Monday, 11 February 2008


Hari ni nak tulis dlm bahasa melayu pulak lah..Hari2 asik guna English aje, nak jugak sekali sekala guna bahasa melayu. Nak guna bahasa lain, tak reti pulaknya. Dulu masa kat uni buat elective Italian and Spanish, masa tu mmng lancar gak 'borak' in those languages. Tapi sayangnya sbb dah bertahun2 tak dipraktik kan, terus hilang semua...Tu yg nak guna BM harini, manalah tau kan boleh terhilang lak nya, susah nanti...;-).

Malam ni dinner western again. Mlm tadi dah makan pizza, malam ni pulaknya makan pasta..Memang ada affinity dgn Italian food ni, senang nak masak and sedap pulak tu. Budak2 pun kalau hidangkan pasta, memang habis lah selalunya. Bapak budak pun gerenti licin mangkuk tu selalunya and then siap tambah lagi. Tapi semenjak dua menjak tgh berdiet ni, 1 mangkuk aje dia makan tadi. Tapi nampak sgt dia nak tambah lagi,sian betul,hehehe....Tapi bapak budak seronok sgt tadi sbb dah turun 6 kg dlm masa 6 minggu. Tapi masih bnyk lagi lemak yg kena buang sebelum dia boleh betul2 celebrate,hehehe. But anyway, congrats dear hubby for sticking to your diet!

Menu dinner hari ni: Pasta alfredo dgn beef and broccoli

Alfredo selalunya hanya pasta and cheese sauce. Tapi nampak tak best pulaknya takde green and meat. Tu yang tambah sliced beef, broccoli and tomatoes kat cheese sauce tu. Kononnya nak bagi healthy sikit lah. Tu yg bapak budak tak boleh makan bnyk2 sgt sbb bnyk cheese,hehehe...

4 comments:

Liasari said...

omg! rasa teruja sgt tgk masakan u. and know wht, my boy fahmi terus minta mama dia buatkan pasta alfredo tuh. now i have to ask you for the recipe ;-) wud u mind sharing it with me?

Liasari said...

btw suka sgt tgk hidangan sumer bertemankan daun basil. sy suka daun itu

lemongrass said...

hi lia, bole aje nak share recipe,hehe..btw, can I add yr blog 2 my blog link? TQ

Abdullah C.T. said...

Salam,
Looks like you are a busy professional, mum, house wife etc etc. I visited 1993 for a conference, did not realize at that time that there are Melayu's there, and did not know how to contact them. How many Melayu's are there in Perth. Is there any kind of persatuan or community ( special are where the concentration of Malays is high)in Perth. Perth is beautiful and hope to visit there again. I know an Aussie and A Malaysian Chinese there, but not Melayu. I have some blogs too, one of them is http://www.suarawargakotabharu.blogspot.com