Monday, 2 August 2010

………………….

Can’t write much tonite sebab our minds and hearts are a bit preoccupied with something. Kiranya macam mandi tak basah, makan tak lalu (cuma makan semangkuk laksa aje instead of 2 mangkuk, muahahaha), tidur tak lena, nak berblog pun takde mood, hehehehe…..

Nantilah, one day I might blog about it once it’s settled or once it’s gone away.

By the way kan…. macam mana mandi tak basah tu ye? Agaknya macam masa I mandi masa kecik2 dulu nak pergi sekolah pagi2 and gas dah habis nak masak air panas untuk mandi. Pastu tuang 1 gayung, basahkan rambut sikit, then terus keluar bilik mandi konon2nya dah mandi, hahaha :-).

IMG_4627

IMG_4624

Our seafood laksa. Prawns, fish cakes and crab balls aje pun.

Dari semalam lagi The Other Half dah mintak nak makan laksa tapi tak sempat nak beli bahan2nya semalam. Malam ni baru lah dia dapat melayan selera nya. Ini semua gara2 tengok doco pasal this 1 travel writer yang pergi Malaysia and then dia jumpa Florence Tan who cooked laksa for her. Laksa Florence Tan tu nampak sangat2 lah menyelerakan nya!!!! Meleleh2 air liur we all tengok dia makan laksa, hahaha. But laksa dia was made from scratch, laksa I pakai instant paste aje, tak kuasa I nak make from scratch, hikhikhik…..

22 comments:

NYKOLETT said...

min,mandi tk basah...makan tk lalu ...tapi your diner tetap nampak menyelera kan...sabar lah ya menghadapi cabaran hidup..

Miss Layaleya said...

nmpk cam seafood laksa kat secret recipe je.. td plan x nk dinner, tp bila tgk ni meleleh lak air liur.. kna cr sumthin utk mkn ni.. huhu..

cheer up sis!!!

hugs & kiss 2 little misses:)

Sizuka said...

k.min, what's wrong? good news or bad news? hopefully it's good news. :D

lemongrass said...

Kak Rose,
makan tak lalu tapi still semangkuk jugak habis, hehehe. It's not bad news kak Rose tapi cuma memenuhkan otak jugak lah.

Layaleya,
I kan tak pernah makan kat Secret Recipe tu except for their cakes, jakun betul I ni kan, hehehe...

Shidah,
It's definitely not bad news, but good news tu tak tau lagi lah, hehehe.....

lemongrass said...

Kak Rose,
makan tak lalu tapi still semangkuk jugak habis, hehehe. It's not bad news kak Rose tapi cuma memenuhkan otak jugak lah.

Layaleya,
I kan tak pernah makan kat Secret Recipe tu except for their cakes, jakun betul I ni kan, hehehe...

Shidah,
It's definitely not bad news, but good news tu tak tau lagi lah, hehehe.....

Sizuka said...

alhamdulillah. glad to know that it's not bad news. InsyaAllah it will be a good one! :D

Dinas Aldi said...

laa laksa rupanya, sekali pandang ingatkan mi kari tadi, hehe
hope everything's ok :)

Zaitun said...

Harap berita baik2 aje.
Sedap nampak laksa lg tu...

lemongrass said...

Shidah,
hopefully good news lah but either way, we are not going to be that depressed, hehehe

Dinas,
memang mee kari lah tu, tapi kat sini Mat Saleh panggil mee kari ni laksa sbb dia nyonya style so lain sikit dr mee kari melayu, hehehehe

Kak Zai,
insyaAllah, now we just have to wait :-).

soclose2213 said...

hahaha klu mandi tak basah makan tak lalu masa zaman bercinta-cinta dulu2..lebih2 lagi klu putus cinta/ tgh angau bercinta..muaauauaua

sedapnya laksa tu

shiori_LA said...

walaupun make from ready made tapi laksa you mengecurkan air liur gak LG

blu4sky said...

LG,
mandi tak basah tu i rasa mandi alah-alah dlm seniman bujang lapok tu..titik air kat mata je.. hehehe

Aida Rezuan said...

LG,

Alahai.. Kari Laksa ye? Sengan tauhu and fishcakes, udang bagai.. terus lapo nih! Huhu!

Hope the mandi-tak-basah episode ends up well for you guys.

rapheydhillo said...

Sis LG,
i'm 1 of ur silent reader 4 quite sumtime. Love reading ur blog & 'bertandang' almost everyday.. BTW, ur laksa nyonya sgt drooling!!!

-dhill-

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

Miss your stories. I am getting closer to submitting my dissertation dan peningnya bila dah last minute ni pun dah rasa macam ada gajah duduk kat atas kepala. Anyway, I am taking a break for the night. Wah... payah juga mandi tak basah ya? Tayamum ke?

Mengancam sungguh laksa tu! Tak kiralah from scratch ke tak, kan? :-D Hopefully whatever makes you mandi tak basah & makan cuma semangkuk laksa tu will be over very soon, ya! Insya Allah :-D

Rini said...

Tak leh nak agak, anyway I pray for your best. Teka ye, pragnant ke? MIL ajak duduk sama ke? About job? not good health? anyway mohon saja ke hadrat Ilahi. Good luck

lemongrass said...

Soclose,
terus teringat zaman masa muda2 dolu, hikhikhik. Selalu gak mandi tak basah ni sbb asik dok angau memanjang ;-).

Shiori,
I suka guna instant laksa paste sbb tinggal letak air, santan and segala mcm harta karun dlm tu. Senang hidup I, hehehe

Blu4sky,
Ha'ah lah, lupa pulak I kat cerita tu, hehehehehe...

Aida,
Mat Saleh ni kan ikut Singapore kot panggil mee kari nyonya ni laksa. Tu yg I pun terikut2 sebut laksa, hehehe

Dhill,
thanks ye for dropping by and reading my blog :-).
I love laksa nyonya ni, that's why kdg2 boleh makan sampai 2 mangkuk :-).

Mia's Mom,
salam.
Alhamdulillah for getting close to submitting. After this, the gajah will ambik cuti from your head :-D.
Kiranya mandi tak basah tu mcm mudbath kot, hehehe...
InsyaAllah it will be over soon :-).

Rini,
it's not bad news which is good lah kan but no way I'm pregnant, hehehe. MIL tu kalau ajak we all duk sama, memang I & dia akan gaduh hari2, hahaha.

zeta said...

Laksa tu nmpk sedap kak..

aliadijamina said...

Nyonya kari laksa..., ishhhh... melelessssssssss..., huwaaaaaa nak jugak...!

SJB said...

Mandi tak basah hahahaha.

Oh wow terliur juga tengok laksa you ni.

kucingorengemok said...

mandi tak basah, makan tak kenyang - kalau makan tak kenyang tu dah kena gastrik agaknya, lepas makan pun perut pedih, hihi

lemongrass said...

Zeta,
I rasa laksa nyonya ni lagi sedap dr laksa biasa tu :-)

Alia,
sudah pinish, hehehe... Kenalah you cari kat foodcourt mana2 kan :-)

SJB,
it's a malay saying, mandi tak basah, hehehehe... I don't know how to do it though ;-)

KOG,
hahahaha...itu sudah susah kalau sampai kena gastrik. Hopefully tak lah kan, hahaha