Saturday, 2 July 2011

Saturday at home

Semalam, I made pau kacang merah or better known here as red bean buns. Recipe doh pau tu I guna recipe Kak Ton kat MyResipi but I takde bread softener so I sub it with bread improver and guna double-acting baking powder. For me they were gebu and really nice but of course lah tak segebu seputih yang mai dari kilang tu kan.

IMG_0568

Miss 7 tanya how come this time the red bean bun is different than usual. I told her yang this time I buat sendiri, slalunya beli aje yg frozen. She said, “no wonder it tastes different and not as fluffy!

Thanks anakku for being so truthful, hehehe. But The Other Half likes it because he said it tastes bread-ier than store bought ones.

IMG_0573

Rupa pau I yang tak segebu kilang made tu Winking smile. The red bean paste I bawak from Msia zaman tok hek dulu and put it in the freezer, baru sekarang nak guna, hahaha.

And then for dinner malam tadi, I made fettucine with home-made mixed pesto and prawns+seafood stick.

The pesto is kind of mixed sebab I guna apa yang ada kat rumah ni. The real basil pesto only uses fresh basil leaves,  toasted pine nuts, olive oil and parmesan cheese sahaja. You basically process them all together until it turns paste-like.

IMG_0578

My pesto pulak I process together basil leaves, flat leaf parsley, toasted cashew nuts and walnuts, sundried tomatoes, pecorino cheese, lemon juice and olive oil. Kiranya apa yang I boleh jumpa in my garden and in my pantry and in my fridge lah, hehehe.

Hey, as long as it tastes right on your palate, tak kisah lah kan you nak campur apa pun.

IMG_0586

And since my prawn stock tinggal sikit aje dalam freezer tu, I pun add seafood stick to it. Habis jugak semua orang makan Smile.

And ini pulak rupa peladang berjaya peringkat negeri WA tahun 2031 or entomologist of the year, hikhikhik…

IMG_0588

Our vege patch is laid bare in preparation for the coming Spring.

IMG_0590

Orang lain semua kat dalam rumah sebab it had been raining on and off hari ni and was quite cold but she was quite happy to play in the dirt looking for insects and worms Smile.

15 comments:

June said...

apa la miss 7 brapa dia duk jemur dkt luar cr insects tu hehehehehe.... klakar btl comel

lemongrass said...

June,
dia memang suka duk berjemur kat luar. She's more an outdoor girl dari kakak dia :-).

Gina said...

Kak LG
Bread improver and double-acting baking powder tu boleh cari di woolies atau coles ker?

lemongrass said...

Gina,
I bawak dari Msia 2 benda tu. Kat Woolies ada bread improver and hari tu kat asian gorecery shop kat sini, I ada nampak double acting baking powder.

Deliah's Deli said...

i suka pau inti kacang merah! tekun sungguh peladang cilik tu min :)

Nabila Abnul Hisham said...

Salam kak LG...
Saya masih baru je singgah kat blog akak ni..bole kata da half way la baca entry dari 2008.. Phew!! It's great and really humble.. Part paling best saya selalu tunggu dinner yang akak prepare.. Simple tp presented.. Keep on blogging sis..

Unaizah said...

Budak-budak kalau dah minat something, they really put their hearts into it. Good to encourage them expanding their horizons.

sitifizziefizz said...

Hi kakak!
I've been a silent reader for sometimes now, I love reading your posts, sebab I feel like all homely. I LOVE your posts on your garden, it reminds me of my mom (but you're younger lah!) I'm studying abroad and kalau rindu rumah I baca your blog sebab we had the best family vacation in Adelaide some time ago.
best wishes,
Siti

Madam Sooyaree said...

Comelnya Miss 7! Nampak macam dah matured sangat dia

azieazah said...

Budak sedang membesar, otak sedang berkembang, datang cacing besar jari pun dia tak takut. Lagi dia nak usik. hahahaha bagussss...!

“Sebut ZIZAN lagi, Azie?”

Ayu Safieza said...

Kak Lg.......gebu nyer pau tu.....orait tu, mmmm yummy!!! Tetiba lak tummy gelojos nak ni.....

Errk....tok hek??? ekekekeke....:)))) selalu tok kadok jer.....mmm learn a word a day....muahahhaha!!!

Shereen said...

LG,
You rasa sedap tak if buat daun kesum (vietnamese mint) pesto?...hehehe.Mine berlambak kat my garden and since it's winter, all drying up.Sayang pulak I see wasted like that.Anyways, Happy coming birthday ( belum lagi kan?)

Flower said...

Which asian grocer yg you tgk double action baking powder tu. I nak beli lah...

relaxNhappy said...

Comel je Miss 7 mencangkung sambil cari insect tu =)

lemongrass said...

Del,
We all pun suka red bean filling! peladang cilik tu tekun sebab tak jumpa cari lagi any earthworm :-)

Nabila,
Waalaikumsalam. Thanks sbb suka baca my blog ni and sanggup go through old entries, hehehe.

Unaizah,
luckily it's easy to encourage her 'hobby' ni because there's so many insects and worms and caterpillars in the garden :-).

Siti,
Hi.Thanks for the kind words and thanks for making my blog tempat lepas rindu :-).

Sooyaree,
Luckily lah kan she's passed that stage where she puts everything in her mouth, tu yg I benarkan dia cari cacing and insects, hehehe.

Kak Azie,
So far dia okay aje dgn insects or cacing. Dia cuma takut spiders aje sbb spiders kat OZ ni boleh membunuh, hehehe.

Ayu,
Kalau kat M'sia, rindu kat pau, terus boleh pergi kedai cari kan. Kat Middle East tu ada jual pau ke? hehehe.
Tok hek tu adik beradik lah dgn to kaduk :-P

Shereen,
I think kan it might be a bit too overpowering kot if you make it into pesto :-). But I think if you put that pesto in masak asam, maybe nice lah :-).
Thanks for the wish!

Nora,
I beli kat asian grocer on High St yg dekat2 dgn IGA. Nama kedai dia still seafood something if I'm not mistaken.

relaxnhappy,
best mencangkung cari insects ni :-).