Saturday, 12 February 2011

Tadaaaaa!!!!!!

Tadaaaaaa!!!!!!

Hari ni tayang gambar I yang selim melim pulak (well, compared to before, memang lah lagi selim but kalau compared to Era Fazira, tak lah).

Tapi sebab I ambik gambar ni masa belum mandi pagi lagi and tak kuasa nak bersolek sakan (macam lah I ni tau bersolek, hahaha), kenalah I suruh The Other Half ambil gambar from neck downwards aje, hehehehe.

I cakap (sambil cuba2 memujuk) dengan The Other Half, “we should take a photo of us together to show off our new slimmer bodies Smile.” He answered, “maybe after I’ve done another lot of exercise and feeling slimmer, then we can do it, but still a big MAYBE.

Yeay, walaupun cuma a big MAYBE, hikhikhikhik….. (susah weh nak ambik gambar romantis berdua ni, lagi lah gambar kurus berdua, hahaha).

So, in the meantime nak tunggu gambar romantis we all, tengok aje lah dulu gambar I ni ye Embarrassed smile. But tolong jangan kutuk or say anything nasty ye about the pictures. I memang takde correct clothes sense, hehehe.

IMG_7886   IMG_7887

And lastly, gaya gedik tak hingat, kahkahkahkah…

IMG_7888

Nampaklah sikit kerampingan I kan bila ambik gambar sideway Winking smile.

81 comments:

Shaofie said...

kurus giler kak!!!! hheh..

j.u.l.i.e said...

kurusnya...flat tummy...jeles ni...

Ruchiano said...

nangis saya tgk gambar akak ni.saya pun takurus mcm tu :( memang lg kurus.last gambar akak pun kurus ni lagi la kurus.

somuffins said...

Cayalah LG

Berlatar belakangkan daun kesum dan lemongrass .. komain langsing lagi you..

Fuh.. fuh.. *sambil buat2 push ups*

[z@ck] said...

wohooo..mmg selim melim betul!

Miss Layaleya said...

phewittttttttttt!! slim la sis.. cukup2 la tu diet.. hehehe:p

anymz said...

huh!jeles min..jeles nih..tak suka tgk..nyamfah dah ni..
ni yg berkobar2 nak ikut diet ni..11 more days to go...and lastly...

pheeeeeeeewiiittttt......
muhahahaha..

Yat Maria said...

wayyyyyyyyyyyyyy to go LG!! sangat teruja dan bersemangat ai... sambil tenumg2 gambar nak seru semangat, sambil kunyah cheescake pepagi hari..hehe..besok lusa ai count my calories :) but suka tgk u mmg selim melim :)

zarin said...

oh my gucci! kurus babe! flat nyeeeee tummy itew!! jeles jeles jeles
ahaha jeles tapi tk reti reti gak nak diet ke haper ke :O

noir said...

you sure you're a mother of two? not being cheeky here but my sincere admiration to both of you :}

imanamani said...

jeles...jeles...kurus giler.....

lemongrass said...

Shaofie,
Now lepas dah kurus giler, bolehlah I tone up my muscles pulak sbb hajat hati nak ala2 Angelina Jolie, hahaha

Julie,
Tarik nafas panjang2, jadilah flat tummy, hikhikhik ;-)

Ruchiano,
Last gambar, perut, thighs n arms ada lemak lagi. This gambar, perut,thighs and arms dah kurang lemak :-).

Cik Som,
Daun kesum n serai tu bagi wangi2an sikit ke I yg tak mandi lagi tu, hahaha.
Dah brapa ratus push ups u buat? hahaha ;-P

Zack,
You kat M'sia tgh bercuti, tak payah fikir pasal diet, nanti nangis kalau tak dpt makan smeua benda, hehehe

Layaleya,
I memang dah stop diet and increase my calories consmuption, tapi still nak tone up the muscles :-)

Kak Anymz,
Go Kak go!!!! hehehe. Skrng Mayfair still berjalan lah ye? Boleh letak gambar I jadi pembakar semangat you nak berdiet n berexercise, hahahaha :-P

Yat,
Dah lama giler I tak makan cheesecake. Lepas ni boleh start balik makan all the cakes but very small portion lah.
Kalau you bake for me, senang I tak payah susah payah bake, hehehe

Zarin,
hehehe. I ni kan sbb I kena temankan hubby berdiet, tu yg boleh kurus. Kalau I sorang, hampeh tak kurus2, hahaha.

lemongrass said...

Noir,
40 y.o and a Mum of two, hehehe.
Thanks for the moral boosting :-D.

Imanamani,
exercise hari2 n jaga makan, memang boleh kurus, hehehe

3E said...

Wow!!!! mmg selim gitu...tak sia2 usaha kak mynn berdiet :-))

I tak tahu lah bila nak berdiet ni...niat tu ada tapi takleh tahan bila tengok foods!!!

lemongrass said...

Asilah,
Tu yg I dah lama tak baking. Kalau I buat kek chiffon or cookies slalu mcm you, memang tak boleh stop makan lah, hehehe

ibh said...

Feewiitttt!!!..kurus la kak...Sue mmg tak bleh lawan akak la...Pinggang akak kecik tu...

an15 said...

wah, ni kalo i jupe kat carousel confirm dh tak kenal nih. congrats kak!

Messy Mummy said...

Kak,
Very the kulus kulus one! Dah ada nak can ehh kurus like this. Caya lah.. Cam nie tarik balik tabik spring tuk hubs akak.. I give u double tabik spring!! :D

Eda said...

rampingnye pinggang akak!!..

jeles2!!..huhu

lydiarahayumahmod said...

jelesnya!!!
tahniah kak!!
but the journey to kurus is not easy la kan..?

lemongrass said...

Sue,
hehehe...pinggang ramping mcm kerengga :-P

Anis,
hahahaha...jom kita gi shopping baju 'baru' kat Good Sammy since I dah kurus ni :-D

Messy Mummy,
Bila fikir kan balik, tak susah nak kurus ni cuma kena kuat semangat aje lah kan, hehehe.

Eda,
ramping mcm anak dara aje eh? ;-)

lemongrass said...

Lydia,
Thanks. I think journey nak kurus ni tak boleh buat sorang2 sbb memang tak kan berjaya. Bila ada teman nak diet n exercise sama, baru I ada semangat nak kurus, hehehe

double-X said...

Kak Min,

Sesungguhya tahap kejelesan yg tinggi masa view gambar2 ni tau!Wah,semangat la korang berdua nak selim melim!
Eh, pose yg last tu mcm pernah nampak dekat Dapur Malus Domestica..hihi

Dinas Aldi said...

fuiyohh, memang kurus tuuu, tengok tummy ku! eh silap, tummy muuu!

sila terima tabik spring dari I, memang slim habes tu! you really deserve the choc cake!

K.Nor said...

wahh slim melim dah tu.. cukup la tu, kang cekeding lak, tak lawo gak :)

tang perut yg jeles tuh.. ramping betul :) hehe

mirah said...

mmg akak dah slim. huhu jealous lak tgk. tp padanlah dgn menu yg akak dok tayang hari2 tu.. kalau saya, mmg tak terbuat lah.

Ayu said...

ffuuuuyyyyooooooo....ramping tu!!!! baju zaman anak dara leh pakai blk ni.

uuwwaaaaa....b'tambah kejelesan ayu tau!! nak gak kurus mcm akak.isskkk....

JaJa'Z said...

nyampah tau..dah kurus sampai mcm tu nak excercise apa lagi....eiii..jelesssss

HAZEL said...

Wahhhh... kurus dah tu kak.. Jeles ni... Saya pun nak kurus gak.. tengah diet n buat senamrobik n poco2 setiap minggu ni.. Harap2 berjaya mcm kakak..

Shereen said...

Wow...double wow!You look so good.You sure it's your body...buktikan with your face...hahaha.Congratulations.I so wish I got semangat waja untuk slim down like you...if only there's really a genie in a bottle,eh?
PS:Tepekkan la banyak-banyak gambar of yourself in this blog so that all your readers yang masih montel will follow your footstep.Good work!

Rashidah Ibrahim said...

Lebih kurus dpd Era Fazira ni!..

NYKOLETT said...

kak rose tak caya badan min tu,mana muka nye? tipu ehh....hihihi

mrs plain-june said...

huyo!!! ramping kalah anak dara! erra fazira pun nangis tengok!! caiyala kak LG! keep it up!!

hOtMaMa said...

aiyooo.. rampingnyer kakak!!hehe

lemongrass said...

Mira,
disebabkan hubby n I dua2 berazam nak slim, memang senang sikit lah nak kurus selim melim ni :-).
Psst...I tiru gaya TTM gedik, hahahaha

Dinas,
thank you thank you. Itu yg buat I seronok makan the choc cake semalam :-).

Kak Nor,
Memang lepas ni tak nak kurus lagi dah, cuma nak tone badan aje, tak nak lembik, hehehe.
I dr dulu memang ramping pinggang, hikhikhik :-P

Mirah,
I masak semua low calorie food tu sbb kesian kat hubby yg memang ebrazam nak kuruskan badan. I ni kira dpt bonus lah jadi kurus sama :-)

Ayu,
Lepas ni boleh beli wardrobe baru, hahaha :-). Hubby I pun kena beli wardrobe baru jugak :-)

Jaja,
I skrg exercise utk bagi fit and utk tone up badan so tak lembik :-).

Hazel,
Actually, nak kumpul lemak kat badan ambik masa bertahun so nak kurangkan lemak tu pun akan ambik masa berbulan2 n bertahun jugak.
As long as kita dah exercise n kurangkan makan sikit2, insyaAllah akan turun jugak weight kita nanti :-)

Shereen,
hikhikhik...I malu lah nak letak face. Kena buat facial makeover, baru boleh letak my face :-).
I kena tepek hubby's body banyak2, baru orang get motivated to lose weight. I skrg dah nak maintain aje my weight ni :-)

Kak Rashidah,
hahahaha...marah Era Fazira :-)

Kak Rose,
tunggu I siap berdandan sakan, baru boleh letak my muka, hahahaha

June,
hehehe...kalau some anak dara eh! :-P

hotmama,
ramping macam kerengga :-)

Haslina said...

LG, dah kurus bebebor dah tu.. boleh tempah baju kebaya 2,3 pasang nih.. hehehehehe..

Haslina said...

*bebenor

Eine Frau aus Botnang said...

Bravoooo LG!! I pun jeles jugak. Sangat2 kurus, kalash suma artisttt! I have still a loonnnggg way to go. Thanks sebab memberi semangat!!Tahniah!

SurayaCoghlan said...

WOW!!!! tak tahan...nak kurus jugak!!! waaaaaa....

Mat Gebu said...

Feeweeettt!!!....ramping laaa...i ingat model tadi...harus dibangga kannn...tahniah LG...

A~ said...

waaaah... well done LG!!! so proud of both of u!! jadi contoh pada yg lain, esp me yg memang pemalas nak senaman. harapkan lari-lari di hospital saja my senaman. hahaaha boleh gitu? tu la pemalasnye i ni.
funky lah u! TTM pon suka pakai cam gini. i takleh pakai heels la, nanti tergolek. pas tu org cakap i ni gergasi kalau pakai heels. so mmg takde chance nak bergaya like this.. sobsobsob :'(

lemongrass said...

Haslina,
I kena tempah kebaya saiz paling kecik lah kan? hikhikhik ;-)

Fasha,
Thanks :-).I pun ambik masa berbulan jugak nak lose 3kg tu. At first, memang malas giler nak diet n nak berexercise. But since hubby beria nak slim down, I pun ikut sama and lost the weight quite quickly lepas tu :-).

Sue,
I pun kalau lepas balik fr M'sia, memang akan naik berkilo2 sbb makan non-stop, hehehe.

Cik Mat,
thanks. Bolehlah I jadi model utk orang2 berumur lepas ni ye, hakhakhak

A~,
thanks. Kala berlari2 at the hospital from 1 floor to the next, memang boleh kurus. And kalau busy giler with non stop patients sampai tak sempat makan, lagi boleh kurus, hehehe
I cuma boleh pakai mcm ni bila I kurus, or else, nampak bonjol2 sana sini which is not pretty on me, hehehe

Aswani said...

congrats k.LG! ni baru betoi pinggang mcm kerengge :)))

Sizuka said...

K.min!! u're so slim! congrats! lepas ni ur hubby boleh la guna u pulak as one of his dumbell sebab wife dah slim, boleh angkat sebelah tangan je :D

Ayu Safieza said...

Kaaaaaaaaaaaaaak.....you org pertama buat I nyesal bedal blueberry cheese kek tadi....:P muahahaha....

Alhamdulillah....tahniah!! Gud one...tapi kene wat gak body conditioning yer...body toning for muscle build up!!

~alang~ said...

cayalah kak min..slim melim gitu....dh ramping mcm kerengga...bile la alang bleh kurus mcm tu...hahahahaha

lemongrass said...

Aswani,
hehehe...kerengge pun jeles tengok pinggang I itu ;-P

Shidah,
I skrg ni pulaknya is trying to maintain the weight and not lose anymore. Tapi kdg2 susah jugak nak keep up the calories consumed sbb dah terbiasa kurangkan calories, hehehe.
Hubby I kata tak kuasa dia nak mengangkat I. hahaha

Ayu,
Dah lamaaaaaaaaa I tak makan blueberry cheesecake or cheesecake in any form, hehehehe.
Memang skrg I try buat upper body n core body exercise nak tone up my muscles :-)

Alang,
Kerengga pun heran mcm mana pinggang I boleh seramping dia, hahaha

Chik Na said...

jelesnya tgk body u yg cun nih...bila la nak dapat body macam u... macam ni kena gigih lagi la chik na exercise pagi-pagi..

TopsyTurvyMum said...

I nak tido nih..terasa menyesal ya amat sebab kul 10 melantak nasik, padahal petang tadi gigih cycling panjuat bukit. Lagi tambah nyesal tengok body u nih!!! huwaaaaaaaaaaaaaa...

wahhh..banyaknyer serai! Mintak sikitttt! hahahha

lemongrass said...

Chik Na,
Nak kurus memang susah sbb kena kuat semangat. Tapi bila dah kurus, senyuman tak lekang dr bibir, hehehe

TTM,
Eh you, I buat gedik gaya you, hahaha...
Pukul 10 nya nasi tu supper ke dinner ke pre-sleep meal? hehehe. Takpe, esok pagi makan special K ye! :-)
Psst...serai I tgh kurus2 la ni :-)

kucingorengemok said...

saloma kalau tengok pinggang u mesti dia nangis lah!

bondaqeem said...

akak... ini memng kurus giloss ni... tahniah!
and jeles.. jeles... jeles...

nampaknya i pon kena tingkatkan usaha ni... sbb i punya diet and bersenam xmenjadi2 pon.. byk sgt dugaan dan godaan pantang nampak makanan terus ngap.. hehe:)

Flower said...

Bilalah aku nak kurus mcm mak dara ni. You patut letak before and after photos. Masa I jumpa you, you mmg kurus, so kiranya ni mmg kurus mcm dara dulu lah ye. Bravo sis. Now boleh jd trainer I, kerah I and masak utk I... hehehehe.

cikmanggis said...

gulp!gulp! hanya mampu telan air liur je....tahniah

Netnet said...

kurus mcm i...

shahlin said...

feeweet. kuwuss lah.ramping. amek lagi sekali gambar gedik tu beserta expression muka ;)

Azah said...

Mynn.....
Congratulation...really slim melim. Langsung tak macam mak orang beranak 2 and 40 y.o. I memang jealous habis tengok gambar you. I baru aje quit my slimming programme coz tak tahan dengan diet dia. Rasa cam nak sambung balik bila tengok gambar you yang slim itew..........

katak_78 said...

OMG!OMG!!!ni badan sape nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.......jelesss!!!!just becoz control makan ke ni???

Yan said...

Alahhh best nya.. akak jeles..

Ehh,..bukan ke mat salleh ni romantik2 de amor..

-ilyannur- said...

ini x bleh jadi.. saya yang bujang ni lagi gemuk dari sis. huhu.. terus x bleh tidur malam sebab jeles... haha

lemongrass said...

KOG<
hahahaha...nasib baik lah dia tak boleh menengok lagi kan ;-)

Bondaqeem,
Thanks. I guess sbb kat sini takde gerai or kedai tepi jalan yg jual makanan sedap2 mcm kat M'sia tu and I masak our own meals everytime, tu yg senang sikit kot nak jaga mata :-)

Nora,
Masa you jumpa I dulu, I mmng tgh kurus masa tu. Then over the years, naik sikit aje which I didn't mind. But sejak lepas raya until late Dec, my berat naik about 3kg. Tak nampak sgt but I can rasa, tu yg diet n exercise balik :-).

CikManggis,
thanks :-). Skrg tinggal maintain aje :-)

Net
you bukan lagi kurus ke? You tak payah berdiet dah kurus, I ni kena jaga makan n exercise baru kurus, hehehe

Shahlin,
you nak expression muka gedik ke muka shy shy cat? hehehe

Kak Azah,
Thanks. I pun mcm you, tak boleh join diet program yg strict sgt regime dia. Sebab I akan memberontak.
My hubby and I cuma sign up online to this http://www.myfitnesspal.com and hari2 track our calories intake and calories burnt. We all makan everything except cakes n high-calorie desserts tapi we all makan in moderation and still within our calories requirement. And hari2 exercise.

Katak_Ayu,
Ala2 model aje ye? hehehe. We all control makan by controlling the portion of the food we eat and weighing/measuring everything we eat so tak terlebih makan. But we all still makan most food.
And exercise hari2 for at least 30 mins.

Kak Yan,
Mat Saleh ni mcm melayu gak, ada yg romantik habis, but ramai yg tak romantik langsung, hehehe

Ilannur,
hahaha...ingat you tak boleh tidur malam sbb berexercise sakan ;-)

~LIZA~ said...

ooooohhh jealous! :D

Lili said...

LG,

Hehe...lawak baca komen kat sini! Mmg Saloma dah tak boleh tengok ni, but I'm sure, Erra Fazira will freak if she sees you! Dia pong dah tak dapat secekak pinggang macam you, dear!

Keep up! ;)

Rima said...

Walio wei.. siapa tu?? pheweettttt hahahha.. kurus sehhhh.. nak count calories but tak tahu nak kira lah.. waktu sekolah dulu cikgu mathematic resign waktu 0 levels tu sebab not good in kira mengira hahahah.. CONGRATS.. CONGRATS! kudos to both of u!

afid said...

phewwiiitttttttt..cayalah kak!

zawani said...

wah kak...nak nagis rase tgok gmbr ni..hihihi..saye pom dlm proses diet,tp xtau la bl nak dpt cam ahkak ni..hohohoho...

lemongrass said...

Liza,
:-). Tak payah jeles, let's all jadi kurus mcm ni, hehehe ;-)

Kak Emily,
Dah lama I tak dengar secekak pinggang itu, hehehe. Nanti I nak suruh hubby try bubuh his hands around my waist, dpt tak secekak :-D.
Erra pun sure nya geram tengok pinggang I ye, hahaha

Rima,
Muahahahaha... I pun dulu masa Maths slalu tidur so memang tak tau nak kira calories. Nasib baik skrg ni bnyk program online, diaorang baik hati tolong kirakan utk I, hahahha...

Afid,
kalau I jalan sorang2 kat M'sia, you rasa ada orang nak wolf-whistle ke I tak? ;-)

Zawani,
takpe, slow and steady aje as long as ada perubahan :-).

My Life My World said...

Pewiiitttt! Wow! I rasa Erra Fazira pun nangis tengok kerampingan pinggang kerengga Min :)

lemongrass said...

Kak Cik,
pinggang erra fazira mahal sbb guna slimworld, hikhikhik...

kisahwanida said...

Feewitttt....

memang kurus giler..... jelous i

My MAA said...

adududududuhhhhhh.....ramping sungguhhhhh....fuhhhhh...cayala K'min, bravo!...i nie bila lg agaknye yer....bila masuk blog k'min rasa semangat nak kurus but after singgah ur blog i singgah plak another blog yg full with new recipe i.e mat gebu terus fail nak kurus!!!! adududududuhhhhhhh...dah k'min jgn kurus sgt dah nnt tak kenal mana satu baju mummy mana satu little misses...:)

NiezaMan said...

waduh2..

nangis model2 kalau tengok u mcm ni. jeles sgt..

Halen said...

wahhh dh makin ramping la kak min hehe.. lama x jenguk sini skali dtg dh slim.. :)

ShaZa's said...

Walahhhhhhhhhhh..kurusnyer kak LG..
Jeles saya...cmnie sy nk kena kasi turun berat gak nie..huhuhuhu

Mother of Two said...

kak min, ishhh sy sgt jeles melihat gambar itu..lebih2 lagi yg angkat kaki..waaaaa... nak kurus jugak!!

lemongrass said...

kisahwanida,
Thanks. Berbulan baru kurus mcm tu :-)

Maz,
I sekarang bila masuk blog masak2 or baking, memang akan terliur aje lah. Pastu pasang angan2 nak buat bila dah kurus :-).
Skrg bolehlah I nak sambung baking balik to kena buat very small portions lah :-)

Nieza,
model kalau tengok pinggang I memang akan nangis, hahahha

Halen,
hubby I pun dah slim you bukan setakat I aje :-)

Shaza's,
Jeles lah bagus kan sbb bagi you motivation nak kuruskan badan mcm I, hehehe

Shiela,
jom kita sama2 menguruskan badan.Pastu, boleh you posing sambil angkat kaki, hehehe

Unaizah said...

Phewwittt!!! Memang nampak perubahan la u. Jelesnya!!

lemongrass said...

Unaizah,
Hikhikhik. Memang nampak jelas kan ;-)

PatinPasta said...

LG,
Feeeeeewit! Kecil mcm kerengga sungguh tgk pinggang org tu tau, muahaha! Kalo dgn size gitu and LG sebut that you're chubby ke, fat ke, mmg patut kena cubit ye. Hehe! And hey, you look great!

SULAM QISTINA said...

la kurus sangat2 dah....

lemongrass said...

Aida,
now memang tak chubby nor fat, hehehhe. Now, I like! :-)

Sulam Qistina,
tak...hubby and I both suka kurus mcm ni :-)