Sunday, 3 July 2011

Alone again…. ;-)

Ada orang tu ada lecturing job esok kat Bunbury which is 180kms south from Perth. But since the lecture starts at 8.30 in the morning and dia malas nak bertolak pagi2 buat esok, he decided to stay overnight there tonight.

And since we’ve only got 1 car, the company provides his with a rental car (and also paid for the overnight stay). I said to him, kalau kat M’sia, 180kms to biasa2 aje orang ulang alik hari2Winking smile. But sebab tinggal kat contry town like Perth ni, Bunbury tu dah kira jauh sangat lah, hehehe Open-mouthed smile.

We all ingat mula2 nak ikut dia sama to Bunbury but The Little Misses still ada school lagi and Miss 7 ada school swimming and then there’s nothing much in Bunbury anyway so baik duk rumah and tidur katil sendiri Smile.

IMG_0593

He was so excited to get a spunky red car even though cuma Hyndai i30 aje and not a spiffy sports car Smile with tongue out.

He said if our Zafira ever dies, maybe it’s time to go back to a 5-seater car. I said to him, nooooooooooooo……… I love the Zafira so much and I love a 7-seater car!

Macam mana nak mengangkut the girls and all their friends nantikan kalau cuma ada 5-seater aje! Kan I ni kerja chaffeur jugak Winking smile.

I told him kalau the Zafira dies, I want a Honda Odyssey, another cute 7-seater car, hehehehe. I don’t like MPVs because they are too big and I don’t like a 4WDs because they are too big as well. I love 7-seaters that look like cars like the Zafira, the Odyssey or the Renault grand scenic. Nak beli BMW X5,  ada banyak laaaaaaaambaaaaaaatttttttt lagi lah, muahahaha…..

And kali ni, I masak kuey teow goreng sempoi since he’s not here for dinner.

IMG_0596

IMG_0605

The Little Misses I masakkan sausage rolls and pizza aje (sausage rolls from frozen and pizza pun from frozen. Memang dasar Emak pemalas, hahahaha.).

24 comments:

Fazlinil Irma said...

isk.. sy tak terliur sgt tgok menu akak. tapi saya geram dgn alas meja polka dot pink tu. chanteekkk..!!!

Alexandriana Alia said...

kuey teaw tu letak jalapeno ke kak LG?

BMW X5 kencang je jantung. ~dreaming~

Aidah said...

Your husband sangat menghayati pepatah '..sayangkan isteri tinggal-tinggalkan.' Eh, agaknya dia faham tak pepatah ni ha?

abdullah gazali said...

hehehehe...ur husband is far away from u but still in ur heart right?
anyway,very simple akak masak..hehe..janji makan kan kak..


jom terjah blog saya.. keputusan malaysia vs taiwan for pra piala dunia..



http://birumuda91.blogspot.com/2011/07/keputusan-penuh-malaysia-vs-taiwan.html#axzz1R2v9disV

zarin said...

owh! i vote for honda odyssey..comel sgt..hasya sibuk suh papa dia beli odyssey but then we all ni cuma 3 org jek..mcm klakar plak nk bawak keta besar mcm gitu

p/s
u sgt rajin coz kalau i, sure i suh aje anak i mkn kuetiau goreng aje or i mkn aje pizza tu mcm dia jugak

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tggl kejap je takpe sis..

sedap pulak tgk kue tiaw tu

penDragon said...

apa pemalas nya akak....kalau I sure akan paksa semua org mkn yg sama je...MALAS nk masak lain dah...hihihi...

Mat Gebu said...

Sana lahh, i pun sejak2 ni malass sangat...rasa nak berehat je dari dapur...huhu

azieazah said...

Sempoi tak sempoi. Pinggan kuey teow tu sangat lawa....! Klasik gituh!

KL Gangster: ulasan dan pandangan seorang bekas Kaki Wayang...

Ayu said...

hm...klu akak suka keta yg sederhana besar...hb ayu lak sibuk nak beli keta comal mcm viva.ayu tak kisah klu anak setakat 2org je.buatnya setahun dua lagi kuar sorg lg,nak boh katne lak budak tu nnti.

lgpun payah nnti nak bwk parents kita org kemana2.skali skala nak gak bwk dorg jln2 kan.klu keta kecik...mana muat nak sumbat reramai tu.isk...

Rozita said...

Same la kita LG...i pun asik kene tinggal je sebab hubby oustation..

et said...

salam kak..

wah...semakin gagah husb akak...huhuhu

lama tak tinggal jejak..
et

blu4sky said...

LG, no more nasi this time..hehehe..
kueyteow tu amat menggoda you..

Flower said...

My SIL tgl kat Bunbury. It's a nice place but not as nice as Busso or Dunno. We always singgah there for a visit but always stay in Busso.

Psst - I tgk kuayteow you terus hari ni dlm keadaan sejuk freezing gi kedai lepas hantar anak sekolah beli kuay teow n buat kuayteow utk brekkie. Tak tahan you. Kena pakai corset lah mcm ni. :P

Finaz Jaafar said...

oke keutiaw tu mmg sdp...

anyway, comel anak2 akak=)

MULAN said...

i pon kalo hubby not around, geledah fridge/freezer cari leftovers.. pastu pikiaq2 mix & match.. dapat resepi baru.. hahaha... malas punya hal..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kuehteow tu mcm sedap ja kan...

salam kenal....

Zaitun said...

Kueh teow jadi sedap sebab pinggannya cantik.

lemongrass said...

Irma,
itu placemat aje yang rege dia $1 sahaja, hehehe.

Alia,
itu cili jeruk sempoi tapi pedas Ya Rabbi! hehehe.
BMW X5 tu rasanya memang dlm my dream aje lah....

Aidah,
hahaha...dia cuma paham absence makes the heart grow fonder ;-).

Abdullah,
I suka sgt2 masak benda yg sempoi2 ni sbb senang nak masak and cepat nak makan :-)

Zarin,
I pun suka sgt2 honda odyssey ni esp the newer style, so slick kan :-). I punya reason nak pakai 7-seater, senang nanti kalau sedara mara dtg nak bawak jalan2, hahaha.

Lydia,
Memang ok aje tinggal kejap ni kan sbb bila busy dgn budak2, tak terasa kena tinggal ;-)

Pendragon,
Sebab tekak I yg mengada2 nak makan kuey teow, tu yg I 'rajin' masak utk I. Utk budak2 tu, I tinggal on kan oven and masukkan benda2 tu dlm oven, hehehe.

Cik Mat,
Kalau Cik Mat berehat dr dapur, habislah orang yg masuk tiffinbiru tak dpt nak menjejes air liur! :-D

Kak Azie,
hahaha...pinggan yg menyerlah kan kuey teow tu :-).

Ayu,
Kat sini memang lagi senang ada kereta besar unless lah kita ada kereta 2-3 biji. Sebab bila ada keluarga dtg, senang kalau ada 7 seater ni. Kat sini, mana boleh sumbat ramai2 1 kereta, hehehe.

Rozita,
kalau ada anak2 at least tak lah sunyi sgt2 kan bila kena tinggal ni sbb busy dgn diaorang :-).

et,
Salam. Hubby I tu memang makin hari makin bergaya sejak kurus ni :-).

blu4sky,
hahaha...tak nak dah jadi tak larat nasi like before :-).

Nora,
Spank benarkan you makan kuey teow banyak2 tak pagi tadi? hahaha.
Busselton is very pretty kan. I love it when we stayed down there.

Finaz,
thanks for the compliment :-)

Mulan,
samalah kita. Maybe sbb kita ni jenis yg tak kisah makan apa pun asalkan kenyang :-).

Ladyzul,
salam singgah ke blog I. Kuey teow goreng memenag menyelerakan :-)

Kak Zai,
hehehe...pinggan yang cantik memang boleh menaikkan selera :-)

June said...

org pun ngidam BMW X5 kalo dpt la sumpah xnak tkr lain hehehehe =P

relaxNhappy said...

Rajin lah tu sbb masak 2 jenis =)

lemongrass said...

June,
hahaha...samalah kita. Tapi rasanya I cuma boleh mengidam aje lah :-).

relaxnhappy,
Rajin sbb I yg nak makan kuey teow tu so tu yg masak gak walau malas :-).

Nadia Dzai said...

tapi kan you, i30 tue sedap la drive! :D

suha said...

lapar tetibe bila tengok pic kuew tiaw tu (^_^)