Wednesday, 18 July 2012

Word-few Wednesday

He's going to be home tonite.
I can't wait to start using the camera again to ambik gambar our dinners instead of using iPhone, hehehe.
I definitely need someone to tutor me on how to use the iPhone camera.
I am so hopeless at it!
For dinner malam ni, I made calzones with minced meat and cheese filling.
But I malas nak hias bagai, I just took photos of them on the baking tray n on the plate aje.
And also of the girls eating them, hehe :-).

14 comments:

shahlin said...

hapa? tak sabar sbb nk guna cam semula? cehh igt tak sabar sbb dah rindu2;)sedapnye nengok anak dara tu makan!

Chekgu Azrine said...

Nmpk sdp!!terus terliur ni..hehe

ibh_sue said...

Aslmkum Kak!.
Ayoo..terliur tgk food tu. Simple tp nampak sedap.

Norhafizah (Lina) said...

I wish my kids can eat mcm ni for dinner. tak perlu nasi dan lauk pelbagai.

kasihredha said...

oklah tu..guna iphone pun cantik juga...just edit je kot sikit.

inti apa tu LG?

m.u.l.a.n said...

fuuhhhhh... gerenti sedaaappppp... i rasa kalo dapat calzones tu, i makan 2 kot.. or more... i lagi tak reti update blog wthout photo guna iPs semua tu.. type text boleh la.. nak upload photo no know one.. hehe..

mamasuri said...

walau tak tau detail pasal food ni..tp mmg nampak menarik dan sedap...lebih2 tgk anak2 dara akak makan tu...

ADEEYA said...

Macam sedap je tengok diaorang makan :D

IdaShazana said...

anak-anak tekak melayu, tetap kena amik nasi

IdaShazana said...

baru teringat, dulu tom cruise datang meminang saya tolak mentah2

:)

blu4sky said...

bestnye LG, i ada pelbagai selera nak kena layan kat rumah ni.. feninn

an15 said...

I dah nak start puasa Friday, thn ni puasa extra sebab start kat HCMC but raya kat Perth :p

Anis

liemaopurut a.k.a ana said...

tak yah hias pun dah nampak sedapp kak LG...nyum nyum

lemongrass said...

Shahlin,
oops...bocor rahsia ;-P

Chekgu azrine,
rasa dia lebih kurang bun berinti tapi lagi bagak so makan 1 terus kenyang :-)

Sue,
wassalam. I kan suka bebeno masak benda2 yg simple ni :-)

Lina,
I am so happy that my kids lagi suka benda2 mcm ni dari nasi and lauk pelbagai, hehehe.

Kak Kasih,
tu lah yg susah nya, I tak tau mcm mana nak edit guna phone, hikhikhik.
Inti dia beef mince and some veges.

Mulan,
I ni pun sbb nampak free apps Blogger yg bole download ke phone, tu yg reti jugak sikit2 nak update guna phone. Tapi klu nak bega2 the photos and bega2 html, memang surrender awal2 lah. :-)

mamasuri,
anak2 I ni anything yg involves bread especially kalau homemade, memang akan makan beria2 mcm sedap sgt2, hehehe

Adeeya,
makan sambil tengok tv, memang sedap aje,tak perasan dah habis satu pinggan kan, hehehe

IdaShazana,
anak2 I dr kecik I dah sogok western n asian food, tu kot yg tekak diaorang tak mintak nasi hari2, hehehe.
Psst..I tak minat Tom Cruise langsung, hehehe

Blu4sky,
Dulu I ingat nak fikir menu hari2 is kacang putih. Now I kena masak hari2, baru tau betapa peningnya nak fikir, hehehe

Anis,
you doa lah banyak2 so raya falls on Sunday kat Perth ni so boleh you puasa 30 hari aje and then boleh kita beronggeng dgn senang lenang sbb weekend :-)

Ana,
hehehe...tapi tak nampak menggiurkan ;-)