Saturday, 14 July 2012

He’s going again

The headline in the news today is the reason why we don’t swim or go to the beaches anymore.

I know it happens quite far from the shores but still, you never know, the great white might suddenly decide to come close to the beach when we are in it.

So, the best thing is not to go into the sea water at all kan….

For the past 10 months, there’s been quite a number of fatal shark attacks around WA ni.

And a few times jugak the beaches have been closed due to shark sighting near the beaches.

Takpelah, we all tak rasa rugi pun tak mandi in the sea, the girls are quite happy just swimming in the pools aje, hikhikhik….

We used to go to the beach when we first came to WA and slalu pergi beaches in Adelaide dulu.

But sekarang ni, memang The Other Half sudah banned swimming in the sea in our list of activities we could do sebab dia sangat2 takut kalau kena attack dgn sharks ni Smile.

But kat OZ ni, there’s so many poisonous creatures anyway, kalau tak dalam air, kat atas darat so sama aje lah kat mana2 kan, hahaha.

Anyway, orang yang penakut sharks tu will be away from home for 4 days from tomorrow.

He’ll be flying off to Darwin esok until Wednesday night.

So, I masak dinner tonite ikut selera tekak dia sebab for the next few nights, I will be cooking ikut selera I, yippee, hehehe….

He wanted to have meatballs with chips/fries so I pun buat lah this swedish meatballs untuk makan dengan gravy and fries.

He said, “I will miss your cooking so much when I’m in Darwin Sad smile“.

Eleh, kat Darwin boleh makan Nando’s and ada a couple of halal Indonesian restaurants there also so he’ll be fully happy there with the food.

Mau lah agaknya hari2 dia pergi Nando’s nanti tu kan.

But for tonite, dia makan meatballs aje lah which he really loved.

IMG_9504

Meatballs with gravy and fries and buttered steamed beans (yang we all petik kat kebun Smile).

IMG_9516

I still think this meatballs lagi sedap dari IKEA’s, hikhikhik Smile with tongue out.

IMG_9505

I fried the fries again which made everyone berebut2 makan the fries!

Gemuk lah everyone lepas ni!

12 comments:

linda said...

Saya pun xdela berkenan sgt dgn meatball di Ikea.Sbb dry sgt.Hiii... Elok jgk,xdela duit terbang mkn kt situ. Hiii

shahlin said...

wait wait wait dis time mmg perhati betul2 kt plate tu. kenyang ker LG mkn dinner camtu.

ira_bluebee said...

saya ingatkan makan dgn cili padi td..rupa2nya beans..hahahaha

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Min..klu atie xlarat nk mkn camni jer,kena cari nasik gak!hihik

wan G Silk said...

meetball itu..sungguh menggiurkan...nakkkkk

m.u.l.a.n said...

i gerenti meatballs tu lagi sedap dari ikea.. sbb i tgh rasa meatballs u ni.. tengok semua masakan u, i dah terasa2 kat tekak ni tau..

baru baca headlines pasal shark attack tu.. hubby i ni tak sabar2 nak dive kat perth.. ok kot.. u jgn main2 kat laut tau.. dok tepi pantai je..

sama la i kalo king takde.. mesti masak ikut tekak i.. budak 2 org ni terpaksa ikut la.. tp kadang selera sama sempoi je.. senang i kan.. hehe..

ummuaidan said...

salam kak,
meatballs tuh u beli yang dah ready yer? since i dok sini hardly dpt makan meatball sbb susah nak dpt yg halal....kalau buat meatball sendiri susah tak?

IdaShazana said...

kak...selamat menyambut ramadhan

Chekgu Azrine said...

Alolo..tp msk ikut selera tekak tu..kesian je dgr..hehe

kasihredha said...

sangat yakin your meatballs lebih lazat dari ikea punya :)

lemongrass said...

Linda,
peminat tegar meatballs IKEA akan kutuk I kaw2 sbb mengata meatballs IKEA tak sedap, heeee

Shahlin,
kenyang sgt2 you! tengok lah berapa banyak meatballs I makan tu :-).

Ira,
hahaha....kalau cili padi, I yg akan menangis dulu :-)

Atie,
Salam. Sebab dah terbiasa kan, tu yg tak mencari nasi. But bila jumpa nasi lepas tu, mmng akan makan beria lah :-)

Wan G,
meatballs memangg sgt2 sedap kan ;-)

Mulan,
hubby you tak takut sharks ye, hehehe. Hubby I bukan setakat dive, masukkan kaki dlm air laut pun dah tak berani skrg sbb takut kena gigit dgn sharks :-).
kalau you all dtg Perth, make sure you let me know eh! Boleh you gossip2 dgn I sambil makan2 while your hubby pergi diving :-).

Ummuaidan,
Salam. Meatballs I semua buat sendiri. I tak tau ada jual meatballs halal ke tak kat sini, probably ada kot.
nak buat meatballs ni senang sgt2, as long as you ada mince meat lah. Or else, kena mince the beef yourself so a bit leceh lah.

ida,
Selamat menyambut ramadhan utk you sekeluarga juga.

Chekgu Azrine,
bila jadi wife n Mum ni, selalunya akan masak ikut selera anak2 n hubby dulu, baru lepas tu masak ikut selera kita kan ;-).

kak Kasih,
hahaha....Habis lah I kena kutuk n kondem kaw2 dgn peminat2 meatballs IKEA :-D.

Dessert Paradise said...

Hi LG.... so nice to hear TOH's punya words..... ' I'll miss your cooking so much when I'm in Darwin...' ingat senang husband nak bagi pujian mcm tu.... (wpun kdg2 kita rasa release kejap...sbb diaorg away... so boleh masak cincai...) Shows that dia mmg appreciate masakan you selama ni...