Thursday, 22 September 2011

Dinner I nasi goreng aje

Esok Miss 7 ada sports carnival and the P&C committee will set up a muffin stall.

I sebagai parent yang prihatin pun volunteer to donate some cupcakes.

I boleh buat cupcakes but I hancus bab menghias cupcakes, hehehe.

Esok pagi I baru nak hias dengan fresh strawberries which will hopefully salvage my awful attempt at decorating the cupcakes into something more eye catching, hahahaha….

The school will only allow the P&C to sell healthy muffins/ cupcakes. I told them that my cupcakes will be vanilla choc cupcakes with choc icing but ada strawberries on top. So, kira healthy jugak lah kan sebab ada 1 serve of fruit on the cupcake, hikhikhik…..

I nak donate karipap, diaorang tak nak, memang rugi betul lah diaorang sebab tak dapat rasa karipap I yang super duper sedap it Smile with tongue out.

Malam ni I masak nasi goreng ayam or was it nasi ayam goreng or nasi goreng ayam goreng?

IMG_2393

I buat goreng nasi letak chopped up roast chicken (lebihan dinner malam tadi). So, kiranya I buat nasi goreng roast chicken lah kan buat nasi goreng ayam goreng, hehehe.

IMG_2396

Saje je chop up ayam tu besar2 so makan seketul dah kenyang.

The Other Half dah 3 malam tak makan dinner kat rumah, sobsobsob, tu yang I buat dinner pun sesempoi yang boleh, asalkan kenyang and The Little Misses tak komplen.

I tanya Miss 7 dia masuk acara apa at the sports carnival esok.

Dia kata dia tak tau sebab ada banyak acara, I think untuk Pre Primary-Yr 3, it’s more of a fun events instead of real sports kot.

But she said she is definitely not chosen to be in the relay team which she is a bit upset about. Miss 7 loves sports and running but running doesn’t like her. Let’s just say, her legs weren’t built for it, hahaha Open-mouthed smile.

But she says that she really really wants to enter this event which sounded like so much fun.

I tanya lah dia what it is.

She said, “tug of war!

I guess with her built, memang bagus lah tu masuk tug of war, muahahahaha…..

13 comments:

penDragon said...

I pun makan mee sup je utk dinner! Oh, tug of war...selalu kalau family day ada ni...

kasihredha said...

hihi sian miss 7

sedapnya nasi goreng ayam tu..
tak sabar nak tgok cupcake LG esok :)

Mommy Lily said...

Nasi goreng pun sedap juga jarang2 makan tu kan.
Nanti tunjuk cupcake ye. hehe

cahya indah said...

tug of war best..tapi nanti lepas main habis sakit tangan. kalau jatuh terduduk lagi la..huhu

sHieRa cAkAp said...

Salam Kak Mynn, kena panggil nasi goreng roast chicken la kot... Hahaha...
Poor Miss 7, what to do... Tak semua dilahirkan hebat berlari including me hihihi..

Pape pun, chaiyok2 Miss 7.. as long as u're happy!

Shereen said...

LG,
Tak baik you mengata anak sendiri..hahaha.But kan I have the same problem with my son.He's not so good in sports but he loves doing sports.He gets his hope so high in entering teams lah, competition etc but he was seldom chosen and then he'll get so upset.Me being a mom of course lah I pun sedih and thus I'll always be the bad guy to discourage him.Ishhh...susahkan jadi mak orang ni..hahaha.

azieazah said...

Game War tu memang sesuai untuk budak yang badan sasa, kan? hehehehe

Marshall said...

Hi Blogger,

Love your tips on food! And I wanted to personally invite you to be one of the top cooking Advisors on ShopSquad, a free shopping advice website where shoppers and your readers can ask Advisors (i.e. you!) for advice.

If you recommend something that is purchased, from cookware to appliances to kitchen gadgets, you get a percentage of the sale. You're already sharing your expertise through your blog, so why not earn more money for it? You can also earn $5 for each of your readers who signs up.

Read our great press coverage (http://www.shopsquad.com/about?vsrc=fd921) or learn how ShopSquad works (http://www.shopsquad.com/howitworks?vsrc=fd921). When you're ready, sign up free at www.shopsquad.com.

Feel free to ask me any questions: marshall@shopsquad.com. Thanks!

Ayu said...

wah...ada org nak meminang k.minn la.mcm menarik je kak? xnak try ke? sure org tu t'goda dgn pic masakan akak yg always look tempting tu.hehehe...

Ayu said...

ops...tug of war tu games dia camne kak? hm...esok ada family dah kat dewan area umah ayu n ainnur will join p'tunjukkan fashion.masa memula tgk borang tu ayu ingatkan cikgu dia yg srh dia masuk.skali bila cikgu dia call...rupanya dia volunteer nak masuk.heh! baju apa l yg ayu nak pakaikan ni.isskk....nak kena ajar catwok lg.hahaha....

nqr said...

kalau tart buah pun senang nak buat

Nur Misnan said...

hahaha.. i feel hungry again..
d keropok ikan with nasi goreng ayam look superb

lemongrass said...

Pendragon,
tug of war tu best klu yg sama group dgn kita badan semua mantap2, hehehe.

Kak Kasih,
Cupcakes I buruk ya amat tu yg I tak ambik gambar, hahaha.

Mommy Lily,
Nasi goreng ni kira makanan yg I slalu buat bila dah tak tau nak masak apa sbb boleh masuk kan sayur n protein sekali :-)

Cahya,
Tug of war tu klu dah terduduk memang susah lah nak naik balik kan.

Shiera,
tu lah nya, nasib baik dia dpt accept yg dia tak kuat berlari and ramai lagi kawan2 dia yg terer dr dia, hehehe.

Shereen,
I guess it is our duty to make our kids 'berpijak di bumi nyata', hahaha.
I dont want them to think so highly of themselves when they are not :-). I also told them that some people are good at running and sports and music while she's good at something else like singing in the choir and her lessons, hikhikhik.

Kak Azie,
itu lah agaknya sebab dia suka sgt nak masuk kot, hehehe

Marshall,
thanks for the offer. Will think about it.

Ayu,
Malas betul lah I nak fikir orang meminang ni, hahahaha.
Tug of war tu tarik tali. Macammana fashion show semalam? Ainnur sure happy sgt2 kan sbb jadi model :-).

nqr,
tart buah tu I rasa susah sgt nak buat :-(

Nur Misnan,
nasi goreng makan with keropok ikan, heaven! :-)