Monday, 16 July 2012

Aggghhhhhh!!!!!

My laptop has been infected by a virus which is quite vicious in a way because it takes control of yr computer.
How it got it is still a mystery because I ni jenis orang yg tak bukak link sebarangan anywhere.
The only explanation I could give is that I opened someone's blog tadi (which I've never been to before) n before I knew it, my laptop was infected.
Tension sungguh!
So now I hv to wait for The Other Half to come home from Darwin to remove the virus n reformat my laptop.
Last time he reformatted my laptop, he managed to delete my food folder. I just hope this time my food folder remains intact, hehe.
Jadi, in the meantime while waiting for him to come home, I can't turn the laptop on at all :-(.
Which means that for the next few days until the weekend, I'll be updating my blog using my iPhone aje lah n the photos pun will be taken using iPhone saje lah.
Marilah sama2 bersimpati dgn I sbb it takes me a long time to type using iPhone. Asik silap eja aje due to my chubby finger kot, hikhikhik.
Anyway, malam ni for dinner I massk masak asam pedas ikan. But i guna perencah Adabi aje which wasnt too bad actually and I guna ling fillet.
For the girls pulak I masak rigatoni in cheesy sauce ala mac n cheese n oven baked chicken drumsticks.
I had the masak asam all to myself, yeay, hehehe.
While The Other Half pulak in Darwin had Moreron Bay Bug n rice for dinner with a taster plate of 3 sweet things for his dessert.
That dessert plate cost $18! Mahal giler kan. Luckily it's on tab, hehe.
He said to me "God, I really do miss yr cooking. It's not fun eating alone."

14 comments:

ka6_jeram said...

Akak kalo takut terhilang file kalo format, cuba pakai dropbox atau google drive. Kire upload file tue nanti leh download balik kalo hilang.

shahlin said...

sambal belacan lawan asam pedas dengan timun takde ker? ;)

Messy Mummy said...

yer la kmin, guna dropbox okay. insyaAllah selmat segala folder. hehehe...

hubby kmin baru tinggal sehari dah rindu ur cooking. harus masak sedap sungguh nieh :)

MESSYSERABUT said...

nasib baik ada iphone kan kalau tak kempunan nak baca blog kak LG. btw we are in the same boat. my lappy pun kena virus few days ago nasib baik dan reformat! sabar okeyhhh... hehe.

mrs adam said...

mesti rasa tension kan terklik blog yang ada virus tu.hehe.kadang2 tuan punya blog tu pun tak tahu ada virus kat blog dia.saya pakai kapersky,setakat ni ok.before pakai kapersky asik je la kena reformat.

m.u.l.a.n said...

I dah kena dulu.. sakit jiwa raga sbb byk benda dlm lappy..

I tak reti nk update guna iPhone.. lagi buat IT I ni..

wallaaaa... TOH tu dah rindu bangat tu..

Engineers Love Cooking said...

Salam, elok guna cloud untuk simpan file. I did it for all my recipe files and images. It easy to download anywhere you are. Try it. I use dropbox.

pB said...

harap harap laptop dapat diselamatkan ....

asam pedas...
hmmm ....
boleh jadik menu berbuka hari pertama nie ...

thx

FnF Simple Life said...

Asslm kak LG...suka follow cerita kak LG... esp menu2 western akak yg super sedap tu... cuma kengkadang link yg kak LG bagi utk resepi2 western tu byk yg sy tak dpt nk bukak... jepun ni mmg suka block website dari luar...hmmmm geram betul.

haish risau juga virus boleh merebak dari blog...

BabyBooned said...

Oh no i hate viruses of the cyber kind n everythg else. Mmg frust when laptop kena virus! I baru nak recommend dropbox but looks like ramai yg dah recommend :)

Travelogue Kopiolimauice said...

sedapp!! bleh masuk MasterChef hihihi....

Nina Johari said...

nampak sangat sedap! mcm makan kat restoran gitu.. :)


follow me.
http://websitenina.blogspot.com/

CathJ said...

Blog sape la yg membawa virus tu.. Hrp2 bukan kita yg punya... Scary gak... :)

lemongrass said...

Thank you everyone for the suggestions and the sympathies.
Thank goodness, takde benda2 yg hilang masa reformat and so far takde nampak yg my laptop was damaged by the virus.