Saturday, 17 September 2011

What did you say you want?

Miss 7 mintak pony for her present.

Boleh macam tu?

I told her she can ask for anything she wants, tak jadi problem, but there’s a better chance of it coming true if she asks for something more appropriate.

Baru aje Yr 3 dah mintak pony, dia ingat Mak Pak dia ni kaya macam Bill Gates agaknya!

Kalau dia mintak pizza for dinner macam ni….

IMG_2247

IMG_2250

Ok aje I nak tunaikan kan Smile.

Or kalau dia mintak creamy scalloped potatoes with sauteed marinara macam ni….

IMG_2285

IMG_2287

ok aje I nak tunaikan…

Ini dia mintak adik beradik yang ini

IMG_9949

Mintak mahap aje lah ye….

Sampai bila pun takdenya wish you tu akan dipenuhi dek we all, hahahaha….

15 comments:

zarin said...

hahaha sebijik macam my hasya the other day. dia mintak pony jugak so kan i buatkan cake and tarukla 2 ekor patung ponies on the cake tu..hahaha tak mampu lerrr nak cari pony tuh :D

Cik Kamoo said...

pizza tu nampak menarik dan sedap! takda tempek resepi ke???

June said...

adoi2 tergelak org. bdk2 skrg benda2 yg pelik mintak nyer.

in the end dia still nk pony ke ?

azieazah said...

Nak tambat kat mana plak nanti tuh. Takut dia bawak masuk bilik air mandi sekali nanti. hahahaha.

penDragon said...

what...what??? pony for her present?? yg ni I mmg ROTF la....hahaha...ini menambahkan lagi her cuteness!

lemongrass said...

Zarin,
We all pulak dgn tak mampunya, pastu tak kuasa nak tunaikan her wish tu, hehehe.

Cik Kamoo,
I dah pernah tempek recipe pizza dough tu. Topping pizza tu I just letak apa aje yg ada in the fridge.

June,
Dia saje je mencuba nasib mintak pony tu tp dia tau memang besar kemungkinan tak kan dpt punya lah, hehehe. Sampai skrg dia tak tau nak apa lagi :-)

Kak Azie,
I rasa klu dia dpt pony, maulah agaknya dia ajak pony tu tidur sama2 kot.

Pendragon,
DIa terlupa yg Mum n Dad dia tak sekaya Bill Gates, hahaha.

Cat-from-Sydney said...

Aunty LG,
Kot dia mintak pony riding lessons tu boleh tahan jugalah kan? Mama kita kan tak aci. Kalau we all mintak pizza, dia pakai lebanese bread or pita aje. Takdenya dia nak menguli dough. Will you adopt me Aunty LG? purrr...meow!

lemongrass said...

Angelina,
pony riding lessons tu anytime boleh bagi, ini mintak pony sekali, no way jose lah kan, hahaha.
Mama you busy all the time so mana ada masa nak menguli. She has so many mouths to feed unlike me yang cuma ada 4 mouths to feed aje :-).

kasihredha said...

hihi
kalau ganti dgn kucing boleh tak?
kucing kat msia sekarang pun ribu riban...huhu

Unaizah said...

It's good Miss 7 mintak pony. Yg penting she aims high....dpt tak dpt belakang kira. Apa kata you bagi patung pony ke...at least dpt gak kan hihihi.

sHieRa cAkAp said...

Hahaha... Mintak pony ye... Budak2 kn.. bila kate boleh mintak ape je yg dihajati mulalah... Sabar jelah...

Tasha said...

high taste jgk..gagaga~~~

lemongrass said...

Kak Kasih,
kalau ganti kucing, Mum dia pulak yg akan hari2 ada allergic reaction. And klu kucing poo poo, I jugak yg akan kena bersihkan, hehehe

Unaizah,
Hahaha...aim for the highest pastu slowly scale it down until dapat :-)

Shiera,
Baru Yr 3 test dah mintak pony, klu result best nak masuk uni nanti, mau lah mintak kereta agaknya ye :-)

Tasha,
budak2 and ponies :-D

knv said...

kihkihkih!

sis, layankan aje. tapi kalau bela pony ni bukan kena ada back yard besar ke?

kang habis sayur2 dan bunga2 you dimakan dek pony hahhaha!

:D

lemongrass said...

knv,
Kalau ada pony, kenalah we all pindah duudk kat farm and country mana2 kan semata2 nak bagi pony tu ruang besar nak bergerak and so dia tak makan my sayur and pokok bunga, hahaha.