Saturday, 7 July 2012

A day of good food and good company

Thank you everyone for all the warm birthday wishes and the doas.

I feel so humbled by them.

It feels so good to have beautiful readers who spent some of your precious time to send all the doas to me.

Amin ya rabbal al amin…

I wish I could reply to each one personally but kalau buat macam tu, tak tidur lah I malam ni, hehehe.

Anywayyyyyy…..

We spent today celebrating our joint birthdays together, The Other half’s and mine.

But of course lah budak dua orang itu turut mengikut kan sebab tak best lah nak celebrate birthdays without them Smile.

But sebelum pergi meronggeng, us 3 girls ambik gambar sama2 sebab I nak tunjuk something…

This photo was taken last year when we went to the farm.

IMG_0962

Everyone was still so cute and slim, wahkahkahkah Smile with tongue out.

And these photos were taken this morning..

IMG_9374

IMG_9375

Apart from my apparent chubbiness, you can see that Miss 13 has suddenly surpassed her Mum in height, hikhikhik…

I tau lah I pendek so sangat senang lah budak2 tu nak grow up lebih tinggi dari I kan Smile.

Miss 13 is one of the smallest in her group of friends so when she tells them that her Mum is much shorter, diaorang macam tak percaya aje ada orang lagi pendek dari dia, hahahaha.

(Takpe, nanti lah I bergayut hari2, baru boleh tinggi sikit kot. Either tinggi or I will have extra long arms, heeee….).

Then, after ronda2 kat the shopping centre, we went for our birthday lunch at a sushi place.

Kesian the girls sebab it was the first time they went to a sushi train place so memang ala2 jakuns sikit lah, hehehe.

They were so excited to see all the plates going round and round with all the wonderful dishes.

Macam ni, next time balik Msia, memang kena bawak diaorang pergi makan sushi at restaurants yang ada the sushi train lah kan.

IMG_0332

tangkap lentok dulu sebelum makan.

IMG_0333

Masa ni lah everyone tried the unagi, the seaweed salad, the octopus and the oysters yang memang I tak buat at home.

But sayangnya takde pulak tempura soft-shelled crabs on any of the plates or else sure dah I akan meratah itu sahaja.

We had so much fun though stuffing our faces with sushi, hehehe.

After dah kenyang makan sushi, we all melantak frozen yoghurt pulak.

IMG_0344

IMG_0346

And then balik rumah feeling so stuffed.

For dinner pulak tadi, we had leftovers from the party and last night’s dinner.

Sangat lah senangnya hati I sebab tak masak langsung the whole day today, yippeeee…. Open-mouthed smile.

17 comments:

ibh_sue said...

Omg miss 13 mmg tinggi. Tinggi lampai cantik like model. :)

YaNa said...

kak min...happy belated birthday......may Allah grant u with happines ya...i always waiting for ur post every night...he3...

IdaShazana said...

happy belated birthdy kak.
kalau ditengok betul2, bukan anak yg terlebih tinggi, mungkin mak yg agak kurang tinggi

shahlin said...

very seldom baca cerita ur family outing makan kat restoran. selalu either mkn kat umah or bawak bekal dari rumah. ;)

wan G Silk said...

happy belated b'day kak LG..
moga panjang umur murah rezeki sentiasa diberkati selalu..;-)

whitecappuccino said...

Masihh maintain slim lagi la :)

Mat Gebu said...

Comeyy je memasing...bila sebut "slim"..terus ai ingat "slim river" kat Perak...(sebab kita kan gebu)..

QASEEH HATIKU QASEEH said...

miss 13 mcm muka her mum...n miss 8 mcm muka her dad...wlu jauh d perantauan...sgt2 teruja baca ur pnya life style there n ur pnya mskn...mmbuat air liur meleleh...nak try tp malas...hihi

Indah Eyah Abu Samah said...

Happy birthday kak. Semoga panjang umur, murah rezeki, bahagia dunia dan akhirat.

blu4sky said...

LG, hahhaa...i guess kids will get excited over anything..my kids yg few times gi sushi king pun get excited with the sushi train because they get to pick whatever they want to eat but we have to tutup mata lah when we get the bill.. tu yang takle pegi selalu..rabak purse i...hahahaha...

Yan said...

Happy belated birthday to u guys!! semoga panjang umur & dimurahkan rezeki and sihat2 slalu....love that 1st pic of u n the girls....sooo sweetly bonded & naturally happy :)

mrs plain-june said...

happy belated besday kak LG!!! i remembered that yr birthday is on the same date with my husband tapi tak sempat nak bukak blog to wish you.. in fact dah lama tak jengah sini.. huhuhu.. rindunyaaa!!!!!!!!! tengok2 si anak dara dah tinggi drp maknya! hihi.. so cute! saya doakan semoga kak LG sentiasa dirahmati Allah dan bahagia hingga akhirat sana.. ameen..

CS said...

Hi LG
Happy belated birthday sweet 42. Mudanya dia!

Samalah orang Msia pun selebret makan sushi mushi juga. Cam berjanji plak, hehe..

QiStinA's said...

happy belated bday LG... wah anak dara dah sama tinggi yek..tp tak pe..u still maintain comey...

Chekgu Azrine said...

Lawa2 btul ank akk..chomel!!

AbbotCottage said...

Cantik dahhhh Ms. 13. Dia buat mata gitu, dah rupa ala2 Kristin Kreuk, ngancam.

lemongrass said...

Sue,
I lah yg kemetot bukan dia yg tinggi, hahaha.

Yana,
bila malam2 tgh lepak2, boleh lah baca blog I kan since I suka update malam2, hehehe.

Ida,
memang betul tu, I ni kemetot ala2 pokok bonsai tu hah, hehehe.

shahlin,
we all memang jarang sgt2 makan kat luar. Jimat duit lah kononnya, hehehe. Pastu laki I pulak kata bini dia ni pandai masak macam2 dishes so buat apa buang duit kat luar, hehe.

Wan G,
thank you he for the doa :-)

Whitecappucino,
I dah tambah berat sikit from last year but still under control lagi, heeee...

Cik Mat,
Kat sedenak takde 'slim' river ye? Semua gebu2, hehehe...

Qaseeh,
Miss 13 tu memang muka asian lebih banding dgn adik dia, hehehe.
I ni kalau tak rajin masak, memang akan kelaparan lah my family, hehehe

Indah,
terima kasih utk ucapan dan doa tu ye :-)

Blu4sky,
tu lah yg we all tak pergi makan kat sushi train kat sini sbb terketar2 nak bayar the bill, hehehe.
I told them bila next balik Msia, I will take them makan kat sushi train sbb duit Aussie tgh tinggi kan, hahaha

Yan,
thank you ye for the doa and the wish :-)

June,
Thank you for the wish ye! Anak dara I tu memang dah meninggi lately :-)

Cik Som,
best weh dpt makan sushi on our birthdays kan, tak payah masak pastu orang belanja, hahaha.

Qistina,
hikhikhik...I ni rendah so memang snng sikit lah nak maintain comel ;-P

Chekgu Azrine,
terima kasih :-)

Abbot,
First time I dengar nama Kristin Kreuk tu so I pun google lah dia. Hikhikhik...cantik gak dia ye! :-)