Sunday, 25 September 2011

Last weekend for Raya do

Weekend ni kira nya last weekend nak buat open houses for Aidil Fitri lah kan. Lepas ni kita buat open houses for Aidil Adha pulak, hehehe.

We all pun tadi ada buat jamuan raya kat masjid where The Little Misses go for their Sunday mengaji. Sambil tu kira last day nak bergaya dengan baju kurung lah. Dah habis Raya, takdelah nak pakai baju kurung kat sini.

Main dishes kat majlis tadi was BBQ. Ada sate, chicken wings and sausages. Pastu everyone brought pot luck dishes.

I bawak cupcakes and serimuka. Itu aje yang I rasa I boleh buat dengan jayanya, heeee….

IMG_2508

I calit the choc icing on top (I told you yg my deco skills memang zero, tu yg sememeh aje, hahaha) while Miss 12 did everything else.

The potluck table at the masjid.

IMG_2517

IMG_2516

Dah lama tak makan sate yang orang lain buat so tadi dapatlah merasa sate yg sedap. Kalau I buat gerenti ada aje yang kureng, hehehe.

Memang banyak lah food tadi sampai Miss 7 pun kata, “I can’t eat any single thing anymore!” Hikhikhikhik…..

IMG_2510-1

IMG_2529-1

Masa ni belum makan lagi so tu yg boleh posing baik punya Winking smile.

Lepas puasa I gained back 1kg+, pastu masa demam last week, I lost the about 500g, pastu dah baik demam, cepat aje dia naik balik!

23 comments:

JaJa'Z said...

kak mynn..hilang 'mat salleh kat muka miss 12 bila dia pakai tudung..hehhe..so cute...

kasihredha said...

cantik sangat miss 7 & 12 pakai tudung.Ayu..

cupcake tu lawa ape...kreatif, kalau akak buat lagi hancur...hihi

Cat-from-Sydney said...

Aunty LG,
Your cupcake carrier sama je dengan Mama punya! Target? hehehe... purrr...meow!

lemongrass said...

Jaja,
terus jadi mcm rupa cina mualaf ye? hahaha ;-)

Kak Kasih,
Nampak lah kemelayuan diaorang bila pakai tudung ni :-).
Orang lain boleh deco cuppies dgn mcm2 bentuk icing, I boleh calit flat aje, itupun tak smooth, hahaha.

Angelina,
I think I bought that kat KMart, so probably cheaper than your Mama's Target one :-).

penDragon said...

wah...sofan santunnya Miss 12 dgn Miss 7 fakai tudung! dua2 cantik & comel ok....

K LG, I like your glasses!!

ieda said...

salam aidilfitri di penghujung Syawal...
I love the entry below...jealous pun ada gak..ahaks..

sHieRa cAkAp said...

Salam kak, best je cupcake tu...
Em tulah kak... Masa pose trun but start je raya adeh..mencanak2 naik berat bdn..

missbby said...

alahai sweetnya the girls dengan tudung..:)

cahya indah said...

comel..miss 7 nmpak macam ala2 Arab pun ada :)

lemongrass said...

Pendragon,
nak pergi kena pakai tudung sopan santun, mcm Mum dia jugak, hikhikhik.
My girls kata my glasses to big, mcm lalat aje, hahaha.

Ieda,
Salam Aidilfitri. Bila Spring, memang meriah kebun we all sbb semangat tinggi nak tanam segala benda :-)

Shiera,
Salam. Masa pose, klu makan cepat senak sbb perut mengempis. Masa raya, dah senak pun still tak berenti makan, tu yg mencanak2 naik, hahaha

Missbby,
Pergi masjid kan, kena lah ayu aje bertudung ;-)

Cahya,
sorang nampak mcm muslim cambodia, sorang lagi nampak mcm arab celup :-).

Hanie Ly said...

Lookin good kak! ;P

Cik Siti Wan Kuncup said...

LG, the little misses look shoo cute pakai baju kurung and tudung. and you too, looking gorgeous in red. hehe..

zarin said...

miss 12 nampak dah muda remaja sgt bila pakai tudung ni...
comel n ayu aje both of them bertudung
eh, mcm 1st time plak i tengok u pakai tudung pesen lain hiks..slalu ikat belakang je kan!

lemongrass said...

Haniey,
thanks, hehehe ;-P

Cik Siti Wan Kuncup,
sekali sekala bertudung :-)

Zarin,
Memang nampak mcm dah besar anak I tu kan :-).
Pergi masjid I slalu pakai tudung proper sikit, hehehe

tinie said...

ala comelnye little misses pakai tudung..........

Ina Hashim said...

wahhhh....ayuuunya budak berdua tu berbaju kurung siap bertudung lagik...and Miss 12 sangat2 sopan duduk bersimpuh...

PUTUBAMBU said...

comel budak2 tu bertudung..

gambor you other half ngan baju melayu takdak ke? ekkeke..

i nampak you kurus jek kak LG... ape nak risaunya.. nampak still cun lagik..!

cupcakes tu pun marveles gak

pB said...

comel lo'te

Ayu said...

suka tgk pic budak b'dua tu :)

lemongrass said...

Tinie,
tiap kali pergi sunday school, pakai tudung mcm tu :-)

Ina,
Kat masjid kena duduk sopan santun, hahaha.

Putu,
Jangan harap lah my hubby tu nak pakai baju melayu, masa awal2 kahwin aje dia pakai, hehehe.
I still kurus lagi tp tak sekurus masa puasa :-)

pB,
:-)

blu4sky said...

LG, ayu nye anak-anak dara you.. mommy diorang pun...first time tengok you pakai tudung mcm tu...kira setahun hanya sekali ye :D

Jue Hussin said...

wah.. pakai tudung, nampak lebih ayu jelita anak2 dara & mak dara tu.

lemongrass said...

Blu4sky,
We all pakai tudung mcm tu, seminggu sekali masa nak pergi Sunday school, hehehe.

Jue,
malu we all dgn pujian tu, hikhikhik