Sunday, 3 January 2010

My Blog is 2 y.o!

I nearly forgot about my blog’s birthday this year sebab everyday’s been busy since we got back. Hari Jumaat sibuk meng unpack barang. If it was up to me, memang segala benda tu akan stay inside the luggage and the boxes until tahun depan kot, hehehe. But The Other Half ni lain pesen sikit, he likes to unpack everything ASAP so sebagai isteri mithali and malas nak tengok dia letak benda2 entah kat mana2 dia suka, I pun terpaksalah unpack sama2. Then on Saturday, busy bershopping pulak sebab that was the only day that we could shop (WA ni kan memang kampung ulu habis, kedai mana ada bukak on public hols and on Sundays). Pastu, today pulak from bangun aje pagi until nak 3 o’clock tadi, busy mengemas rumah luar dan dalam sampai berkilat2 for the inspection esok. The Other Half kata, he was so looking forward to having Friday, Saturday and Sunday to lepak2 sebelum start kerja semula esok but tak sempat langsung dia nak lepak2 for the past 3 days, hehehehe.

Back to the birthday of this blog, tak sangka betul dah 2 tahun I terlibat dengan dunia ber blogging ni. At first, I thought saje je nak ber blog sebab tengok orang lain semua ada blog but after a while, I started to enjoy it :-D. Tapi kadang2 boring gak nak celoteh panjang2 and nak tayang gambar, hehehe. And kadang2 terfikir pulak nak privatise this blog because of langau yang annoying. I think my first year entries tak banyak sangat celoteh kot but makin lama usia blog ni, makin panjang pulak celoteh I.

A bit like kids lah kan, masa baby mana ada bercakap banyak, tapi bila makin besar and makin pandai bercakap, tak boleh nak berenti pulak kadang2 tu (macam Miss 6 lah sebijik!). Kadang2 I have to tell Miss 6 that it’s OK to be quiet sometimes and not to have to talk all the times! I pulak bila dah start menaip, laju aje my fingers mengetuk the keyboard (padahal guna a few fingers aje, hehehe). The Little Misses love to see the photos that I put up on the blog because they say that the photos reminded them of the fun times they had :-). And Miss 6 pun loves to look at all the food photos sebab she says the photos reminded her of yummy dinners that’s entered her tummy! Wakakakaka…. Baru aje tengah bercadang nak put her on a diet, hehehe….

What’s my wish for this blog? Nothing much. I just hope that I will still be enthusiastic enough to write entries in this blog in years to come. I hope that people, especially my family, will still enjoy reading my celoteh forever (forever is a bit too long kan,hehehe). And I hope I get to make more friends through this blog rather than enemies. But my intention was never to make everyone happy with my writing so you just have to take me as I am :-).

And to cap this off, I tayang gambar our dinner tonite.

DSCF7784

Western again, beef schnitzel with fries and sauteed garlic mushroom and salad. I love Summer sebab boleh makan salad hari2. Nanti bila I dah kempunan nak makan nasi, I think I nak try buat nasi kerabu sebab boleh letak banyak2 ulam/salad kan. The Other Half pun sedap aje hari tu makan nasi kerabu masa kat Melaka :-).

30 comments:

somuffins said...

Tahniah LG. Just be the way you are .. I missed u when u were in Msia. I blame it on Asila, boleh ke? hehe...

P/S: Bawah meja tu nampak cam ada sekepul habuk.. hehe, just kidding! Good luck on the inspection. Baca summumbukmum to mute the inspectors :-)

lemongrass said...

CikSom,
Kan best klu kita dpt borak2 kat KLCC sama2 dgn Asilah & I hari tu, baru lah tak rindu2 dgn I :-).
P/S Kat bawah meja tu bukan habuk tp dinner crumbs budak2 tu tadi I tak vacuum lagi, wehehe

K.Nor said...

tahniah min! semoga terus berblogging dan blog ni terus meletop :)

Aini said...

Congrats and Happy Birthday to your blog... I have just started mine, so I still have long way to go for my blog's anniversary .. hehehe

So, you keep on rockin'!!

Syuhada Kamal said...

Happy blog anniversary to kak LG!!..jgn ade intention nak stop blogging tau coz nnti sy rindu nak bc celoteh2 akak tu..hehe

zailamohamad said...

Congrates on your blog birthday..Alaa kak Min just abaikan langau2 tu & just be who you are..selagi kak min berblog, selagi tu kami setia membaca celoteh akak;-)

azieazah said...

Biasanya blogger berblog bukan untuk orang sukakan blog dia.. tapi lebih kepada menyimpan segala memory, segala kenangan indah, segala luahan perasaan... berkongsi dengan insan-insan yang memahami...

bagi yang tidak suka? kenapa menjadi masalah kepada kita?

Apapun Selamat Berblog...

Queen of The Desert said...

Congrats... I baru masuk 2 months old and enjoying it. Keep on blogging. I love ur yummy food :)

3E said...

Kak Mynn,
Happy 2nd anniversary for ur blog...keep blogging yaa....
waaaa...Aunty Som aka CikSom salahkan I sebab terlupa nak ajak dia sekali masa kita jumpa2 dulu....next time arrr...pastu Anuty Som merajuk lagi sebab Kak Mynn ja yang dapat orange chiffon cake tu....kak mynn, tak manis 'kan warga emas macam Aunty Som tu merajuk 'kan kan kan

Shue said...

Assalamualaikum Kak Min,

Wah dah dua tahun blog LG nih. Walaupun saya baru aje singgah ke LG ni but terasa sungguh seronok membaca celoteh akak. maybe next time you're back here in KL boleh jumpa plak!

Keep writing and keep the food pics coming, please!

Shue

Watierman said...

Salam Min...Congratulations for the 2 Years of Blogging....Keep on posting...and keep well!!

mummyseri said...

sALAM KAK MIN..hepi new year 2010 n hepy 2nd aniversary tuk blog akak..
teruskan kak taruk pic dinner akak ye,suke tgk :)..

m4ruk0 said...

oh PLEASE jgn privatekn blog kak min! mau saya tak dapat nak bace!

[z@ck] said...

whoaa..
nampak sedap..

kalau rajin..publish la resipi western food yang akk da pernah masak..
tringin gak nak try buat.

=P

indahhouse said...

Salam kak LG,
Happy 2nd anniversary for Salam Dua Benua, ya :)

dila~noor said...

congratulation on the 2nd year anniversary =)

i follow blog ni dah lm..plg kritikal dalam pantang dl,i bc entry kak min pkai blackberry..pnyela tak puas..mstu pc umah takde intrnt lg..heheh

keep up on make us smile ok =)

Gembo said...

Mrs G:

Happy New Year!! And Happy Anniversary!!

Hv not been reading ur blog for quite a while..ni dah habis Qada' dah..heheheheh..

No place like home!

Oh..the last time we're in KL, we stayed at PNB Darby too.. it was awesome..even the food was great! Only thing - no WiFi..

Anyway, hope the inspection went well!

Flower said...

Dah tua ye blog you ni. ;P

You lupa ke, skrg ni kan kedai bukak on Sunday, tourist precint. So I ingat kalau kat rumah you, area Vic Park yg paling dkt utk you shopping on sunday.

Ayu said...

congrats k.min!! pejam celik...pejam celik sat je dah 2 tahun kan.moga akak n ur blog akn b'tambah success pd masa akn dtg.

hm....ur prev entries (last year) punya pun tak abis baca lg.iiiissskkk.....tunggu line clear baru leh dok tekun m'baca.hehehe...

lemongrass said...

Kak Nor,
terima kasih :-). Meletopp tu lambat lagi kot, hehehe

An,
Thanks. It feels like I only started blogging yesterday but dah 2 tahun rupanya :-)

Syuhada,
Occasionally aje I rasa nak stop berblogging ni sbb kdg2 malas nak layan langau2 tu, hehehe. Tapi nanti kesian pulak kat you kan sbb rindu nak baca ;-)

Zaila,
Tu lah kan, I pun slalunya tak layan langau2 ni sbb biasalah kan sesetengah orang ni, tak pernah satisfy dgn anything.
As long as ada readers like you, I'm happy to continue blogging, hehehe

Kak Azie,
memang betul tu. I berblog sbb nak sukakan hati I and nak simpan buat kenangan tapi biasalah kan, memang ada orang yang tak senang tengok kita senang.
Tapi I tak kisah, as long as I senang, hehehe...

QueenoftheDesert,
So glad to hear that you are enjoying your blogging experience. May it continues :-)

Asilah,
hehehe... Memang tak kiut betul lah kalau orang wargaemas ni merajuk ;-). Takpe, you pujuk lah CikSom dgn bagi dia 2 biji chiffon kek you yg sedap tu.Sure dia akan senyum sampai ke telinga, hahaha

Shue,
Waalaikumsalam. I pun rasa mcm baru sekejap aje I berblogging ni tp dah 2 tahun rupa2nya :-).
InsyaAllah next time, we all balik bercuti kat KL, boleh kita jumpa.

Kak Watie,
thank you :-)

Mummyseri,
thank you and happy new year jugak :-). Selagi I jadi tukang masak kat rumah ni, selagi tu lah I akan ambik gambar my food, hehehe

m4ruk0,
Kalau I nak private kan my blog, I kena canang lah dulu seminggu dua, hehehe

z@ck,
Dah ramai suruh I merajinkan diri tulis recipe western food yang I buat. I ni memang dah sangat mengakui yang i teramatlah malas menaip recipe ni, hehehe

Indah,
salam... thanks :-)

Dila,
wakakaka... sampai begitu sekali. I pun cukup menyampah klu surf my blog pakai my hp, tak best betul :-D

Mrs G,
Happy new year to you too!
Masa we stayed at Darby Park, I pinjam broadband stick my bro so tu yang seronok aje surf the net :-). The inspection went well, kemas 1 hari suntuk for an inspection that took only 10 minutes! :-)

Nora,
Vic Park takde apa2 cuma restaurants yg banyak. Kalau Belmont ke or Morley ke or Garden City bukak, ok jugak, hehehe...

Ayu,
Thanks :-). Memang kejap aje rasanya 2 tahun ni kan. I rasa kan, I pun kena juak lah baca my previous entries sbb I pun dah lupa apa yg I tulis, hehehe

Azita said...

happy 2nd blog anniversary! moga terus berblog dan berblog...hehehe

Aida Rezuan said...

LG,

Dah 2 tahun yer? COngrats and keep it going! Love to read your writings and looking at the yummy meals!

Mira Marlena said...

Tahniah..tahniah mabruk mabruk... semoga Kak Min terus diberi semangat berblog..

Haha, u know what? hari tu I told my husband that u came to M'sia for holiday...tapi tak sempat I nak jumpa Kak Min kan? He told me as soon as he finishes his PhD he'll take me to Oz..wakakaka ntah ye ke idak tak taulah I!!! siap nak bawak pegi visit umah Kak Min lagi!!! Kalau iya..alhamdulillah... kalau tak jadi I akan tuntut janji dia tu sampai dapat..ekekek..

Dalam dunia blogging ni biasalah Kak, we'll come across good/nice people or the other way around.My advise is ignore those half wit ppl and keep on blogging.Kat blog Kak Min nilah I dpt banyak ilham especially your cooking!Maybe someday i will start my own blog and u will be the 1st link to my blog inshaallah...Allah Kareem...

Flower said...
This comment has been removed by the author.
Flower said...

Garden city bukak jgn cerita lah. Pepagi sebelum pintu bukak I tunggu kat luar. ;)My hb rajin drive. Kkdg weekend tak de apa2 buat, we all pergi ke Mandurah or Rockingham. Saja jln2 window shopping. Sambil tu boleh berkelah kat sana.

Oh lupa lak, tadi I gi ke Wooldriges beli buku. Tak ramai sgt org lagi around 11.00am. Unlike last year. Maybe org dah terover belanja for Xmas diaorg tunggu next pay day. Habis gak lah beratus2 lemon. Lepas tu gi ke Big W tambah apa yg patut. So nanti bila tukar sekolah kat Willetton, you tak cari rumah baru ke dkt2 sana. Kalau tak suka rumah2 lama around area sana, Canning Vale pun dkt jugak. Boleh jadi neighbour I. Boleh pergi mengecek makanan kat rumah u nanti.

lemongrass said...

Kak Ita,
Tak tau lah sampai bila I terlarat nak berblog ni, hehehe

Aida,
A'ah, baru aje 2 tahun so kiranya masih baru sangat2 lah lagi kan ;-)

Mira,
Thanks :-). Wallah, best nya you ada orang promise nak bawak pergi jalan2 OZ. Kalau I jadi you, dah pasang angan2 from now, hehehe. Bila agaknya dia akan habis ye? Takpe, tunggu your younest besar sikit baru seronok nak jalan2 kan :-).
Do let me know ye kalau jadi!

Nora,
tu lah. Ini setakat Vic Park and Armadale aje yg bukak, baik tak payah lah, hehehe. Bukan ada apa pun. Fremantle tu pun takde benda sangat exc Myers and Target aje.
Btw, tadi I pun pergi Woolridges tu tp I pergi at 9 lah so memang tak ramai orang pun. Pastu I sambung terus ke Carousel. Penat I tadi and rabak poket I tadi, hehehe.
We all still stay kat rumah lama lah sbb the rent is so so cheap, malas dah nak pindah :-)

eL_kz said...

blog kak LG best!
tgk gambar2 dinner tu pon dah rase macam kenyang..
wakakaka
teruskan berblogging!! ^_^

Flower said...

Ala Minn, it's a beginning. Bukan you tak tau mcmana susahnya nak tukar fikiran kuno org2 Perth ni. One small step for man, one giant leap for mankind'. Harap2 boleh berjaya lah smp semua Perth boleh bukak sentiasa.

lemongrass said...

eL_kz,
ish, tersipu2 malu I, hehehe..

Nora,
tu lah kan, nak buat late night trading and Sunday trading pun bertahun2 buat debate kat parlimen. Memang betul2 negeri cowboy lah WA ni, hehehe

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室