Wednesday, 21 September 2011

ikan di laut, bunga di darat…..

Maybe I should do Wordless wednesday for the first time.

Sebab I tengah kelu untuk berkata2, hahaha.

Layan gambar aje lah ye.

My dinner malam tadi….

IMG_2332

Malas nak masak sebab laki takde kat rumah….

IMG_2339

1 bunga….

IMG_2375

2 bunga….

IMG_2377

3 bunga…..

IMG_2354

Another type of bunga Winking smile.

IMG_2385

Miss 7 kata, “The smell of this rose reminds me lychee.”

Lychee?

To me it smells exactly like rosewater yang orang selalu guna in Middle Eastern desserts! hehehehehe….

Have fun smelling the roses Smile.

20 comments:

kasihredha said...

bestnya ikan bilis goreng..

akak pilih rose paling bawah
misti le undi jatuh pada bakal menantu kan..hihi

akak pula rasa..bau rose sama dengan jambu monyet (betul ke nama jambu tu mcm tu..akak pun confuse)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam LG..comelnya 'bunga Rose' yg last tuh!.ha'ah...atie pon xsuker cium bau bunga rose sbb cam bau 'aci'..sbb jiran2 atie semua india.depa suka letak bunga kat rambut:)

cahya indah said...

terliur tengok ikan bilis tu..sedapnya.

sHieRa cAkAp said...

Ikan blis... drooling...
Miss 7 gadis melayu terakhir...

Oyis said...

sedap nya ikan bilis. my stok ikan bilis dah hapak. tension nya. dah la mahal... nak suh org msia pos plak x sampai hati... drool aje lah kak LG huhu

SJB AKA SUE J-B. said...

Terpingin nak masak ikan bilis pulak tapi macamana sendiri pun tak pandai masak haha.

penDragon said...

laki xde kt rmh mmg kurang semangat sikit nk beriya2 masak kan!

ibh said...

Mungaaa cantikkkk....Miss 7 pun bunga juga..Dah beso dah anak dara akak tu..(^_^)

Shereen said...

LG,
bunga tu semua I tak heran but...your ikan bilis goreng tu..ayoyo...drooling, babe!..seriously!!

Shereen said...

LG,
*yelp*..I thought I can start my long overdue diet today...siap pergi line dancing class this morning and breakfasted with special 'k' lagi...but after seeing your lauk ikan bilis kicap tu with the setompok sambal belacan..I think I'll differ my diet to tomorrow lar..hahaha.I'll ban your blog from my reading list from today.Have a great day today..nak pi masak ni..hahaha..tsk!tsk!tsk!

blu4sky said...

LG, munga yang pandai bercakap tu yang paling comel dan cantik :)

Chech said...

LG, I love, love, love photos of your roses! The roses are beautiful; your composition make them more beautiful.

And, it is inspiring to see you update your blog every day :).

eliyaezlinalias said...

bunga yg last tu baka mana eh kakLG? heheheh

Ayu said...

ala....ikan bilis akak tu m'goda ayu la.huhu...mlm ni my dinner very simple (bkn tiap2 hari dinner simple ke? :D) n salah satu lauknya is ikan bilis.tp x sure lg nak msk ikan bilis goreng with bawang or ikan bilis goreng then tumbuk dgn lada itam..sbb ayu nak mkn dgn bubur,telur asin n telur dadar (utk ainnur n faris).yum..yum...

seme roses yg akak tanam tu lawa2.tp paling kenan last roses tu.hehe...bln depan akak blk kan? brp h/bulan ek?

Anash said...

LG,
dah start daa...the roses and the micro lense...
heheh
keep up ...like the shoot...

Rozita said...

I pilih bunga yang last tuh ! Jelita la...

Zaitun said...

Bunga yang last tu lagi comey....

Soo Hae Daa said...

comel jek miss 7...bau bunga pon leh bau cam lychee..heheheh

liemaopurut said...

LG,

lawa la roses tu.....seronok kan dapat tengok rose tu mekar depan mata....

lemongrass said...

Kak Kasih,
Jambu monyet macam mana rupa dia? Tak pernah dengar. Ikan bilis goreng ni kan memang kiranya makanan ruji bila tak tau nak makan apa :-)

Atie,
hehehe....aci2 depan rumah Atie tu kan sure bau harum aje bila diaorang kumpul ramai2 kan. Kiranya mcm taman bunga bergerak lah :-D.

Cahya,
makanan paling simple tp paling sedap :-)

Shiera,
Miss 7 tu tak dpt pengesahan lagi yg dia gadis melayu sbb dlm birth cert dia takde tulis 'kaum', hehehe

Oyis,
I kalau balik Msia or klu ada family dtg sini, memang akan kirim bilis berkilo2 and then simpan dm fridge so dia tak go off. Bilis kat OZ ni tak cantik langsung.

Sue,
Kalau I goreng bilis kat dlm rumah, 1 rumah bau but sedap punya pasal, I tak kisah, hehehe.

Pendragon,
I kdg2 kalau laki takde a few days, memang terus rasa malas giler nak masak.

Sue,
Memang makin besar anak2 I tu. Yg kakak makin tinggi, yg adik makin berisi, hehehe

Shereen,
hahahaha....sorry lah ye sbb berjaya mendelay yr diet with the bilis goreng and sambal belacan :-). I klu makan these 2, memang will tambah nasi definitely and say goodbye to my diet! :-D

Blu4sky,
bunga tu kdg2 buat we all gereeemmmmmmmm aje, hahaha

Chech,
thank you for the compliments :-).

Eliya,
yg tu baka takde jual kat kedai. Hybrid special punya, hahahaha.

Ayu,
wah sedapnya makan bubur nasi dgn segala mcm lauk sampingan tu. Kat rumah ni I sorang aje yg makan bubur nasi so tu yg lagi senang for me nak masak nasi aje :-).
I balik insyaAllah 3hb tp kejap aje.

Anash,
hehehe...bila ada bunga kat taman, baru lah best keluar macro lens kan :-)

Rozita,
bunga yg last tu yg paling tak wangi sekali sbb tak mandi lagi :-)

Kak Zai,
bunga yg last tu suka sgt posing depan camera, tu yg kena ambik gambar dia :-)

Soo Hae Daa,
I pun tak tau mcm mana dia boleh kata bau bunga tu mcm bau lychee :-)

Liemaopurut,
bila bunga ros tu mekar cantik, memang best tp nak jaga dari serangan serangga tu yg tak larat betul.