dah ada depan mata senanglah sikit kan sis?! Semoga Mr. Bruce Willis cepat sembuh. :-)

wah specialnya fathers day celebration. candle lite dinner gitu. :-)

Shiela Latif said...

Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin LG.....makin lama makin cantik anak dara LG :)

Messy Mummy said...

Alhamdulillah TOH okay. Hopefully apa2 yg tertinggal sembuh cepat2. Take care!

wan G Silk said...

alahai cian TOH kena langgar...takut pulak saya dengar..kalu saya tu, mesti dah phobia nak cycle lepas ni..kak LG, bitau TOH get well soon ya..& to kak LG, keep on masak2 great stuff and post kat blog ni..i really really love your blog..semuanya menggiurkan..(err..i mean food la kan..hehe)

lemongrass said...

blu4sky,
memang I yg rasa sangat2 penat after the ordeal macam I pulak yg kena langgar, hehehe. I guess sbb kita yg kena put up a strong face in front of everyone, tu yg rasa penat kan.

Kak Kasih,
bruce Willis tu lelaki paling macho, hahahaha. Hubby I kata dia pun tak moaning and mengerang setiap masa, so macho lah jugak kiran nya ;-P

Lisa,
we tried kale chips the other day. It was really nice and moreish out of the oven but smelled a bit too strong once cool and left overnite. I might have to bake them in small amounts next time :-)

chekgu Azrine,
Memang sgt2 bersyukur sbb dia tak cedera teruk and dah balik rumah after only 1 night :-)

Pendragon,
hahaha...I pamper dia sehari dua aje, pastu dia dah pandai buat a few things himself. Dia kata dia tak nak lah ambik kesempatan lebih2, hehehe

BabyBooned,
good luck with kale in smoothies! I tak berani kot nak cuba lagi, hehehe. maybe rasa dia mcm rasa that 'wheatgrass' in smoothies kot. I like my smoothies creamy and so full of fat, hehehe

Sue,
Memang lega tengok dia dah ada kat depan mata kat rumah sendiri :-)

Kak Zai,
tu lah, kdg2 kita betul2 careful, tapi orang lain yg cuai, kita yg jadi mangsa. Alhamdulillah tak cedera teruk.

Pizet,
trauma tu mau kot setahun nak pulih agaknya....

Rima,
thanks :-)

Lily,
Bruce Willis macho giler tu yg kena fight bad guys, hahaha.
Nasib baik lah patient I ni tak demanding langsung so boleh lah I relax sikit seminggu dia kat rumah ni :-).

pB,
memang syukur sgt2 :-)

susumanis,
Amin.... :-)

Ummisara,
syukur ke hadratNya :-)

T,
that's why we were hesitant to try it at first thinking that it was bitter like silverbeets. Now, we'll definitely have it in our garden all the time. Unfortunately, the caterpillars love it so much too so sangat lah susah nya nak basuh and nak make sure there's no caterpillars before we consume it because of its curliness.

Ummu Madihah,
salam singgah ke my blog and thnaks ye for the doa.

Am,
ye ke Miss 13 is looking more like me now? I guess sbb she's looking more and more asian everyday kan :-). A lot of people don't believe yg dua orang tu adik beradik, hehehe.

Putu,
thanks ye utk doa and get well wish tu :-)

Mulan,
angin tepi laut kan best sepatutnya lah so kalau takde electric, duduk kat luar rumah sambil menikmati angin laut, alangkah damai nya, hikhikhikhik...

Nadia,
InsyaAllah, his wounds are healing so far :-)

Aida,
Dah ada depan mata memang senang nak jaga dia. And alhamdulillah, dia senang dijaga tak perasan diva mcm Bruce Willis, hehehe

Shiela,
selamat hari raya tuk you juga. Thanks for the compliment tu :-)

MM,
so far his wounds are healing nicely tapi trauma wounds tu yang susah sikit nak heal kot.

Wan G,
memang dia dah phobia betul nak naik basikal skrg. I said to him, nanti cuti sekolah, kena jugak bawak budak2 naik basikal tapi we'll make sure stay on bike path aje.



~Am said...

it's the eyes....memang ikut u...

Mazrah Hamzah said...

Salam Kak,
Kale sedap buat masak lemak. Had that almost everyday when I was in Dublin. Hehehe.