Tuesday, 6 September 2011

Masih lagi cerita yang sama, heeee……

First sekali, I nak gelak besar2 (tapi masih ada rasa sedih mengenangkan punca gelak itu, hehehe).

Second, I nak ucap terima kasih kat semua orang yang tekan butang ‘like’ itu. Sehingga membuatkan The Other Half kata, “I am so thankful that I did not put a bet of $10 for every ‘like’ you get. I was thinking of doing that at first but now I am very grateful and thankful that I did not! Or else, I would have to give you nearly $3K, where was I supposed to get the money from?”

Tau takut!!!! hikhikhikik…..

Kaya makcik kalau dia bagi I $10 for every like, muahahahaha….. Bukan setakat laptop baru aje yang I boleh beli, segala benda jugaklah I boleh beli including new handbag, new shoes, new kitchen gadgets, new camera/photography stuff kannnnnnn……. Open-mouthed smile.

(I said to him, kalau bagi $5/like pun I still boleh beli macam2 including a laptop, hikhikhik.)

Tu lah….. sape suruh buat I nangis and ‘curi’ my laptop…..kan dah kena ‘marah’ dengan semua readers of this blog, heeeeee…

Semalam I pergi window shopping and terjatuh hati with this handbag and dah nak angkut bayar…

Boleh pulak The Other Half said, “So, once you’ve bought this bag, you are not going to say/mention anything about my stupidity ever again right?

Terus I letak that handbag balik and tak jadi beli!

Mana boleh mulut I ditutup dengan handbag aje! Mana kelas beb!

You stuffed up big time and you thought it could be fixed with a mere handbag?

No way Jose!

Just you wait for our Visa statement, hahahahahaha……

Some people just dont learn eh walaupun dah kahwin sikitnya lama Smile with tongue out.

Walaupun I still bersedih, tugas masak dinner still I buat. But tak kuasalah I nak masak beria, hehehe.

I cooked sausages, makan dengan shop-bought bread and green salad.

Semua makan beria2 maybe sebab dah tak larat makan lauk pauk raya kot, hahaha…

IMG_2026

My new cheap cast iron grill pan. So comel the colour but berat giler. I bought it because of the colour, hahahaha.

IMG_2030

The Other Half asked me, “Your other grill pan is still ok, why do you need a new one?

Be quiet you, don’t ask ask!

Samalah macam your laptop is still in good condition, why do you need to steal mine?

IMG_2035

IMG_2040

sausages tasted so nice after eating non stop rendang, serunding, lodeh, hehehe….

22 comments:

NP said...

muahahahaa... gelak dulu apa2 hal...

yeahhhh..way to go LG

haa kan, mana boleh mulut u ditutup dengan sebuah handbag jewwww.....kennot maaa.... no no no...

ya ya...tapi quote yang u tulis ni cute pulak...

'Be quiet you, don’t ask ask!'

tsk.....

tapi kan, one stupidity done can make u get a lot of profit from it...

missbby said...

oh sis..kalau i pun sama,..tak boleh ditutup..entah sampai bila pun nak abis..infact kalau i dapat barang macam2 pun still i boleh ungkit2 lagi kisah tu..hehe

kasihredha said...

wahh kaya..kalau dapt $10 every "like"...hihi

cantik grill tu ...akak suka.
Kita pompuan ni..walaupun yg lama masih ok tapi kalau dah suka..beli jugak kan kan kan
sila lah faham kaum lelaki sekalian...hihi

3E said...

Kak Mynn....
i pun suka ungkit2 jugak...tidak boleh lupakan apa yang berlaku..especially yang silly mistake tu 'kan.....

Ayu said...

hehehe....klu TOH bet bengkok la dia n kembong la akak.

hm..klu bab brg ni ayu ni takde can sgt nak múngkit sbb ayu biasa beli guna duit s'diri.tp klu bab duit/keje umah...mmg sentiasa cari peluang utk diungkit.hahaha....

blu4sky said...

hahahhaha..that is one expensive mistake he made...

Rozita said...

hihihi...LG marah marah sayang tuuu..

penDragon said...

lama akak merajuk kali ni ye! oh, grill pan tu mcm best je, nampak x melekat..

Nanak said...

'be quiet you..don't ask ask'
suka baca yg ni..hehehe...

Khairiyah aka Kerry said...

hahahahha comel la kak min n husband heheh

sHieRa cAkAp said...

Salam Kak Mynn, nasib lah kan.. Dah buat salah kena lah terima.. Nampak gaya nye sampai tahun dpn pn still akan diungkit.. Redha...

Cat-from-Sydney said...

Aunty LG,
Kalau you dapat $3K tu, boleh hangkut semua anak2 balik belated Raya kat Ijok (naik AA-lah)! Amacam? purrr meow!

HaniRose said...

hahaha this is so cute!!! Bless you, your husband and the girls - suka Hani tgk such happy family regardless of issues/problems etc can deal with them in such way, tak kesahlah besar ke kecik =)

Slamat Hari Raya to you and your family from us!

Flower said...

So you still tak dpt that new one lah. Not fair...

Mana you beli grill pan tu. I selalu nmpk yg square je, bulat nye tak nmpk pulak.

Drama Mama said...

they look yummylicious kak!!!!

zarin said...

selamat hari raya kak!
hihi baru sempat nak wish raya..
eh, i think kan i pun will buy that grill pan tu,cantik arr color dia

Anash said...

can i curi / cilok your cute tagline "be quite you ..dont ask ask"...hehe

lemongrass said...

Net,
Kalau handbag tu sebagai pembuka acara shopping frenzy, ok lah jugak kan. Baru lah bole ada taman bunga dlm hati, hahaha...

Missbby,
I pun sama, kdg2 tu benda yg dah bertahun2 berlaku pun I masih boleh ungkit lagi, hahaha.

Kak Kasih,
memang kaya I klu dpt $10/like. Tapi apakan daya, tak dapat, hikhikhik.
Biasalah kan, mana kita boleh cuma ada 1 aje pot or pan ni kan, kenalah beli 2-3 nak bagi kawan :-)

Asilah,
Kita kan dikurniakan memory yg sgt lah excellent bab2 silly mistakes ni so tu yg mmng akan selalu kita ungkit :-)

Ayu,
I selagi boleh ungkit, akan I ungkit, hahaha. Kalau I dpt $10/like, memang mcm dpt duit raya best giler lah :-)

Blu4sky,
most probably he has to pay for it for years to come kan :-).

Rozita,
Marah marah gerammmmmmm, hehehe

Pendragon,
Rasanya selagi belum habis dpt shopping segala benda, selagi tu kot I akan merajuk kan, hahaha

Nanak,
hehehe....

Kerry,
kadang2 aje comel nya, kadang2 meletup gak gunung berapi dua2 pihak :-)

Shiera,
Salam. Bukan setakat tahun depan aje, bertahun2 sampai ke anak cucu mau lah I ungkit lagi :-)

Angelina,
kalau I dpt 3K tu, maulah I bawak diaorang pergi Gold Coast berjimba ber tiga aje, hahaha

Hani,
Selamat hari raya utk you and Nathan juga. I guess when there are people out there with bigger problems, tu yg tak jadi nak marah sangat :-). And pity the girls kalau I merajuk berhari2, hahaha.

Nora,
Still tak dapat but I am trying to get what's owed to me some other ways, hehehe...
I beli kat Coles aje, dia tgh sale $20 so I pun grab 1 lah :-).

Drama Mama,
after asik makan lauk pauk raya, sausages memang sedap :-)

lemongrass said...

Zarin,
Selamat hari raya utk you bertiga. Tu yg I bought that grill pan, just for the colour, hahahaha.

Anash,
Ambik lah but make sure you say it with mata terjegil sama, baru effective, hehehe...

Yazreina said...

alaaa kak, mesti ur hubby cakap camtu (nak put a bet) sebab ada byk yg LIKE.. cuba kalau xde yg LIKE... sure dia kata, hahahahahah i dah bet dahh...

heheheh

Maya Marisa said...

LG dear,

tell ur hubby, 1 handbag where got enough..hehhee...kalau 3-4 handbags ok jugak :-P

lemongrass said...

Yaz,
Kalau dia tengok the 'like' hari ni, mau lagi terkedu dia kan. Memang nasib dia sgt baik lah kan tak payah bagi I $10/like :-D.

Maya,
3-4 handbags every year for the next few years baru lah ok kan, hehehe.