Monday, 19 September 2011

No choir photos, only roses.

The music performance went very well tonight. But since I was involved with backstage helping to look after the kids, tak dapat lah I ambik gambar Miss 7 performing. Bukan setakat tak dapat ambik gambar, tengok the performance pun I tak dapat, so sedih, hikhikhik…..

But a few of us Mums ni yang jadi stage helper and tak dapat tengok our kids performing, sibuklah bukak the theater door a bit and intai2 tengok our kids. But we had to make sure the audience tak nampak we all intai2, hahahaha.

I pulak terlupa nak bagi the camera to The Other Half to take photos since he’s in the audience. Nasib baik Miss 12 bawak her iPod so dapat lah dia ambik video adik dia nyanyi2 tadi. But since diaorang duduk jauh kat atas, the video quality wasnt that good, tak dapek lah I nak menempek kan the videos on the blog.

Takpe, hopefully, they’ll perform again at the end of the year school concert, boleh lah I try ambik video masa tu kan.

Since takde gambar choir, takde gambar dinner, layan aje lah ye gambar our front garden.

As predicted, our roses makin tinggi and makin banyak yang dah keluarkan buds.

But a lot of the roses have been sucked ‘dry’ by the aphids which are obviously related to the vampires! So, tak cantik segar bugar sangat lah the roses.

IMG_2320

The row of rose bushes in the front lawn. From right to left, pink, white, dark red, another red, peach, yellow-pink and burgundy. There is  another row of 4 roses next to the fence. They haven’t bloomed yet. Nanti kalau dah keluar bunga I’ll take some photos of them.

IMG_2268

The peach one again. Dah ada about 4-5 peach coloured roses yang dah bloom.

IMG_2307

The pink coloured one which is a bit ‘dry’.

IMG_2317

The burgundy rose but dalam gambar nampak dark pink rose pulak Smile.

IMG_2318

This one I think is the dual coloured yellow with a pink tinge.

IMG_2280

The lavender bushes are still vigorously flowering at the moment.

13 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

cantiknya

sHieRa cAkAp said...

Ala.. sian takde gambar Miss 7 perform.. But I bet she's doing great :)
Roses akak seperti biasa sangat cantik!!!

kasihredha said...

tak pe lah.. tak de gambar miss 7 buat persembahan...yg penting miss 7 dah sihat kan.
Sebenarnya teringin gak nak tengok miss 7 waktu nyanyi tu :))

Cantik betul pics roses & lavender tu

Yan said...

awesome...

the only word.

MULAN said...

Lovely roses.. Macam tuan dia..

Dah baik demam? Take care dear LG..

penDragon said...

hish, aphids ni...x habis2 nk ganggu the roses!

Zalia said...

cantiknya ros kak min

eliyaezlinalias said...

subhanallah...indahnya ciptaan Tuhan

Zaitun said...

Cantik...cantik...cantiknya....roses.

-iNtAnAdiA- said...

cantiknye gambar roses yang akak tangkap...leh tau pkai lens ape??

lemongrass said...

Mamasyaza,
bila roses semua dah berkembang, seronok sgt rasa hati :-)

Shiera,
Patutnya I tak angkat tangan utk volunteer kan so dptlah I duduk ambik gambar dia :-)

Kak Kasih,
saya pun teringin nak tengok Miss 7 nyanyi. Nasib baik dpt gak tengok video yg Miss 12 ambik walaupun tersangatlah blurnya, hehehe.

Kak Yan,
thanks :-)

Mulan,
Awww...thanks for the compliment. Alhamdulillah dah baik and dah start lalu makan semula, hehehe.

Pendragon,
tell me about it! I dah pening fikir nak sembur apa lagi, hahaha.

Zalia,
Itu yg best masa Spring ni, bila roses semua berkembang :-)

Eliya,
Bermacam2 warna kan :-)

Kak Zai,
Memang sgt cantik. Hari2 ada aje new rose yg kembang :-)

Intan,
I pakai Canon EF-S60mm f/2.8 Macro USM lens.

cupcakekasih said...

kalaulah bunga2 di taman kak jun sekembang ini...

lemongrass said...

Kak June,
Sekarang tgh musim Spring kat OZ so bunga2 berkembang dgn mekarnya :-)