Tuesday, 20 September 2011

Too many of them

Occasionally when look into my wardrobe, I will wonder…

Why do I need so many black tshirts?????

It’s not like they are all fancy tshirts with frills, patterns and what nots.

They are all plain black tshirts, most of them long sleeves.

IMG_2346

And most of this tshirts I wear as an inner, underneath  a short sleeved tshirt or blouses or tops or jumpers.

And on top of this I have a few black camisoles with the same function as the long sleeved black tshirts Open-mouthed smile.

So, why do I need this many? (Bukan semua are in the photo, there’s one that I’m wearing at the moment and there’s another one in the wash, hehehe.)

It’s because I haven’t found one that I like every single thing about it, hehehehehe.

For example,  there’s one tshirt that I like wearing because of its sleeves. They are snugly tight  so they look very pretty to be worn with a short sleeve top. But it has a very low neckline so I can’t wear it with a lot of tops.

There’s also another one with nice sleeves but ada collar pulak so tak boleh nak pakai dengan a lot of tops, nampak sangat2 lah tak kena nya.

Then, there’s another one that has a nice neckline but lengan dia pulak menggelebeh so tak boleh nak pakai as an inner because it looks weird.

There’s another one with a nice neckline and nice sleeves but the sleeves are not long enough.

There’s another one with nice neckline, nice sleeves and long enough sleeves but is made out of thermal material to be worn only when it’s cold. So, masa Summer and Spring memang tak boleh lah nak pakai.

When can I find a plain black long sleeve tshirt that meets all my requirements????

Muahahahahaha…….

Everytime I see a black tshirt at the shop, I feel like buying them in the hope that I will find the perfect one one day Smile with tongue out.

So, how many do you have in your wardrobe?

21 comments:

penDragon said...

errr...satu je kot ada....tu pun pakai as an inner...

kasihredha said...

banyaknya Lg punya
akak tak de t shirt hitam
sebab body dah tak sesuai pakai T shirt...kalau akak pakai sure nampak
spare tyre sana sini...hik2

Cat-from-Sydney said...

Aunty LG,
I have none. Kucing kan tak payah pakai baju...duh? purrr...meow!

My MAA said...

K'min....I'm glad now to know that I'm not the only one having this kind of problem....me too have behelai2 black t-shirt tapi xde satu pun yg satisfied my requirement..hahahaaaa

Shereen said...

LG,
I think my collection of black tshirt ada fight with you lar...and shoes, and leggings and pants and skirts and dresses..anything missing...oh ya, and handbags..lol!I don't know what is up with me but if I like something, I'll beli the same exact copy and if I doubly like that something, I can beli all the colours with the exact design.My hub and son selalu cakap my wardrobe very boring sebab it consist of the exact same stuff..hahaha.I think kan for a simple black long sleeve that I got from Country Road, I have about 6 helai..yang ada colour-colour sikit...quite a few too..hahaha.You have a great day today!

zarin said...

kak min
i pun sama mcm u. baaanyak sgt black tshirt sampaikan my fren tegur, tkde color lain ke nak pakai? asyik pakai black aje :D
tapikan although dah byk pun i still buy black tshirt tiap kali i nampak kat kedai :D

Aidah said...

Balik Malaysia nanti, min carilah di Ampang Park, atau di Isetan kat tempat jual batik pareo tu. Tentu jumpa yang berkenan di hati, siapkan fulus saja. Hehe.

missbby said...

yes, me too..i ada banyak jugak tshirt hitam..don't know why..mungkin boleh buat badan saya nampak lebih kurus..hehe

Rozita said...

My long sleeved black t-shirt hanya dijadikan inner jer untuk short sleeved t-shirt.

liemaopurut said...

LG,

I pun ada banyak black t-shirt. Tiap kali beli mesti nak amik wane itam. Al kisahnyaa....wane hitam kan bole nampak kurusssss..hhiiihhi

PUTUBAMBU said...

kita suka black..

bukan pasal kita pun agak2 black..ekekek...

(kita hitam manis actually..muahaha)

tapi black buat kita nampak kurus.

sekian, mekacih!

Norliza said...

Salam Min
Jangan cakap u.. i pun suka black. I ade 2 black top nie which i so love and keep using. Same pattern same black colour. Peduli lah aper org nak cakap. Hahaha....
Norliza

CikSitiBunga said...

Salam Kak Min,

Saya ada satu je, pun pakai untuk inner hehe

Akak kan pandai jahit, why not potong part2 yang akak suka then assemble to become one perfect tshirt..bole ka mcm tu?hehe

Soo Hae Daa said...

hehehhe...byknye kak...tp xpe..hitam kan sng match ngn mane2 kaler... =)

Yan said...

akak lak min, tak jauh dgn putih. sampaikan semua org tegur. Apa dlm wardrobe u tak ada warna lain ke?heee..

lemongrass said...

Pendragon,
I pun pakai as inner but I like boleh pilih2 ni, hehehe.

Kak Kasih,
hikhikhik...tshirt dgn saya memang sgt2 serasi :-D

Angelina,
Habislah, sure lepas ni I asik terbayang2 your naked body aje, hahaha....

Maz,
Nasib baik lah tshirt I ni semua jenis murah2 aje so tak lah rasa guilty ada banyak kan :-).

Shereen,
I guess once you like something, you'll stick to it no matter what eh, hehehe. I dont think I'm as 'bad' as you lah cos I dont have berhelai2 black tshirt of the same style and brand, hehehe.

Zarin,
I rasa kaler black ngam sikit dgn I even though kulit I more to black than white, hahaha. Memang very drab lah my wardrobe ni.

Kak Aidah,
Kat sini pun banyak kedai jual black tshirts but tak ada yg all perfect utk I, hehehe.

Missbby,
hitam is a good colour kan :-)

Rozita,
My black tshirts memang kebanyakan jadi inner aje but kena pilih2 jugak depends on top apa yg I nak match kan dia :-).

liemaopurut,
Hahaha...memang sgt2 lah bagus nya warna hitam ini utk menyelimkan badan kan ;-).

Putu,
walaupun kulit I pun black jugak, I pun suka pakai black, hehehe...

Norliza,
Salam. I pun kalau ada baju yg I minat, I akan pakai every week, sampai jadi ala2 'uniform' pulak, hahaha.

CikSitiBunga,
Salam.Kalau I cut and sew all my black tshirts, memang sahih2 nya I akan kena beli baru lah, hahaha.

Soo Hae Daa,
memang betul tu, tu yg I suka pakai hitam as inner, segala kaler dia boleh match :-)

Kak Yan,
I tak boleh lah pakai putih sbb kaler kulit tak membenarkan, hehehe

Dinas Aldi said...

Guilty. I have too many of them too, tak larat nak pi kira dalam lemari. I love black :)

lemongrass said...

Dinas,
jom kita ramai2 kira berapa banyak black tshirts in our wardrobe, hehehehe....

SJB AKA SUE J-B. said...

I pun suka beli black T'shirt don't know why hehe.

Jun said...

hahahahha..mynn..if dat time u nak pkai which kna cukup syarat tu..u have to wear all of 'em la..hahahaha
nway..i pon suka itam! hehe

lemongrass said...

Sue,
better to match it with ;-).

Jun,
Kalau I pakai semua sekali gus, adalah nanti mcm rupa nangka kena bungkus, hahaha.