Thursday, 29 September 2011

My mind is already in packing mode so can’t think of a catchy title ;-)

I masak mee goreng for dinner tonite.

Why? When I am going back to the land of mee goreng in a few days time…

Entahlah, maybe sebab I dah ‘lama’ sangat tak buat mee goreng and teringin sangat nak buat mee goreng so I pun masak lah mee goreng for dinner.

Balik Msia karang, still jugak bantai mee goreng, hehehe.

In regards to the castle silicon mould, I am sorry to say that I betul2 tak boleh ambik orders for it. It’s because we will only be going back for 2 weeks and I do not feel like spending some of that precious time at the post office.

My parents tinggal kat Ijok and the nearest post office is in Btg Berjuntai which is not that far but still requires transport to go there which I do not have in Msia.

So, that’s the main reason why I can’t accept any orders.

The other reason is that I have reached my luggage allowance (even after I have added XL luggage allowance for the 2 girls). Macam nak pindah balik Msia aje kan, hahahaha.

Don’t ask what’s in the luggage because I pun dah lupa what I’ve squashed in there, heeeee…..

Ye lah, the last time we went back was 2 years ago so banyak lah souvenirs yang we all bawak balik for the siblings and nieces n nephew this time.

Bercuti 2 minggu aje but the amount of luggage macam bercuti 2 bulan.

I do not know how to pack light especially when there are kids involved. Kalau setakat barang2 I aje, memang hand lugagge aje pun muat Winking smile.

So, layan lah gambar my mee goreng tonite.

IMG_2605

IMG_2608

psst… I have already made beef curry and packed them nicely in the freezer. I have also made sambal kosong and packed them in the fridge. Lepas ni tinggal nak goreng ikan bilis aje for him.

Tersenyum gembira The Other Half sebab his food supply tak putus even when I am away, hehehehe.

But pandai2 lah dia masak nasi sendiri!

16 comments:

sHieRa cAkAp said...

Hahaha.. poor your other half... nasib tinggal msk nasi je.. Kak mynn, kalo saya pun sape jugak... lugagge bawak mcm nk duduk sebulan... ada je yg terlupa bwk @ terlebih bwk..

kasihredha said...

kari tu makan dengan roti pun ok gak kan...kalau malas nak msk nasi lah kan.
Sure sanak saudara happy sebab ada ole2 dari LG :)

MULAN said...

Wallaaaa.. Mesti semua family kat Malaysia menanti dgn tak sabarnya.. Happy packing.. Penoh la freezer & fridge u nanti untuk 2 weeks tu..

Cat-from-Sydney said...

Aunty LG,
Nanti return to Perth byk blh isi tu... oops... Customs kat Perth airport tu strict giler. Tak bolehlah nak seludup pisang goreng ke, salai ke, cekodok ke...Tengahari tadi kami ke Kelang, lalu depan roadside stall jual pisang goreng, teringat Aunty LG. Balik Ijok nanti makanlah pisang puas-puas. purrr...meow!

Lady Windsor said...

wow...yummylicious nya mee goreng tu...siap ada cili jeruk...selamat balik kampung LG..

missbby said...

enjoylah nanti balik msia kan..nampak sedap mee goreng tu kan..

Rozita said...

Sure dalam hati tu dah tak sabar sabar kan nak jumpa keluarga...2 tahun tak jumpa, lama jugak tu !

zarin said...

kecur air liur bila tengok mee goreng w cili jeruk tu.. sedapnyaaaa.. ehehe i ni baru blajor mkn cili jeruk w mee goreng..baru tahu kesedapannya ahaks

MamaFaMi said...

Mama dulu, terbalik pulak. From there, balik Malaysia, 1 bag je sebab beg beg yang lain ada dalam 1 beg tu. Tapi bila balik semula ke sana dari Malaysia, beg tu beranak pinak! Haha.. Welcome home dear.. wah.... macamlah lama no Min balik ye... :D

kucingorengemok said...

selamat pagi ijoooooookkk! (buat gaya rocker greet peminat) hehe... enjoy your balik kampung trip, ok! :)

Sally said...

wah..kapan tibanya ke Ijok???..ada masa boleh la..singgah Saujana Utama ya...dah dekat dah tu..

Noir said...

to a safe journey, LG. insyaallah.
castle moulds, i pernah nampak kat Empire thereabouts.

junmn said...

welcome home...

zuwaidah said...

have a safe journey. wowwww..nampak jeruk cili tu sedap!!!!

Zalikha said...
This comment has been removed by the author.
lemongrass said...

Shiera,
Kalau dia tak tau masak nasi, tak tau lah I nak cakap apa, hahaha.
I pulak kalau nak fly mesti mimpi yg I lupa nak bawak a lot of things, hehehe.

Kak Kasih,
Hubby I tak pandai makan kari dgn roti, kari mesti makan dgn nasi :-).

Mulan,
diaorang sure dah excited sbb dah 2 tahun tak jumpa the girls :-).

Angelina,
Custom kat OZ ni memang strict giler and since I'm hoping to ulang alik Msia_Perth, tak nak lah kena blacklisted by them.
Kenalah I makan pisang puas2 kat Msia nanti, hehehe.

Lady Windsor,
Mee goreng ni memang sedap klu ada cili jeruk kan, baru ada kick sikit :-)

Rozita,
Memang lama, slalunya setahun sekali mesti balik. My girls pun dah lama tak jumpa sepupu2 diaorang :-).

Zarin,
Macam hubby I lah, dia pun belajar makan cili jeruk with mee through me, pastu addicted to it, hehehe.

Mama,
I pulak dua2 pergi balik memang penuh bag. Segala benda I nak borong, hahaha.

KOG,
Kita singgah kedai mamak kat Ijok tu dulu!!!!!! hahaha

Sally,
I ni balik Msia memang takde transport so nak pergi mana2 memang susah sgt unless ada orang nak bawak. Tu yg kalau dah kat Ijok, memang stay kat situ aje lah.

Noir,
Empire kat Subang yang kena explosion tu ke? I was hoping to get to go there this time but obviously can't lah, hehehe.

Junmn,
thanks :-)

Zuwaidah,
thanks :-)

Zalikha,
Salam. I am not sure where in Perth you can get free wi-fi because I've never needed to use it when I'm out and about, I've got 3G on my mobile. So, I tak ambik kisah about it that's why tak tau. Sorry I can't help you.