Thursday, 14 February 2008


Tonite's menu: Nasi berempah simple
Rendang daging orang malas :-)
Ayam masak kicap santan(for the little misses)
Sayur goreng
Keropok goreng

Dah seminggu tak makan nasi so my other half pagi tadi asked for rice dinner,hehehe...Nasib baiklah dapat mat saleh yg suka makan nasi and lauk pedas so tak lah susah sangat nak masak kalau dia mintak nasi. Selalunya klu dah lama tak makan nasi, my other half yg akan ketagih dulu. Kira seminggu tak makan nasi ni, lama jugak lah for him,hehe...

Hajat hati nak buat mee kari, dah siap beli bahan2 nak buat mee kari tapi bila balik rumah, tengok2 mee kat dlm fridge dah ada kaler lain sikit pulaknya so terpaksalah tunda hajat nak makan mee kari, sedih betul...Padahal belum pun lagi reached the expiry date mee tu, tapi ntah kenapa dah tukar warna. Dari sakit perut, baiklah buang masuk tong. Weekend ni lah buat mee kari, yummy, meleleh air liur bila teringat...

2 comments:

Rod said...

Dear Ms. Lemongrass,
My wife is currently preggie with our second child. The problem is since she got preggie, I havent had a decent meal except for b'fast, lunch, and dinner. All I'm asking is for a glorious supper to go with the delicious marble pudding that she made for me. Is that too much to ask? I hope you can suggest a simple recipe that makes use of the electric grill, cos I have one that I managed to 'coup d'etat' from my Mom. It was a present from my sister and Mom's not going to use it anyway. Well, any answer from you is greatly appreciated. ;)

lemongrass said...

woit, sejak bila lah tukar nama ka rincewind, the magician,hehe..torkojut eden! u want the recipe tonite ke? the simplest is sausages lah woi,hehehe..or sate ka..klu nak lagi elaborate, I'll post it this wknd ye.
sian nya kamu, sure dah lost lots of weight ye since tak dpt mkn 6 times a day..